Sekmadienis, 2024 m. balandžio 28 d.

Paklodžių pasirinkimo niuansai

Kokybiškas ir pilnavertis miegas priklauso nuo daugelio faktorių. Vienas tokių – patogi, švelni ir kūnui maloni liesti patalynė. Jos pasirinkimas šiandien išties yra platus. Vieni žmonės jau gerai žino kokia patalynė jiems yra geriausia, o kiti vis dar ieško tos pačios pačiausios. Labai svarbi patalynės komplekto dalis – paklodė. Būtent paklodė yra ta komplekto  dalis, kuri turi daugiausiai sąlyčio su kūnu. Jeigu norite gerai išsimiegoti ir užtikrintai pailsėti miego metu, reikėtų skirti truputį dėmesio tinkamos ir kokybiškos paklodės paieškoms. Kokių jų yra ir kaip pasirinkti tinkamiausią?

 

Paklodžių tipai

 

Šiandien rinka siūlo įvairias paklodes. Jos  gali būti su guma arba be jos. Kokią pasirinkti priklauso nuo jūsų miegojimo įpročių. Jeigu miegate labai ramiai ir paklodę keičiate itin dažnai, tuomet galbūt jums visai tiks paklodė be gumos. Paklodės su guma užklojimas ant lovos, be abejonės, reikalauja šiek tiek pastangų, todėl ramiai miegant ir dažnai keičiant paklodę, galima jas pakeisti gaminiais be gumos. Visgi, praktika rodo, jog paklodės su guma yra labai paklausios ir, žinoma, patogios. Itin ramiu miegu pasižymi tikrai maža dalis žmonių. Tad vartantis lovoje, kuri bus paklota paklode su guma, jūs jausitės patogiai.

Kalbant apie paklodžių audinius reikia paminėti tokius:

  • medvilnė;
  • trikotažas;
  • frotinis audinys;
  • flanelė;
  • satinas.

Taigi, kaip matote, pasirinkti tikrai yra iš ko.

 

Ką reikia žinoti renkantis paklodę?

 

Kad ir kokia svarbi savybė yra paklodės audinio tinkamumas, visgi, svarbiausia yra tinkamai pasirinkti jos dydį. Tiek per mažos, tiek per didelės paklodės neužtikrins patogumo, sunkiai priglus prie čiužinio. Todėl turite tiksliai išmatuoti savo čiužinio plotį. Standartiniai paklodžių dydžiai yra tokie: 90 x 200 cm, 140×200, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm. Tačiau, be abejonės, gali prireikti ir visai nestandartinio dydžio paklodės. Sakykim vaikiškai lovytei arba itin plačiai lovai. Visuomet drąsiai klauskite parduotuvės atstovų apie tai. Ne viena internetinė parduotuvė suteikia reikiamo dydžio gaminių pasiuvimo paslaugas.

Kalbant apie audinius, be abejonės, visi supranta, jog geriausios yra paklodės iš natūralaus audinio, nes jos yra pralaidžios orui. Visgi, labai svarbu atsižvelgti į savo poreikius. Satino paklodės suteikia malonią gaivą, medvilninės paklodės gerai sugeria prakaitą, trikotažinės paklodės yra minkštesnės ir t.t. Tiesiog skirkite laiko pasidomėti, koks audinys geriausiai tinka būtent jums.

Komentarai
Kiti straipsniai