Pirmadienis, 2024 m. gegužės 13 d.

IŠORINIS SEO – KODĖL REIKIA PUBLIKACIJŲ KITUOSE PORTALUOSE?

Kadangi dauguma verslų vis didesnę dalį klientų ir lankytojų pritraukia per internetą, SEO (optimizavimas paieškos sistemoms) tampa vis svarbesne rinkodaros strategijos dalimi. SEO susideda iš vidinių ir išorinių darbų. Kartais išoriniam SEO tenka mažiau dėmesio, nors jis – tiek pat, jeigu ne dar labiau svarbus nei vidiniai darbai.

Tai padės pagerinti jūsų pozicijas bei didins autoritetą

Išorinis SEO, ypač atgalinių nuorodų tinklo kūrimas, yra labai svarbus norint padidinti svetainės autoritetą ir pozicijas paieškos puslapiuose.

Kai patikimose svetainėse atsiranda nuorodas į jūsų turinį, paieškos algoritmai pripažįsta jūsų svetainę kaip autoritetingą konkrečioje šakoje (ar keliose) ir taip gali reitinguoti jūsų puslapį aukštesnėse vietose.

Remiantis Databox atliktu tyrimu, daugiau nei 25 % SEO ekspertų sutiko, kad išorinių nuorodų kūrimas yra tarp svarbiausių SEO strategijos elementų.

Taip pritrauksite tikslingą srautą ir tapsite labiau matomais

Tikslingas nuorodų rinkimas išorinėse ne tik didina jūsų domeno autoritetą, bet ir nukreipia tikslinį srautą į jūsų svetainę.

Kurdami vadinamuosius guest post‘us ir figūruodami įvairiuose naujienų straipsniuose ar forumuose galite pritraukti srautą iš autoritetingų šaltinių bei suinteresuotos auditorijos, o tai labai svarbu norint turėti ryškesnį pėdsaką internete.

Visgi visam tam reikia vadybos. Ją bene patogiausia patikėti SEO profesionalams ar agentūroms.

Įtvirtinsite savo reputaciją, sukursite tvarius ryšius

Dažniausiai išorinis SEO orientuotas į patikimo vardo kūrimą tarp jūsų vartotojų ar srities profesionalų. Kai surenkate nuorodas geros reputacijos domenuose, parodote, kad jūs verti pasitikėjimo. Taip atsiranda naujas bei didinamas esamas auditorijos pasitikėjimas, lojalumas.

Be to, naujuose šaltiniuose skelbiama komunikacija atveria galimybes užmegzti ryšius su įtakingais asmenimis, populiariais tinklaraštininkais ir kitais pramonės lyderiais, kurių dėmesys gali būti naudingas SEO.

 

Nuotrauka iš https://unsplash.com/photos/seo-text-wallpaper-l5if0iQfV4c

Komentarai
Kiti straipsniai