Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 25 d.

10 geriausių NBA žaidėjų šiuo metu (2021m.)

Geriausi iš geriausių – taip būtų galima apibūdinti šio sąrašo narius. Juk būtent NBA krepšininkai yra laikomi geriausiais savo profesijos atstovais. Tačiau bene didžiausia, su NBA susijusi intriga būna ne aikštelėje, o už jos ribų. Tai yra diskusijos dėl to, kas yra geriausias žaidėjas lygoje. NBA statymai nuolat sulaukia dėmesio dėl to, kad žmonės spėlioja, kas taps reguliariojo sezono MVP, tačiau šis titulas ne visada tiesiogiai atspindi, kas buvo geriausias. Mūsų straipsnyje apžvelgsime, kas yra 10 geriausių NBA žaidėjų būtent 2021 metais.

  1. Kawhi Leonard, Los Angeles Clippers

Nors laimėjo čempionų žiedus su Toronto Raptors, K.Leonard’as pakeitė komandą ir grįžo į savo gimtąjį Los Andželą. Čia jis žaidžia puikiai ir renka po maždaug 26 taškus per rungtynes, tačiau praleidžia nemažai rungtynių dėl abejotinų “traumų”, kurios iš tiesų naudojamos it priedanga pateisinti puolėjo poilsį. Visgi tai yra turbūt geriausias two-way arba puolime ir gynyboje efektyviausiai dirbantis žaidėjas NBA.

  1. Damian Lillard, Portland Trail Blazers

Jeigu ne viena vieta aukščiau esantis žaidėjas, būtent D.Lillard’as būtų geriausias įžaidėjas lygoje. Puikiai tritaškius metantis, itin pavojingas paskutinėmis rungtynių sekundėmis ir labai kūrybingas Portlendo komandos gynėjas neturėjo asmeniškai labai gero 2021 metų sezono, tačiau vis tiek yra tarp rezultatyviausių ir geriausių lygos žaidėjų.

  1. Stephen Curry, Golden State Warriors

Nedaug kas gali pasakyti, jog pakeitė krepšinį. S.Curry tai padarė ir pavertė tritaškį metimą svarbiausiu ginklu puolime. Nors kitoje sistemoje Curry tikrai nebūtų toks pavojingas, kaip Golden State’o komandoje, tačiau kol kas reikia mėgautis reginiu, nes tai yra neįtikėtinai unikalus žaidėjas, turbūt geriausias visų laikų metikas.

  1. James Harden, Brooklyn Nets

Jeigu kalbėsime apie žaidimą vienas prieš vieną, J.Harden’as turbūt yra tarp dviejų geriausių šioje kategorijoje. Patekti į geriausiųjų trejetuką jam kliudo ne talento stoka, o prasta gynyba. Itin vangiai į šią žaidimo dalį žiūrintis kairiarankis gynėjas yra neprilygstamas kamuolio valdymo virtuozas su neišsemiamu puolimo arsenalu, tačiau neatrodo pakankamai motyvuotas būti MJ ar Kobes lygmenyje, nors tikrai galėtų…

  1. Joel Embiid, Philadelphia 76ers

Sparčiai tobulėjantis J.Embiid yra labai ryški asmenybė, savotiškas S.O’Neal’o atitikmuo dabartiniais laikais. Puikiai puolime žaidžiantis centro puolėjas yra pagrindinė savo komandos sėkmės priežastis ir tikrai vienas iš geriausių žaidėjų visoje Rytų konferencijoje.

  1. Anthony Davis, Los Angeles Lakers

Daug kas sako, jog “AD” – geriausias žaidėjas savo komandoje. Tačiau net ir be jo Lakers sugeba ganėtinai neblogai kovoti dėl pozicijos atkrintamosiose varžybose. Visgi Anthony Davis yra būtent tas žmogus, kuris suteikia Lakers galimybes laimėti sudėtingą seriją prieš kitas komandas. Jis – idealiai šiai komandai tinkantis žmogus, kuris dar yra ir geriausias savo pozicijos žaidėjas lygoje.

  1. Luka Dončič, Dallas Mavericks

Dar po kelių metų, turbūt, kad L.Dončičius bus sąrašo viršuje. Dabar arti trigubo dublio vidutiniškai renkantis slovėnas tapo Dalaso Mavericks vedliu ir yra vienintelė priežastis, kodėl ši komanda kovoja dėl vietos atkrintamosiose. Tačiau susidaro įspūdis, kad jam labai trūksta patikimai žaidžiančių komandos draugų, nes visa Mavericks kol kas labai kenčia nuo nestabiliai pataikančių rotacijos žaidėjų.

  1. Kevin Durant, Brooklyn Nets

Nors pusę sezono jis beveik nežaidė, tačiau aikštingasis K.Durant’as tikrai yra tas žmogus, kurio lygoje prisibijo visi. Net ir ne geriausios formos jis nesunkiai įmes 25 taškus per kokias 28 minutes ir patemps savo komandą į priekį, kada jai to reikia. KD yra sunkiausiai sustabdomas žaidėjas lygoje, kuris puolime gali absoliučiai viską. Deja, charakteris šiam žaidėjui trukdo realizuoti visą potencialą.

  1. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks

Jeigu graikas G.Antetokounmpo patobulintų metimą, taptų geriausiu žaidėju lygoje. Aukštesnis už K.Durantą, šoklus kaip L.James’as prieš 10 metų ir užsispyręs, kaip R.Westbrook’as, G.Antetokounmpo yra Milvokio Bucks komandos centrinė figūra ir tik jo dėka komanda yra rimta pretendentė į Rytų konferencijos titulą.

  1. Lebron James, Los Angeles Lakers

Kol kas “Karalius” yra nenukarūnuotas. Jo buvimas aikštelėje turi didžiausią įtaką jo paties ir oponentų komandos rezultatams. Nors tritaškių pataikymas ir nėra pats geriausias, tačiau nesvarbu kuri savaitės diena, koks lauke oras, kokia mėnulio fazė ar kas jį dengia, Lebronas kasdien aprūpins savo komandą 25 taškais su 55% pataikymu, atkovos 8 kamuolius, atliks 8 rezultatyvius perdavimus ir apsunkins viską, ką daro varžovai.

Kaip gerai, kad šiuolaikiniai kompiuteriniai žaidimai – gameplay.lt leidžia išbandyti savo jėgas valdant būtent geriausius planetos krepšininkus. Be abejonės, vertinimas yra subjektyvus, todėl kiekvienas gali turėti kitokią nuomonę. Diskusijos ir debatai varo krepšinio bendruomenę pirmyn, todėl drąsiai palaikykite savo mėgstamiausią žaidėją ir laikykite jį geriausiu!

 

Komentarai
Kiti straipsniai