Trečiadienis, 2024 m. gegužės 15 d.

Akinių rėmelių gidas: kaip išsirinkti veido formai tinkančius akinius?

Akiniai nėra tik regėjimą koreguojanti priemonė – tai unikali stiliaus detalė, suteikianti įvaizdžiui daugiau elegancijos bei išskirtinumo. Tiesa, išsirinkti jums labiausiai tinkančius akinių rėmelius ne visada paprasta. Naujos kolekcijos, garsūs prekiniai ženklai, skirtingos akinių rėmelių medžiagos, spalvos, formos – kasmet akinių asortimentas tampa dar platesnis. O tam, kad naujų akinių įsigijimas nevargintų, pirmiausia rekomenduojame susipažinti su savo veido forma ir jai tinkamiausiais akinių rėmelių stiliais.

Kaip ir veido, taip ir akinių rėmelių formų yra ne viena. Kiekviena jų yra savaip unikali, tačiau pasirinkus netinkamo stiliaus akinius, jūsų gražiausi veido bruožai gali išnykti. Stilingi akinių rėmeliai sukurti tam, kad galėtumėte jaustis savimi ir pasitikėtumėte savo jėgomis. Tad neleiskite netinkamai akinių rėmelių formai atimti iš jūsų šių malonumų.

Skirtinga akinių rėmelių forma – skirtingas įvaizdis

Dažnai sakoma, kad ovaliam veidui tinka beveik visų formų akiniai. Visgi, skirtinga akinių rėmelių forma gali sukurti visiškai kitokį stiliaus įvaizdį. Pavyzdžiui, klasikinio stiliaus mėgėjai dažniau renkasi akinius be aiškiai matomo rėmelio. Asmenys besisukantys versle bei siekiantys sukurti pasitikėjimo savimi įspūdį yra pamėgę metalinius, kvadratinės arba ovalios formos akinius. Tuo tarpu žmonės, norintys perteikti aplinkiniams savo kūrybiškumą, nebijo įsigyti išskirtinių formų bei spalvų akinių rėmelius. Taigi, lieka tik nuspręsti, ką apie save norite papasakoti jūs.

Griežčiausia veido forma – kvadratinė

Kvadratinė veido forma pasižymi išraiškingais bruožais: stipriai ištiesinta šonine veido linija, kampuotu ir ryškiu žandikauliu bei kvadratine kakta. Norint suteikti šiai veido formai lengvumo ir švelnumo, rekomenduojama rinktis plonesnių linijų, ovalius akinius su aukštai esančia pertvara – taip veidas vizualiai atrodys ilgesnis. Atidžiau reikėtų rinktis apvalius akinius, kurie gali sugadinti kvadratinio veido proporcijas. O kvadratinių ar stačiakampių rėmelių reikėtų visiškai atsisakyti – tokie akiniai tik dar labiau išryškins veido kvadratiškumą.

Švelniausia veido forma – apvali

Apvalus veidas išsiskiria švelniais kontūrais bei pilnesniais žandais. Šiuos veido bruožus turintiems asmenims rekomenduojama rinkti ovalios formos rėmelius, kurie vizualiai prailgina veidą. Vertėtų atkreipti dėmesį ir į stačiakampio formos akinius, kurie ne tik vizualiai prailgina veidą, bet ir suteikia jam trūkstamo griežtumo. Nors kvadratiniai arba apvalūs akinių rėmeliai atrodo tikrai įspūdingai, turint apvalias veido formas, šių rėmelių reikėtų vengti. Jūsų veido formą primenantys akiniai tik dar labiau išryškins jo apvalumą ir vizualiai pastorins veidą.

Universaliausia veido forma – širdies

Ši veido forma išsiskiria ypač plačia kaktos sritimi ir aukštai išsidėsčiusiais skruostikauliais. Norint vizualiai sumažinti kaktą, ieškokite kvadrato formos rėmelių su ryškesne vertikalia linija, kuri subalansuos jūsų veido proporcijas. Tokiai veido formai taip pat siūloma rinktis aviatoriaus arba drugelio formos rėmelių modelius, kurie sukoncentruoja dėmesį į akis. Svarbiausia vengti apvalių, masyvių bei gausiai dekoruotų rėmelių.

Širdies veido formos priešingybė – trikampis

Skirtingai nei širdies formos veidas, trikampis veidas pamažu platėja nuo kaktos link smakro. Turintiems šiuos veido bruožus rekomenduojama rinktis kvadrato formos akinių rėmelius su apvaliais kraštais – taip veidas atrodys labiau proporcingas. Pasirinkę ovalius arba apvalius akinius taip pat nesuklysite, nes jie vizualiai platina ir akcentuoja viršutinę veido dalį. Tuo tarpu drugelio formos akinių geriau atsisakyti – nors jie sutelks aplinkinių dėmesį į akis, tačiau nesukurs taisyklingų veido proporcijų.

Ryškiausia veido forma – stačiakampė

Stačiakampis veidas išsiskiria itin ryškiais bruožais, iš kurių patys svarbiausi – aukšti skruostikauliai ir ryški smakro linija. Stačiakampei veido formai dažniausiai rekomenduojami apvalūs rėmeliai, kurie sušvelnina kampuotas veido linijas ir vizualiai praplatina veidą. Atidesni turėtumėte būti su siauresniais, stačiakampio formos akiniais. Jie prailgina veidą, išryškina skruostus ir nesuteikia norimos harmonijos.

Trumpa rėmelių medžiagų apžvalga

Aptarus skirtingas veido formas bei jiems tinkamiausius akinių rėmelius, svarbu nepamiršti ir medžiagų, iš kurių gaminami akiniai. Būtent tai, kokios medžiagos akinių rėmelius išsirinksite priklausys jų patogumas bei ilgaamžiškumas. Šiandien akiniai dažniausiai gaminami iš trijų medžiagų: acetato, metalo ir plastiko. Kai kurie gamintojai sujungia kelias skirtingas medžiagas ir siūlo plastikinius akinių rėmelius su metalinėmis detalėmis. Visgi, kuri medžiaga yra tvirčiausia?

Metaliniai rėmeliai – nesenstanti, tvirta klasika

Metalas – viena iš seniausių medžiagų, kuri naudojama akinių rėmelių gamybai. Prieš tai jų vietą užimdavo gyvūnų kaulai bei medis. Dabar, metaliniai rėmeliai labiausiai vertinami dėl savo tvirtumo bei klasikinio, minimalistinio stiliaus. Įsigiję šiuos akinius atrodysite itin elegantiškai, kukliai bei tvarkingai, o tvirta rėmelio medžiaga užtikrins, kad įvykus nelaimingam incidentui (t.y. akiniams nukritus ant žemės) jie nesulūš ir nepraras savo formos. Įprastai akinių gamybai naudojamas titanas, nerūdijantis plienas ar bronza, tačiau plačioje akinių rėmelių rinkoje tikrai rasite iš tikro sidabro ar aukso pagamintus akinių rėmelius.

Plastikiniai rėmeliai – lengvumas ir praktiškumas

Plastikiniai akinių rėmeliai dažnai pasirenkami dėl stiliaus ir spalvų įvairovės. Lyginant su kitomis medžiagomis, šie akinių rėmeliai yra minkštesni, todėl rekomenduojami ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, kūdikiams. Tiesa, lyginant su metaliniais rėmeliais, plastikiniai rėmai nėra tokie tvirti, o laikui bėgant dėl temperatūros pokyčių gali pakeisti spalvą.

Rėmeliai iš acetato – tinkamiausias pasirinkimas alergiškiems žmonėms

Kai kurie žmonės negali nešioti metalinių ar plastikinių rėmelių, nes yra alergiški šioms medžiagoms, todėl jiems siūlomi akinių rėmeliai, pagaminti iš celiuliozės acetato propionato. Tai – hipoalerginis ant nailono pagamintas plastikas. Ši medžiaga ne tik nesukelia nemalonių alerginių reakcijų, bet taip pat yra lengva, todėl puikiai tiks vertinantiems stilių ir patogumą.

Forma ir medžiaga – esminiai akinių pasirinkimo kriterijai

Taigi, atėjus laikui įsigyti naujus akinių rėmelius, pirmiausia pažvelkite į veidrodį. Jūsų veido bruožai – tai pagrindinis aspektas, norint išsirinkti tinkamos formos rėmelius. Žinant, kurie akinių rėmeliai subalansuos jūsų veido proporcijas bei suteiks jam daugiau harmonijos bei elegancijos, galėsite imtis kito svarbaus žingsnio – akinių rėmelio medžiagos pasirinkimo. Atminkite, gražūs akinių rėmeliai neteiks pasitikėjimo savimi džiaugsmo, jeigu jie nebus patogūs.

 

Nuotraukos teisės: glasseson.lt

Komentarai
Kiti straipsniai