Pirmadienis, 2024 m. gegužės 13 d.

Ką reikia įvertinti renkantis vandens siurblį?

Vandens siurblio išradimas ir naudojimas siekia senus laikus. Iki šiol šis įrenginys neprarado savo aktualumo ir tampa būtina įranga namuose. Pagrindinė siurblių užduotis, kai jie naudojami buitinėmis sąlygomis, yra kokybiškas vandens tiekimas, patogus laistymas, taip pat užterštų skysčių ir buitinių nuotekų išsiurbimas. Sunku įsivaizduoti, kaip galėtume išsiversti be tokio įrenginio. Varikliniai siurbliai reikalingi tiek privačioje valdoje, tiek didžiulėje įmonėje, užtikrinančioje vandens tiekimo sistemą.

Klasifikacija pagal paskirtį, būdą ir vietą skirsto siurblius į gręžinių, drenažo, povandeninius, vibracinius, taip pat išcentrinius siurblius. Kokybiški vandens siurbliai labiausiai pritaikomi šiuolaikinėse šildymo, vandentiekio, kokybiško drenažo sistemose bei efektyviam nuotekų valymui.

Kaip išsirinkti tinkamą siurblį?

Deja, į tokius klausimus nėra vieno ar dviejų paprastų atsakymų. Kiekvienoje situacijoje turite rasti savo siurblio pasirinkimo parinktis. Taip pat labai svarbu aiškiai suformuluoti užduotį, kokias tiksliai funkcijas turi atlikti siurblys.

Norėdami atsakyti, kaip pasirinkti tinkamą siurblį, turite išsamiai apibūdinti kelis iš esmės svarbius dalykus, kurie lemia teisingą siurblio pasirinkimą:

  • ką siurbsite (reikia žinoti pavadinimą arba formulę, skysčio savybes, temperatūrą, sudėtį ir kt.),
  • kiek laiko reikia siurbti kokį tūrį (kiek laiko norite skirti siurbimo užduočiai),
  • kokiu atstumu siurbsite ir kokio slėgio reikia slėginės linijos išleidimo angoje (galite siurbti iš vieno konteinerio į kitą 1 metrą arba kelis kilometrus vamzdynu).

Be to, svarbu pasirinkti skysčiui tinkamą siurblį pagal jo tipą. Negalite naudoti išmatų siurblio drenažo duobei ir atvirkščiai, o rankinio sodo siurblio šuliniui – rūgščiai ar šarmui siurbti. Tinkamai parinkti siurbliai ne tik ilgiau veikia, bet ir priežiūra jų paprastesnė.

Pagrindiniai vandens siurblių tipai

Vandens siurbliai namams taip pat skirstomi į skirtingus tipus, priklausomai nuo to, kaip tokia įranga yra, atsižvelgiant į aptarnaujamą vandens šaltinį. Vandeniui yra panardinami ir paviršiniai siurbliai, kurie skiriasi vienas nuo kito tiek konstrukcija, tiek techninėmis galimybėmis. Būdas, kuriuo vandens siurblio vidinėje kameroje susidaro oro vakuumas ir formuojamas siurbiamo skysčio srauto slėgis, priklauso nuo įrangos konstrukcinių savybių. Norint suprasti, kokį funkcionalumą, privalumus ir trūkumus turi elektriniai vandens siurbliai, reikėtų išsamiau aptarti kiekvieną jų tipą.

Komentarai
Kiti straipsniai