Pirmadienis, 2024 m. balandžio 29 d.

Iš kokių medžiagų verta statyti sklypo tvorą?

Tvora žymi ne tik jūsų sklypo ribą ir saugo nuo pašalinių praeivių žvilgsnių, bet ir yra svarbi detalė, kelianti nekilnojamojo turto estetinę vertę. Šiuolaikinės tvoros, žyminčios sklypų ribas, yra savotiška jūsų vitrina, todėl ji turėtų natūraliai įsilieti į bendrą vaizdą – galbūt būti derinama prie namo fasado ar lauko terasos, kad aplinka atrodytų harmoningai, o ne chaotiškai nesuderintai.

 

Statybinių medžiagų tvorai pasirinkimą daugiausia lemia kaina ir estetika. Segmentinė tvora, įvairios plokštės, betoninė siena ar medienį tvora – kiekvienas iš šių sprendimų turi savo privalumų. Pažiūrėkime, kuo šie pasirinkimai skiriasi.

Segmentinė tvora

Tai yra vienas pigiausių tvoros pasirinkimų, todėl dažnai sutinkamas Lietuvoje. Pagaminta iš cinkuotos plieninės vielos ir dažoma įvairiomis spalvomis, nesideformuoja ir yra atspari korozijai. Tokią tvorą taip pat ganėtinai lengva montuoti patiems, tad sutaupysite ne tik ją įsigydami, bet ir patys nuspręsdami montuoti. Tereikia išvynioti vielos ritinį ir kaip įmanoma stipriau ištempti. Ji yra tvirtinama ant anksčiau paruoštų betoninių stulpų, kurie dėl didesnio tvoros tvirtumo, yra įbetonuojami negiliai žemėje. Segmentinė tvora prie stulpelių yra tvirtinama specialiais ir tokiai tvorai pritaikytais spaustukais. Norintiems ne tik atsitverti savo sklypą nuo kaimynų, bet ir sukurti išties privačią erdvę, ateityje galite įsigyti specialių juostų ir įpinti jas į segmentinę tvorą – tokiu būdu ji tas mažiau perregima.

Mūrinės ir betoninės tvoros

Kalbant apie mūrinę tvorą, klinkerio plyta yra ypač populiari šių laikų statybų sektoriuje. Jei tvora yra šalia kelio, derėtų ją impregnuoti specialiomis mūrui skirtomis priemonėmis, kad būtų apsaugota nuo taršos ir daromos ilgalaikės žalos. Tokį tvoros tipą mėgsta klasikos gerbėjai, beje, ji atrodo gana prabangiai.

 

Kiek populiaresni yra surenkami elementai iš betono. Tai patvari ir priežiūros nereikalaujanti statybinė tvoros medžiaga. Rinkoje yra vientisų plokščių su įvairiausiais motyvais, imituojančiais, pvz., plytų sieną. Tokios tvoros gali būti gaminamos ir iš skaldytų betono blokelių, imituojančių akmenį. Žinoma, tai pigesnė alternatyva akmens masės tvoroms.

Medinė tvora

Sklypo tvora iš natūralaus medžio yra nesenstanti klasika. Tokio tipo tvoros opuliarumui įtakos turi palyginti maža jos kaina, tačiau tik vietinių rūšių atveju, kadangi egzotinės medžio rūšys yra transportuojamos tūkstančius kilometrų, todėl jų kaina ženkliai išauga. Tiesa, egzotinės medienos rūšys yra kur kas labiau atsparesnės lauko sąlygoms, tad mokate ne tik už jos atgabenimą į Lietuvą, bet ir didesnį patvarumą.

 

Mediena tvoroms žavi savo lankstumu ir plačiu pritaikymu. Tvoros statybai galite rinktis įvairių pavidalų medieną: nuo ​​paprastų, iš pažiūros neapdorotų rąstų, stulpų ar lentų iki unikalių degintos medienos gaminių. Pastarasis variantas neabejotinai yra vertas išskirtinio dėmesio. Degintos medinės lentos tvorų statybai yra išskirtinis, unikalus ir originalus sprendimas jūsų namų vitrinai kurti. Ugnies apdorotos lentos išryškina kiekvieną medžio raštą, kuris, priklausomai nuo apdorojimo intensyvumo, gali būti švelnus arba itin grubus. Jos atsparios ugniai, drėgmei ir kitiems žalą darantiems veiksniams. Daugiau apie tai sužinosite čia: https://sugibanwood.com/deginta-mediena-tvorai/.

 

Nuotrauka

Komentarai
Kiti straipsniai