Pirmadienis, 2024 m. gegužės 13 d.

Kaip skalbiklio pasirinkimas gali keisti jūsų drabužių priežiūrą?

Prieš tapdami švarūs, audiniai turi būti plaunami, gręžiami ir išdžiovinami. Kiekvienas audinys reikalauja ypatingos priežiūros, kad būtų išvengta spalvos pasikeitimo ar susitraukimo. Ypatingas dėmesys turi būti skiriamas švelnioms medžiagoms, tokioms kaip kašmyras, šilkas ar aksomas. Šias medžiagas reikia plauti ir prižiūrėti kitaip nei patvarias, kad jos nebūtų pažeistos. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip prižiūrėti gležnas medžiagas, kad jos tarnautų ilgiau.

Standartinė skalbimo programa netinka švelnioms medžiagoms. Skalbimas aukštoje temperatūroje, netinkamas skalbinių ploviklis ir skalbimas dideliu gręžimo greičiu gali sugadinti, susitraukti arba pakeisti spalvą. Todėl gležnus drabužius rekomenduojama skalbti naudojant subtilaus plovimo programą.

Bendri patarimai, kaip plauti gležno audinio drabužius

Gležnus drabužius reikia skalbti atskirai, kad būtų išlaikyta jų kokybė. Nepriklausomai nuo medžiagos, yra keletas bendrų subtilių medžiagų priežiūros patarimų, kurių visada turėtumėte laikytis.

  • Visada patikrinkite priežiūros etiketę

Norint sužinoti, kaip reikėtų skalbti drabužį, rekomenduojama pažvelgti į priežiūros etiketę. Tai ypač svarbu jautrioms medžiagoms, nes skirtingi skalbimo ir priežiūros simboliai rodo, ar konkretų drabužį galima skalbti namuose, ar jį reikia valyti sausai.

  • Rūšiuokite drabužius

Gležnų drabužių niekada nereikėtų skalbti su patvariomis medžiagomis, nes dažniausiai skalbiami aukštoje temperatūroje ir su skalbimo priemone, kuri netinka švelnioms medžiagoms. Todėl svarbu atskirti skalbinius. Pirmiausia surūšiuokite drabužius į dvi krūvas: vieną – gležniems, kitą – kasdieniam skalbimui. Antra, patikrinkite rekomenduojamą skalbimo temperatūrą ir surūšiuokite drabužius į dvi naujas krūvas. Paskutinis veiksmas yra rūšiavimas pagal spalvas, pvz., baltas, spalvas ir tamsias.

  • Naudokite tinkamą skalbiklį

Skalbdami švelnius skalbinius labai svarbu įsitikinti, kad naudojate tinkamą skalbimo priemonę. Įsitikinkite, kad skalbinių skalbimo priemones naudojate tik subtiliems skalbiniams. Šio tipo skalbinių plovikliuose nėra baliklių, o pluoštams apsaugoti naudojamos švelnesnės paviršiaus aktyviosios medžiagos. Gležnoms medžiagoms, tokioms kaip vilna, taip pat yra specialių skalbinių ploviklių. Plačiau apie tinkamų priemonių pasirinkimą rasite internete.

  • Skalbinių tinklinio maišelio naudojimas

Daug gležnų medžiagų reikėtų ne tik skalbti atskirai, bet ir sudėti į specialius maišelius. Taip yra su tokiais drabužiais kaip: apatinis trikotažas arba nėriniuotas apatinis trikotažas. Rekomenduojama naudoti tinklinį skalbinių maišelį arba pagalvės užvalkalą, kad apsaugotumėte gležną medžiagą skalbimo mašinoje.

  • Užtrauktukų ir sagų laikymas užsegtais

Prieš dėdami drabužius į skalbimo mašiną, būtinai užsekite visus sagas ir užtrauktukus, nes jie gali lengvai susipainioti ir ištraukti siūlus, ypač ant subtilių medžiagų. Tai taip pat padeda užtikrinti, kad drabužiai mažiau susiglamžytų po skalbimo mašinos.

Komentarai
Kiti straipsniai