Sekmadienis, 2024 m. gegužės 12 d.

Norite generuoti didesnį pelną? 3 teisininkų patarimai

Ieškote būdų ir naujų strategijų, kurios padėtų generuoti didesnį įmonės pelną? Didelį patirties bagažą sukaupę teisininkai siūlo – pradėkite ne dairydamiesi naujovių, o maksimaliai optimizuokite turimą pamatą. Specialistai pastebi, kad didesnį pinigų srautą pritraukia ir daugiau brangiai kainuojančių klaidų išvengia tie, kurie puikiai išmano mokestinės sistemos subtilybes. Sužinokite tris ekspertų patarimus, kurie padės optimizuoti finansų resursus ir strategijas specifinėje srityje.

 

1) Įmonės veiklos auditas

 

Nepriklausomai nuo vystomo verslo dydžio, masto ar sėkmingumo, pradžioje rekomenduojame atlikti elementarų įmonės veiklos auditą. Kaip tai veikia? Idealiu atveju skirtingose mokestinės sistemos srityse besispecializuojantys teisininkai įvertina esamą įmonės situaciją. Procesai apžvelgiami nuo A iki Ž – įvertinama dokumentacija, licencijos, klientų pažinimas, šiandien aktualūs klausimai ir ateities tikslai.

 

Daugelį Baltijos šalių didžiųjų verslų konsultuojanti Motieka.com komanda pabrėžia – ypač dabar, kai taip sparčiai keliamasi į virtualią erdvę, reikia iš naujo pažinti mokestinius, finansų niuansus. Skaitmeninės ekonomikos apmokestinimas tiek lokaliai, tiek tarptautiniu mastu negali būti ignoruojamas. Specialistų įžvalgos praverčia kiekvienam, mat visos situacijos unikalios.

 

Globaliai vystomi procesai reiškia, kad nepakanka išmanyti tik Lietuvos, reikia žinoti ir užsienio valstybių teisinę mokesčių politiką. Tiems, kurie siekia generuoti didesnį pelną, savo komandoje būtina turėti patikimus teisės patarėjus. Jiems ir patikėkite išsamų auditą.

 

2) Mokestinis planavimas

 

Kai pamatas tvarkingas, galima pereiti prie tolimesnio proceso – mokestinio planavimo. Kone kiekvienas, paklaustas apie savą verslą, šiandien gali pasakyti, kad kasmet aplinka tampa vis dinamiškesnė, inovatyvesnė, mažiau nuspėjama. Profesionalai sako, kad net suradus unikalius mokesčių planavimo sprendimus ir sistemą, svarbu visuomet planuoti į priekį. Pelningiausi projektai tie, kurie koncentruojasi ties ilgalaikiais tikslais, yra pasirengę reaguoti į pokyčius.

 

Būtent dėl šios priežasties teisininkai tampa novatoriškų, veržlių kompanijų dalimi. Net maksimaliai optimizuotiems, efektyviems planams reikalinga nuolatinė priežiūra, atsirandančių naujų iššūkių ar grėsmių vertinimas.

 

3) Individualios strategijos sudarymas ir naujų galimybių paieška

 

Norite generuoti didesnes sumas, tačiau jaučiatės „užstrigę“ ir nežinote, kaip perlipti jau pasiektą kartelę? Metas peržvelgti mokestines ir finansų strategijas, ieškoti naujų galimybių. Jei nežinote nuo ko pradėti, verta dairytis patyrusių partnerių. Pavyzdžiui, įvairiose verslo bendruomenėse bei įstatymų leidyboje aktyviai dalyvaujantys teisės žinovai padeda pamatyti kur kas platesnį vaizdą, neišnaudotas rinkos sritis, kryptis, investicijų perspektyvas.

 

Profesionalių mokesčių teisės partnerių pasirinkimo kriterijai

 

Dinamiškame verslo pasaulyje neretai neužtenka vieno žmogaus, kuris kurtų, prižiūrėtų bei apgintų įmonės strategiją, interesus. Beje, teisiniai mokestiniai niuansai glaudžiai persipynę su kitų sričių – elektroninės prekybos, įmonių, konkurencijos – subtilybėmis.

 

Ekspertai dalinasi kriterijais, kurie padės surasti kolegas, papildančius veržlaus, novatoriško verslo viziją. Būsimiems partneriams turėtų būti nesvetimi šie aspektai:

 

  • platus žinių bagažas ir skirtingose srityse besispecializuojanti komanda;
  • patirtis dirbant su specifinėmis rinkomis, įvairaus dydžio ir masto projektais;
  • dalyvavimas verslo, akademinėse bendruomenėse;
  • dalyvavimas įstatymų leidybos procesuose;
  • skaitmeninės ekonomikos ir e-komercijos apmokestinimo išmanymas;
  • patirtis įvairiuose mokestiniuose ginčuose;
  • inovatyvus požiūris ir ilgalaikės partnerystės vertinimas.

 

Galiausiai, tik tuomet, kai prie projekto dirba maksimaliai savo sritį išmanantys profesionalai, galima pasiekti geriausių rezultatų.

 

Pasiruošę pažinti dar neatrastas savo verslo galimybes? Laikas investuoti į naudingas stiprių, ilgalaikių partnerių įžvalgas ir pamokas.

Komentarai
Kiti straipsniai