Sekmadienis, 2024 m. gegužės 19 d.

Kaip sutaupyti perkant televizorių?

Svarstantiems apie naujo televizoriaus įsigijimą verta žinoti ir faktus, niuansus bei informaciją, kuri padės sutaupyti. Jeigu galima išleisti mažiau, kodėl gi nepasinaudojus tokia proga, ar ne? Nesvarbu ar sutaupoma tik du procentai ar dvidešimt nuo numatytų išlaidų, tie papildomi pinigai bene visada pravers ir bus naudingi. Na, o nuo nemenko pirkinio, tokio, koks yra televizorius, ir tas minimalus sutaupymas gali būti reikšmingas. Taigi, be tolesnių atidėliojimų pristatome patarimus, kurie padės sutaupyti perkant televizorių!

Ne didesnis negu reikia

Daugiausiai savo nusipirktu televizoriumi nepatenkinti žmonės būna tada, kai jis būna: per didelis arba per mažas jų patalpai. Grąžinti tokį stambų pirkinį – vienas vargas, tad geriau pataikyti iškart. Reikėtų žinoti ne tik tai, kiek vietos televizoriui yra ant sienos ar lentynos, tačiau ir tai, kokiu atstumu nuo televizoriaus sėdėsite (įstrižainės pasiūlymai tik rekomendacinio pobūdžio).

  • Atstumas iki 2m (iki 87 cm įstrižainės)
  • Atstumas tarp 2-3m (iki 123cm įstrižainės)
  • Atstumas tarp 3-5m (iki 165cm įstrižainės)
  • Atstumas virš 5m (nuo 165cm įstrižainės)

Taip pat analogiškai nesirinkite ir per mažo televizoriaus. Reikėtų, kad bent pastebimą dalį matymo lauko televizorius užimtų, nes kitu atveju bus nepatogu žiūrėti arba patys neįmatysite to, kas vyksta ekrane.

Pirkti internetu

Nėra paslaptis, kad televizorius – nemažas pirkinys. Bent kelis šimtus eurų atsieisiantis įrenginys gali nemenkai paploninti piniginę, todėl verta paieškoti tų parduotuvių ir tų vietų, kur pirkinio kaina – žemiausia. Geriausios televizorių kainos gali būti pačiose įvairiausiose vietose, tačiau patogu kai net naršydamas vienoje parduotuvėje, gali čia esančią kainą palyginti su kitų parduotuvių, kaip, pvz. Varle.lt.

Atsidarius bet kurią prekę galima matyti kainą kitose parduotuvėse. Tad visada žinote ir galite palyginti, kur pigiau ir sutaupyti nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų…

Nuolaidos ir specialūs pasiūlymai

Jeigu taupote, kodėl gi nelaukti nuolaidų ar specialių pasiūlymų? Kuponus ar specialius pasiūlymus internetinės parduotuvės dalinasi socialiniuose tinkluose, tad sekite jas per Facebook arba Instagram.

Taip pat nepamirškite, kad dažnai kada įsigyjate prekes arba užsiprenumeruojate naujienlaiškį – gaunate nuolaidos kodą. Jeigu tokį turi jūsų pažįstami, bet neketina jo išnaudoti, kodėl nepaprašius kodo perleisti?

Specialūs pasiūlymai ir nuolaidomis gausūs metų laikotarpiai taip pat sukuria geresnes galimybes pirkti, nes nuolaidos taikomos beveik visoms prekėms ir be išimčių.

Kiti patarimai

Lizingas be pabrangimo. Galbūt prekė per brangi apmokėjimui iš karto, tačiau dabar siūloma kaina itin patraukli? Kam laukti, jeigu egzistuoja būdas mokėti dalimis. Taip galima įsigyti ir geresnį televizorių, tik labai svarbu objektyviai pasverti savo finansines galimybes.

Bereikalingos papildomos technologijos. Pagalvokite ar nesiruošiate pirkti perteklinėmis technologijomis „apginkluoto“ televizoriaus? Valdymas balsu, 4K UHD vaizdo raiška, įvairios garsą bei vaizdą gerinančios sistemos bei kiti priedai didina kainą, tačiau panaudojami būna retai. Apsvarstykite.

 

Lizingas

Komentarai
Kiti straipsniai