Pirmadienis, 2024 m. balandžio 29 d.

Vaikas nori lankyti dailės būrelį – ko jam reikės?

Dailės pamokos ir būreliai yra puiki erdvė vaikui, kur jis ar ji gali save išreikšti bei išlaisvinti vaizduotę. Negana to, čia jis ar ji įgyja įgūdžių, kurie gali virsti į smagų hobį ar net pragyvenimo šaltinį vėliau, ateityje. Jei jūsų vaikas susidomėjo meno būreliu ar dažnai piešia namuose, verta pagalvoti apie reikmenis, kad jie galėtų daugiau laiko skirti mylimam hobiui.

Naudingiausios priemonės piešiantiems ar dailę mėgstantiems vaikams

Sąrašas iš ko susideda dailės rinkinys, gali būti labai įvairus. Jeigu vaikas dar tik pradeda savo kelionę, geriausia, kad turėtų galimybę susipažinti su kuo įvairesnėmis kūrybos rūšimis bei išsirinktų tai, kas labiausiai patinka. Jūs galite į prekių krepšelį surinkti įvairius reikmenis. Keletas dalykų:

  •   Pieštukai. 2H, HB, 2B, 4B, 6B bei kiti (gerai tinka rinkinys);
  •   Trintukai. Įsigykite guminių trintukų, kad braižant, eskizuojant ar tiesiog paišant būtų galima trinti bei pakoreguoti.
  •   Sąsiuvinis eskizams bei kūriniams. Pasirinkite sąsiuvinį su storesniu arba piešimui tinkančiu popieriumi. Taip pat galite pasirinkti įsigyti ne tik sąsiuvinius, bet ir įvairių formatų lapus.

Antroje vietoje svarbiausių dalykų sąraše, ko gero, atsidurs dažai. Dažymo reikmenys:

  •   Akvarelė. Šie dažai yra puikus pasirinkimas pradedantiesiems, nes juos lengva naudoti.
  •   Guašas. Kone visų pradedančiųjų pirmieji eksperimentai prasideda su guašu, kuris leidžia išmokti bazinių tapybos bei spalvų maišymo technikų.
  •   Teptukai. Įsigykite įvairių teptukų. Galima pirkti ir rinkinį, kuriame būtų skirtingo storio teptukų su apvaliais, plokščiais ar kitokių formų galais, kad vaikas galėtų eksperimentuoti su įvairiomis tapybos technikomis.

Na, o toliau jau galima paklausti kas vaikui patiktų. Modilinas ir plastilinas – unikalios medžiagos, kurios patiks mėgstantiems kiek lėtesnį ir kruopštesnį kūrybos procesą. Klijai, žirklės, tampomas popierius, kartonas bei kita rankdarbiams skirta kanceliarija taip pat labiausiai tinka vaikams, kurie labiau linksta prie apčiuopiamų maketų ar rankdarbių.

Galiausiai – kur viską susidėti? Tam skirti penalai vaikams, meno reikmenų dėžutės ir krepšiai. Jais taip pat pasirūpinkite, kad viską būtų lengva nusinešti į mokyklą ar būrelį.

Komentarai
Kiti straipsniai