Antradienis, 2024 m. balandžio 30 d.

Futbolo treniruotės vaikams Vilniuje arba kaip vaikui sostinėje padėti atrasti save?

Jeigu auginate mokyklinio amžiaus atžalą sostinėje ar netoli jos, turbūt neretai tenka sukti galvą, kokia gi popamokinė veikla galėtų jį arba ją sudominti? Nėra svarbu, ar jūsų namuose bręsta berniukas, ar mergaitė, tokių veiklų kaip muzika, futbolas, krepšinis plaukimas ar dailė – nereikėtų skirstyti ir vaikui visada palikti duris atviras kažką iš šių užsiėmimų išbandyti. Ne tik dėl to, kad jie yra populiariausi, tačiau ir dėl to, kad jie ugdo be galo daug gebėjimų, stiprina vaiką emociškai arba/ir fiziškai, gerina jo(-s) socializacijos įgūdžius. Tačiau kaip suprasti, ar vaikui tinka pvz. dailė, ar geriau jam/jai pradėti lankyti kovos menus?

 

Futbolo treniruotes vaikams Vilniuje ar kita veikla neturi būti kančia

Blogiausia, kai priverstinai stumiama giminės ar tėvų pėdomis

Vaikų psichologiją išmanantys žmonės vienbalsiai teigia, kad niekas labiau neslegia vaiko ir nežlugdo jo pasitikėjimo savimi, kaip tėvų nepalaikymas. Jeigu nuo jo nusisuka tėvai, vaikui gyvenime pasidaro be galo sunku prisirišti, būti atviram ir priimti geranoriškus dalykus.

 

Dėl to daug kritikos turėtų sulaukti daugumos medicinos universitetų studentų tėvai, kur ypač opi panašaus stiliaus problema. Kol vaikas dar auga su nesusiformavusia pasaulėžiūra, jam/jai jau yra kalama į galvą, kad visi giminėje medikai – kitos profesijos nėra tokios geros. Suprantama, kad tokia pasaulėžiūra giminėje nusistovėjo, tačiau vaiką palaikyti būtina. Jis neturi daryti taip, kaip jūs. Jis turi rasti savo kelią ir ar tai bus sportas, ar žongliravimas keliaujančio cirko trupėje, viską reikia palaikyti ir džiaugtis tam, kad vaiko akys spindėtų iš pasitenkinimo, o ne nuo kančios ašarų.

Ką vaikas veikia vienas arba su draugais

Stebėkite tai. Niekas geriau neišduoda vaiko pomėgių, kaip jo elgesys kai jis/ji žaidžia po vieną arba su nedideliu rateliu draugų.

Sunku suprasti signalus?

 

Vaikas daug dūksta ir galbūt sunkiai susikaupia mokykloje? Tokiu atveju jam arba jai turėtų padėti komandinis sportas. Gyvenantys didesniame mieste arba sostinėje gali džiaugtis, jog tokie dalykai kaip futbolo treniruotės vaikams Vilniuje – lengvai prieinami. Pakanka nueiti į interneto puslapį (pvz. https://fkvilnius.lt/) ir galima iš karto užregistruoti savo mažuosius. Užmiestyje ar mažesniuose miesteliuose tokių privalumų trūksta.

 

Balti lapai bei sąsiuviniai pilni piešinių ir keverzonių? Jam arba jai turėtų patikti dailė, keramika, o vyresniems galbūt net siuvimo kursai, kur jie išmoktų pasisiūti rūbą arba jį patobulinti.

 

Pastebėjote kaip šoka prieš veidrodį? Drąsiai paskatinkite eiti į sportinių, gatvės ar pramoginių šokių būrelį?

 

Varvina seiles priešais muzikinius tv kanalus? Kodėl gi neišbandžius pianino, dainavimo ar gitaros arba net kito instrumento pamokų?

Vaikas turi turėti savo pasaulį to hobio rėmuose

Tai kainuoja

Jeigu vaikui patiks kažkoks užsiėmimas, pasiruoškite didelėms išlaidoms. Geri, nauji sportbačiai, nauja sportinė apranga, kelionės su komanda, nauji dažai, piešimo popierius, instrumentai ar kuras juos vežant ir kitos išlaidos tikrai gali susidėti, tačiau investuoti į vaiką būtina.

 

Jis arba ji, jausdami jūsų užnugarį ir turėdami geras sąlygas galės save gerai realizuoti. Nors kištis į vystymąsį bei raidą reikėtų minimaliai, svarbu vaikui apibrėžti vertybes, kurios labiausiai padės tikslų pasiekti. Pvz. visur reikės kantrybės, tačiau sporte būtina išlikti sveikiems, valgyti geresnį maistą. Muzikoje – išbandyti ne vieną stilių, pagroti ir dainuoti, kad atsirastų įvairiapusiškumas.

Jūs turite būti didžiausi gerbėjai

Visada pirmose eilėse varžybose, pamojimai prieš pirmąjį rečitalį, dukros gamintos apyrankės nešimasis į darbą arba sūnaus sumontuoto video pasidalinimas Facebook. Tėvai turi būti užnugaris, kuris palaiko visada ir niekada nenusisuka, net kai labai sunku.

Komentarai
Kiti straipsniai