Trečiadienis, 2024 m. balandžio 24 d.

Viskas apie dyzelinius automobilius ir jų priežiūrą

Variklio alyvos sąnaudos svyruoja dėl daugelio veiksnių-automobilio konstrukcijos, dalių leistinų nuokrypių ir, žinoma, jūsų vairavimo stiliaus. Tačiau žymiai padidėjęs variklio alyvos suvartojimas dažniausiai praneša apie kai kurias transporto priemonės problemas. Kodėl automobiliai dažniausiai praryja riebalus?

 

  • Jei automobilio variklis dirba įprastomis sąlygomis, per daug alyvos sunaudojama dažniausiai dėl alyvos nutekėjimo, susidėvėjusių ar pažeistų stūmoklių žiedų arba netinkamo tepimo alyvos naudojimo. Ieškote remonto automobiliui? Jį rasite čia.

 

Daugelis vairuotojų, kuriems patinka dyzeliniai varikliai, yra labai gerai susipažinę su visomis dyzelinių variklių funkcijomis ir privalumais. Tačiau žmonėms, kurie pirmą kartą susiduria su tokio tipo varikliais, gali kilti klausimų. Degalai dyzeliniame variklyje dega, kai jie patiekiami, o tai padeda užtikrinti didelį sukimo momentą esant mažam greičiui. Tai padeda pagerinti sukibimą ir dinamines charakteristikas bei transporto priemonės valdymą.

 

Tepalų nuolėkis – kas tai ir ką reikia žinoti

 

Viena iš labiausiai paplitusių alyvos suvartojimo priežasčių yra alyvos nutekėjimas, kurį dažniausiai sukelia įvairių automobilių sistemų veikimo sutrikimai.

 

  • Tarpikliai ir sandarikliai. Šios automobilių dalys dažniausiai yra pagamintos iš gumos. Bėgant laikui guma praranda savo savybes ir mažėja jos elastingumas. Iš nesandarios tarpinės pradeda tekėti alyva, o tai gali sukelti net variklio gedimą.

 

  • Išleidimo kamštis. Kita alyvos nutekėjimo priežastis yra alyvos išleidimo kamščio problema. Šios problemos dažniausiai kyla dėl natūralaus nusidėvėjimo arba netinkamo kaiščių priveržimo.

 

  • Iš tiesų, jei nuspręsite patys pakeisti kaiščius, būkite atsargūs ir nenaudokite per didelės jėgos, nes bandydami ištraukti kaiščius, pažeisite detalių kraštus. Jei kaiščio neįmanoma lengvai atsukti, rekomenduojame kreiptis į remonto centrą.

 

  • Kuro įpylimo dangtelis. Jei degalų įpylimo angos dangtelis yra laisvas, pažeistas arba jo nėra, alyva iš transporto priemonės pradės tekėti, kai transporto priemonė juda ir stovi.

 

  • Alyvos filtras. Nutekėjęs alyvos filtras taip pat gali sukelti nuotėkio problemų. Atminkite, kad norint išvengti transporto priemonės problemų, alyvos filtrą reikia keisti kas 100 000–30 000 kartų.

 

  • Alyvos indas yra pažeistas. Alyvos indo pažeidimus dažniausiai sukelia korozija. Žinoma, su šia problema galima susidurti ir dėl neatsargaus vairavimo netvarkingais keliais, nes kliūtys gali sugadinti šią automobilio dalį.

Susidėvėję arba pažeisti stūmoklio žiedai

 

Kita problema, dėl kurios padidėja degalų sąnaudos, yra stūmoklio žiedo pažeidimas. Per susidėvėjusius ar pažeistus stūmoklio žiedus alyva gali patekti į vidaus degimo kamerą, kur ji pradeda degti. Tiesa, kad nedidelis kiekis alyvos visada cirkuliuoja degimo kameroje, kur sutepa stūmoklį, vožtuvą ir aplink jį esančią sritį, tačiau jei pastebėjote, kad alyvos sąnaudos padidėjo daugiau nei įprastai, turėtumėte patikrinti šią dalį.

 

Naudojamas netinkamas tepalas

 

Didėjant slėgiui automobilių sistemoje, padidės riebalų suvartojimas, kurį gali sukelti netinkamas, per klampus tepalas. Todėl rinkdamiesi alyvą nepamirškite vadovautis gamintojo rekomendacijomis. Ar padidėjo automobilių tepalų kaina? Kviečiame susisiekti su DIZRIDA autoserviso komanda, turinti daugiau nei 20 metų patirtį! Patyrusi ir profesionali DIZRIDA automobilių serviso komanda priima pažangiausią įrangą rinkoje, kad greitai ir kokybiškai išspręstų jūsų problemas.

 

Šiuolaikiniai dyzeliniai varikliai yra ekonomiški ir galingi. Skirtingai nuo daugelio stereotipų, jie yra ekologiški ir tylūs. Automobiliai, aprūpinti šiuo varikliu, yra labai tinkami ramioms išvykoms į šalį, taip pat patogūs didelėms kompanijoms ir šeimoms bei patikimai važiuoja pastovios apkrovos sąlygomis. Tačiau jei esate sportinių automobilių gerbėjas ir jūsų vairavimo stiliui būdingi staigūs judesiai bei stabdymas, tuomet dyzelinu varomos mašinos jums netiks: agresyvus vairavimo stilius per daug slegia variklį.

Komentarai
Kiti straipsniai