Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 18 d.

3 didžiausi su interneto svetainėmis susiję mitai

Interneto svetainė verslui šiandien yra praktiškai būtina. Visgi apie tokią reprezentacijos ir verslo auginimo priemonę sklando nemažai mitų. Taigi, kokių klaidingų įsitikinimų apie el. svetaines derėtų atsisakyti?

 

1. Svetainės reikia tik vykdantiems internetinį verslą

 

Daug kas galvoja, kad svetainė reikalinga tik elektroninės prekybos įmonių savininkams, parduodantiems produktus ar paslaugas internetu. Tiesa, dažnai tokie žmonės patys yra verslininkai, turintys fizines parduotuves ir nematantys prasmės turėti svetainę. Tačiau visai nesvarbu, ar užsiimate mažmenine prekyba, ar teikiate paslaugas savo namuose, bet kokiu atveju tikėtina, kad žmonės pirmiausiai jūsų ieškos internete.

 

Svetainė naudinga visų verslo rūšių atstovams, ir ne tik siekiant pritraukti naujų klientų. Jos turėjimas padeda užmegzti ir palaikyti santykius su žmonėmis. Kuo daugiau kokybiškos informacijos svetainėje pateikiama, tuo daugiau lankytojų pasitikėjimo įgyjama. O tai ypač svarbu plečiant savo verslą.

 

2. Sukūrus svetainę daugiau nieko nereikia daryti

 

Interneto svetainės sukūrimas – tik pradžia. Nors daugelis supranta, kad siekiant išlaikyti savo verslą svarbu juo tinkamai rūpintis, nemažai žmonių pamiršta, kad nuolatinio dėmesio reikia ir svetainei. Tai apima tiek jos apsaugą nuo virusų ir kibernetinių nusikaltėlių, tiek domeno registracijos atnaujinimą. Tiesa, į pastarąjį aspektą norėtume pažvelgti kiek detaliau.

 

Kartais klaidingai manoma, kad įsigijus domeną, šis visam laikui atitenka jo savininkui. Tačiau taip nėra. Domeno registracija paprastai galioja metus laiko, todėl kasmet turi būti iš naujo pratęsiama. Taip pat yra galimybė už domeną iš anksto sumokėti ir jį garantuotai turėti maksimaliam 5 metų laikotarpiui. Domenai, kurių galiojimo laikas pasibaigia, patenka į karantiną. Jo metu savininkai dar gali juos susigrąžinti. Jeigu per nustatytą laikotarpį tai nėra padaroma, po to laisvus domenus gali užsisakyti bet kas kitas.

 

3. Sukurti svetainę yra labai brangu

 

Nemažai žmonių vengia kurti svetainę, nes mano, kad tai labai brangu ir užima daug laiko. Tačiau kaip yra iš tiesų? O viskas daug paprasčiau nei atrodo. Norint susikurti savo interneto svetainę, šiandien nereikia turėti programavimo žinių. Naudojantis tam skirtu įrankiu, tai galima padaryti net greičiau nei per pusvalandį. Skamba patraukliai, tiesa? Be to, labai patogu, jog užsisakant hostingą, kuris būtinas tam, kad svetainė atsidurtų internete, toks įrankis suteikiamas nemokamai.

 

Kad ir kokie mitai būtų apipynę interneto svetaines, šios verslo priemonės svarba šiais laikais neverta abejoti. Nepriklausomai nuo to, koks internetinis projektas būtų jūsų planuose – informacinė svetainė, el. parduotuvė ar tinklaraštis – gerai jį pažindami, žengsite tvirtą žingsnį sėkmės link. Ieškote patyrusio partnerio, kuriuo galėtumėte visapusiškai pasitikėti? Tuomet pasinaudokite domeno registravimo ir hostingo paslaugomis iš vienų profesionalų rankų.

Komentarai
Kiti straipsniai