Sekmadienis, 2024 m. gegužės 12 d.

KAIP ELGTIS, PAMETUS AUTOMOBILIO RAKTĄ ARBA SUGEDUS JO SPYNAI?

Gyvenime visko pasitaiko, patys nemaloniausi nutikimai – tai automobilio raktelių pametimas, arba jo durų spynelės gedimas. Abejais atvejais nėra reikalo pulti į paniką ir pasiduoti depresinei nuotaikai, nes yra kam padėti išsisukti iš tokios rūšies nemalonių padėčių. Tuo pasirūpins gabūs ir sumanūs raktininkai, kurie iš šio amato pelno sau duoną.

Ką daryti, jeigu automobilių durų spynelė nepasiduoda atrakinama?

Iki apmaudo gali įkaitinti situacija, kai negalite patekti į savo automobilį, nes užsikirto jo durų spyna. Dažniau tai nutinka senesnių transporto priemonių savininkams, nes dėl savo amžiaus ir, galbūt, netinkamos priežiūros spyna gali pradėti rūdyti.

Tokiais atvejais nepatariama rakto grūsti į spyną per jėgą, nes taip tik dar labiau pabloginama esama padėtis. Iš pradžių galima pamėginti spyną sutepti atitinkama alyva, po to labai švelniai mėginti joje pasukinėti raktą. Jei tai negelbsti, tada verta kviestis į pagalbą raktininką.

Kokių veiksmų imtis, pametus automobilio raktą?

Jei pametėte automobilio rakto, o atsarginio neturite, tada jums nelieka kitos išeities – tik kuo greičiau pasigaminti naują, arba paprašyti spynų meistrų, kad jie jums parūpintų visiškai naują spyną.

Kadangi spynų keitimas yra atliekamas visokiausių rūšių ir markių mašinoms, tad keblumų dėl šios paslaugos užsakymo tikrai nekils. Todėl papuolus į tokią situaciją reikia kuo greičiau susisiekti su arčiausiai nuo jūsų buvimo vietos esančiais raktininkais.

Kada yra keičiamos automobilių durų arba variklio užvedimo spynos?

Automobilio spyną neatidėliotinai reikia keisti tada, kai mašinos durelių spynoje arba variklio užvedimo spynelėje nulaužiate raktą. Durų spynos keitimas yra reikalingas ir tada, kai ji nereaguoja į centrinį užraktą arba pati visiškai neveikia.

Keičiamos ne tik senesnių mašinų nesudėtingos durų spynos, bet ir naujausių automobilių elektroniniai užraktai, tik pastarųjų keitimas kainuoja brangiau, nes tam yra naudojama šiuolaikinėmis technologijomis parengta įranga, padedanti nustatyti programinio rakto lusto parametrus. Suprogramavus naują elektroninį kodą, jis įvedamas į bendrą automobilio valdymo atmintį. O raktininkai visada yra pasiruošę atskubėti į pagalbą, nes internetinė įmonė „Spynų meistras“ budi visą parą.

 

Nuotrauka iš https://www.pexels.com/photo/panel-with-buttons-on-contemporary-car-door-4150584/

Komentarai
Kiti straipsniai