Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d.

Tarp populiariausių būrelių Vilniuje – ir futbolas

Dabar įprasta, jog vaikai dar gana ankstyvame amžiuje yra vedami į vienokį ar kitokį būrelį. Dažniausiai tėvai nusprendžia daryti savotišką miksą tarp menų būrelio ir sporto. Šiame tekste kiek plačiau pakalbėsime būtent apie sporto būrelius, apie kuriuos informacijos galima rasti ir protinga.lt.

 

Labai populiarus darosi futbolas

 

Vieša paslaptis, jog esame krepšinio šalis, tačiau futbolą taip pat lanko daugybė vaikų. Tokia tendencija ypač ryškėja didžiuosiuose šalies miestuose. Štai, pavyzdžiui, futbolo akademijos Vilniuje tikrai užima gana ryškią rolę tarp sporto mokyklų.

 

Apskritai futbolas populiarus tam tikruose miestuose, o jie dažniausiai turi ir ganėtinai pajėgią savo komandą. Tarkime turbūt visi yra girdėję komandą Gargždų „Banga“, tad natūralu, jog dauguma Gargždų vaikų eina į futbolo treniruotes.

 

Krepšinis vis tiek nepralenkiamas

 

Nors ir pradėjome nuo futbolo, krepšinis vis tiek absoliučiai neturi lygių ir yra būtent tas sportas, kur vaikai yra leidžiami dažniausiai. Turbūt tam įtakos turi, nes daugumos vaikų tėvai turi vienokio ar kitokio lygio krepšinio pagrindus.

 

Be to, visi matome Lietuvos krepšininkų sėkmes istorijas, matome, kaip jie atstovauja Kauno „Žalgirį“, garsius užsienio klubus, taip pat vilki nacionalinės Lietuvos rinktinės apranga. Natūralu, jog kiekvienas tėvas tikisi, kad jų vaikas irgi gali tapti aukščiausio kalibro žaidėju.

Tikrai atsiranda vis daugiau opcijų įvairiems būreliams, bet krepšinis tikrai dar vis nepralenkiamas.

 

Ledo ritulys atranda vietą po saulę

Ledo ritulys niekada nebuvo mūsų šalies nacionalinis sportas, tačiau laikai keičiasi. Mūsų rinktinė jau dabar iškovoja vis skambesnes pergales, o vis daugiau vaikų žaidžia būtent ledo ritulį.

Pastaruoju metu galima pasidžiaugti, jog ledo ritulys darosi populiarus ne tik tarp berniukų, bet ir tarp mergaičių. Ledo ritulio akademijos sudaro specialias mergaičių grupes.

 

Mergaičių favoritas – sportiniai šokiai

 

Sportiniai šokiai yra tai, kur eina daugybė mergaičių. Tokia tendencija tęsiasi jau daugybę metų ir greičiausiai artimiausiu laiku nepasikeis.

 

Tiesa, čia yra ir viena bėda. Mergaitėms dažnai yra ganėtinai sudėtinga susirasti šokių partnerį, kadangi tarp berniukų šis sportas nėra toks populiarus.

Komentarai
Kiti straipsniai