Sekmadienis, 2024 m. gegužės 19 d.

4 dažniausiai daromos klaidos perkant arba kabinant užuolaidas

Užuolaidos gali būti išties puiki investicija. Kalbant apie jų pirkimą ir kabinimą, yra daugybė skirtingų pasirinkimų. Todėl kartais gali būti sunku apsispręsti, kuris iš jų tinkamiausias. Tam, kad išvengti perkant arba kabinant užuolaidas daromų klaidų būtų lengviau, plačiau aptarsime 4 pagrindines iš jų.

 

1. Netinkamų matmenų pasirinkimas

 

Bene dažniausiai daroma klaida perkant užuolaidas yra netinkamų matmenų pasirinkimas. Kitaip tariant, uždangų ilgis ir (arba) plotis neatitinka lango matmenų. Todėl jos paprastai nėra nei funkcionalios, nei patraukliai atrodančios. Siekiant išvengti tokios problemos, prieš įsigyjant tiek šias, tiek bet kurias kitas uždangas derėtų tiksliai išmatuoti namuose esančius langus. Tiesa, tam, kad užuolaidos gražiai kristų, jų plotis turėtų būti bent šiek tiek didesnis nei lango.

 

2. Neatsižvelgiama į interjero stilių

 

Norint, kad namų interjeras atrodytų patraukliai, svarbu tinkamai derinti jame naudojamas detales – užuolaidos yra vienos iš tokių. Pakankamai dažna klaida, susijusi su jų pirkimų, yra kambaryje vyraujančio stiliaus neįvertinimas. Tokiu atveju įsigytos langų uždangos tiesiog nedera prie bendro interjero įvaizdžio. Siekiant tobulo rezultato, vertėtų paskirti šiek tiek laiko ir įvertinti, kokio stiliaus užuolaidos labiausiai tiktų kambaryje. Tai apima tiek jų medžiagą, tiek spalvą, tiek raštą ir tekstūrą. Didelį stilingų užuolaidų pasirinkimą galite rasti čia.

 

3. Funkcionalumo neįvertinimas

 

Kad ir kokios gražios užuolaidos bebūtų, labai svarbu įvertinti ne tik jų išvaizdą, bet ir funkcionalumą. Todėl derėtų gerai apgalvoti, ko siekiate: suteikti savo namams daugiau privatumo, sukurti subtilų apšvietimą ar visiškai tamsią aplinką. Dieninės užuolaidos yra lengvesnio, labiau permatomo audinio, todėl jos tik dalinai apsaugo nuo saulės ir smalsių aplinkinių žvilgsnių. Naktinės langų uždangos geriau sulaiko šviesą. Dėl šios priežasties paprastai jos yra naudojamos norint visiškai užtemdyti kambarį.

 

4. Suglamžytų užuolaidų kabinimas

 

Suglamžytos užuolaidos toli gražu nepuošia interjero. Tačiau tai viena iš dažniausiai pasitaikančių jų kabinimo klaidų. Jeigu norite, kad namų erdvė atrodytų estetiškai, suglamžytas langų uždangas derėtų išlyginti. Tiesa, tai darant svarbu laikytis nurodytų instrukcijų. Nors toks darbas gali pasirodyti nelengvas, pasistengti tikrai verta.

 

Susipažinus su šiomis 4 dažniausiomis užuolaidų pirkimo ir kabinimo klaidomis, išvengti jų tampa lengviau. Įsigykite aukštos kokybės langų uždangas ir pasirūpinkite, kad jūsų namai atrodytų nepriekaištingai!

Komentarai
Kiti straipsniai