Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d.

Odontologai ir kodėl svarbu pas juos lankytis kuo dažniau?

Galbūt kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime patyrė danties skausmą. Dantų skausmas – vienas nemaloniausių pojūčių, trikdantis ne tik kūną, bet ir emocijas.

 

Dantų skausmas atsiranda, kai yra tam tikros rūšies liga, kurią gali sukelti įvairios priežastys. Kartais dėl tam tikrų priežasčių danties skausmas gali ir nekelti pavojaus, o laiku pradėtas dantų gydymas gali nesunkiai pašalinti priežastį, tačiau reikia nedelsiant kreiptis pagalbos, nes priešingu atveju problema gali būti rimta ir gresia dantų netekimas. Vienas iš paprasčiausių būdų išvengti dantų skausmo – reguliariai lankytis pas odontologą sypsenosmagija.lt/. Tačiau jei jau per vėlu ir pajutote danties skausmą, raginame nedelsiant ir kuo greičiau kreiptis į specialistus.

 Odontologijos klinika – geriausias išsigelbėjimas nuo skausmo

 

Viena dažniausių nuolatinio dantų skausmo priežasčių yra dantų nervo uždegimas, kurį sukelia dantų ėduonis. Skausmą taip pat gali sukelti dantų dygimas arba dantenų uždegimas aplink dantis.

 

Kita dažna skausmo priežastis yra danties abscesas, po kurio atsiranda patinimas, karščiavimas ir tirpimas. Kita reta liga, galinti sukelti skausmą, yra gingivitas (periodontitas). Taigi danties skausmo priežasčių yra daug ir įvairių, o dažniausiai skausmui malšinti naudojami nuskausminamieji vaistai yra labai trumpalaikė išeitis. Negalvokite apie pasekmes, tiesiog pažiūrėkite į priežastį. Kartais nuskausminamieji per trumpą laiką negali numalšinti ar nenumalšinti skausmo.Todėl rekomenduojama nedelsiant kreiptis į klinikos specialistus, o profesionaliai ir tiksliai įvertins danties skausmą .Priežastis turi būti pašalinta kuo greičiau.

Svarbiausia – greita reakcija ir efektyvi pagalba

 

Akivaizdu, kad yra tik vienas būdas pašalinti danties skausmą – nedelsiant kreiptis į odontologą. Neišspręstos problemos niekada nepraeis savaime be pasekmių, o kartais net kelios dienos yra lemiamos. Esant dantų ir dantenų skausmams svarbiausia nesigydyti patiems.Jei nekenčiate, laiku kreipkitės į odontologą. Profesionalią pirmąją pagalbą Jums gali suteikti tik odontologas.

 

Kai skauda dantį, niekas nenori ištverti skausmo kelias dienas, kol nueis pas odontologą. Skubi skausmą patiriančių pacientų pagalba yra labai rimta ir atsakinga pareiga, į kliniką šie pacientai visada patenka tą pačią dieną.

 

Ar girdėjote, kad geriausias gydymas yra ligų prevencija?

 

Laiku diagnozuoti dantų ligas ypač svarbu odontologijoje. Paprastai dantų liga ilgą laiką gali būti besimptomė, o skausmas pasireiškia tik vėlyvoje dantų ligos stadijoje. Todėl profilaktinis dantų patikrinimas bent du kartus per metus yra geriausias būdas diagnozuoti ankstyvą kariesą ir kitas dantų bei dantenų ligas, net jei jos nematomos plika akimi. Reguliarus burnos sveikatos tikrinimas gali ne tik išvengti dantų ir dantenų ligų, bet ir išvengti didesnių gydymo išlaidų. Kasmet užtenka kelių standartinių dantų diagnozių, ne daugiau nei valandos.

 

Siekiant užtikrinti dantų ir dantenų apsaugą nuo galimų ligų, viena svarbiausių profilaktikos priemonių – profesionali burnos higienos procedūra. Net ir tinkamai laikantis asmeninės burnos higienos ir dantų valymo įpročių, nėra garantijos, kad burnos ertmėje neatsiras kitų ligų, turinčių įtakos bendrai sveikatai. Burnos higienos programa įvertina paciento dantų būklę ir pateikia rekomendacijas asmeninei dantų priežiūrai namuose. Svarbu suprasti, kad profesionali burnos higiena skirta ne tik estetikai, bet ir ligų profilaktikai.Todėl burnos higieną rekomenduojama atlikti ne rečiau kaip du kartus per metus. Kad išvengti periodonto ligų ir kitų ligų, rekomenduojama ją atlikti bent kartą per 3-4 mėnesius.

 

Komentarai
Kiti straipsniai