Pirmadienis, 2024 m. gegužės 13 d.

KOKIE ŠIUOLAIKINIAI ELEKTRONINIAI PRIETAISAI ŠIUO METU VIS DAŽNIAU YRA NAUDOJAMI ?

Elektroninių matuoklių sąrašas yra toks platus, kad jam surašyti vieno lapo popieriaus neužtektų. Tai ir reflektometrai, ir optinės galios matuokliai, ir įvairūs testeriai, ir LAN matuokliai, ir oscilografai, įvairios garso, šviesos, temperatūros, slėgio, drėgmės matuokliai, termovizoriai, metalo ieškikliai ir kt. Paskutiniu metu į rinką smarkiai veržiasi ir įvairios paskirties lokatoriai, elektroniniai mikroskopai.

Kokios yra šiais laikais naudojamų lokatorių rūšys?

Anksčiau manėme, jog lokatoriai yra naudojami tik oro uostuose ir laivuose. O dabartiniais laikais jie yra kur kas plačiau naudojami mūsų gyvenime. Pavyzdžiui, mikroprocesorius naudojantys magnetiniai lokatoriai yra naudojami vandentiekio ir nuotekų tinkluose, dujotiekiuose ir naftotiekiuose, jais naudojasi ne tik kariškiai, bet ir šilumininkai.

Plačiai naudojamės GPS lokatoriais, kurie ne tik padeda orientuotis nepažįstamose vietovėse, bet ir tada, kai reikia susekti automobilio buvimo vietą. Šiais lokatoriais sėkmingai naudojasi autotransporto priemonių nuomotojai, vertingų prekių pervežimo ir siuntų gabenimo paslaugas teikiančios įmonės, pašto tarnybos. Perkant GPS lokatorių elektronikos parduotuvėje tik reikia pateikti telefono SIM kortelės duomenis ir GPS sekimas gali būti iš karto aktyvuotas.

Kas naujo mikroskopų pasaulyje?

Mikroskopas, skaičiuojant nuo jo išradimo dienos, yra labai smarkiai patobulintas. Dabar galime naudotis ne tik įprastiniu, bet ir video, skaitmeniniu mikroskopu. Dar yra stereoskopinių mikroskopų, kurie naudoja du skirtingus šviesos šaltinius, kurių dėka tiriamąjį objektą galima regėti 3D formatu. Skaitmeniniai mikroskopai yra skirstomi į biologinius ir mišrius. Jie, naudotojui panorėjus, padaro stebimo objekto nuotraukas arba video įrašus. Ši vizualinė informacija gali būti rodoma prie mikroskopo prijungto kompiuterio ekrane.

Kokias galimybes tyrinėtojams suteikia skaitmeniniai ir elektroniniai mikroskopai?

Skaitmeniniai bei elektroniniai mikroskopai leidžia sukurti įvairius specialiuosius priartinto vaizdo efektus ir montuoti gautą vaizdo medžiagą. Daugeliu atvejų šie mikroskopai turi viduje įdiegtą LED šviesos šaltinį.

Skaitmeninis mikroskopas nuo įprastinio stereoskopinio skiriasi tuo, kad pasirinkto objekto negalima stebėti tiesiai pro okuliarą. Internetinėje parduotuvėje: Viskas elektronikai galima rasti įvairiausių matavimo prietaisų. Tarp jų – ir GPS lokatorius bei elektroninius, skaitmeninius mikroskopus.

 

Nuotrauka iš https://www.pexels.com/photo/a-person-sitting-on-the-floor-with-vr-goggles-using-a-computer-8721342/

Komentarai
Kiti straipsniai