Trečiadienis, 2024 m. gegužės 15 d.

Nuostabus odos priežiūros vadovas: patarimai kiekvienam odos tipui

Dauguma iš mūsų svajoja apie spindinčią, lygią, gražią, sveiką ir jaunatvišką odą. Tačiau, jei žvelgtumėte realistiškai, dauguma mūsų susiduriame su bent viena ar dvejomis odos problemomis. Galbūt mus vargina hormonų sukeliami odos pabėrimai, kamuoja pernelyg didelis odos riebumas ar odos raukšlelės. Nepaisant to, su kokiomis bėdomis mums tenka susidurti – kiekviena turime turėti tam tikrus tikslus, kai kalba pakrypsta apie odos priežiūrą.

Ir nors taip vadinama „tobula oda“ neegzistuoja, iš tikrųjų yra įmanoma reikšmingai pagerinti savo odos būklę, sveikatą ir išvaizdą. O žemiau pateikti naudingi patarimai turėtų kaipmat palengvinti ir jūsų kasdienę odos priežiūros rutiną.

Patarimai visiems odos tipams

Terminas „odos priežiūra“ gali akimirksniu tapti labai komplikuotas. Taigi, jei jūs iki šiol akimirksniu susidurdavote su dideliu stresu vos tik pradėdavote galvoti apie serumus, losjonus, valiklius, tonerius ir aliejukus, galite būti tikros, kad šiandien viskas taps kur kas paprasčiau.

Žinoma, kiekvienos poreikiai odos priežiūrai yra labai skirtingi ir unikalūs. Tačiau nepaisant to, egzistuoja tam tikri baziniai produktai ir atitinkamos grožio priežiūros praktikos, kurios gali puikiai tikti bet kuriam odos tipui. Remiantis specialistų iš healthline.com nuomone, geriausia pasilikti ties baziniais sprendimais, kurie yra:

  • Odos valiklis;
  • Odos drėkiklis;
  • Kremas nuo saulės;
  • Vandens gėrimas;
  • Subalansuota mityba.

Veiksminga odos priežiūra taip pat reiškia, kad reikėtų naudoti pakankamai odos priežiūros priemonių, tačiau jokiu būdu nepersistengti jų nepadauginant. Nėra jokios priežasties naudoti reikšmingai didesnį odos priežiūros priemonių kiekį (ar jas naudoti per daug dažnai) – dėl to geresnio rezultato negalėsime pasiekti. Be to, per didelis kosmetikos ir grožio priežiūros priemonių naudojimas gali netgi pakenkti mūsų odai, sukeliant daug įvairių problemų, todėl naudokite tik patikumų prekinių ženklų produkciją, kurią galite rasti https://shop.kosmetikosdnr.lt/pages/prekiniai-zenklai virtualioje kosmetikos parduotuvėje.

Odos šveitimas

Odos šveitimas padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, tačiau negalima pamiršti, kad pernelyg dažnas odos šveitimas gali paskatinti dar didesnę riebalų gamybą arba nulemti spuogelių atsiradimą.

Apsauga nuo saulės

Taip pat labai svarbu, kad visuomet būtų naudojamas ir kremas nuo saulės. Atliktų tyrimų duomenys rodo, kad ultravioletiniai saulės spinduliai, kurie paveikia mūsų neapsaugotą odą, gali sukelti odos išsausėjimą, paskatinti odos senėjimą, pigmentaciją ir kitų odos problemų atsiradimą.

Hidratacija

Hidratacija yra tiesiog būtina sveikai ir spindinčiai odai. Pakankamai vandens negaunanti oda būna sausa, pilkšva ir niežtinti. Norint nuo viso to apsisaugoti būtina kasdien vartoti pakankamai skysčių.

Ne tik jūsų veido odai

Jūsų kaklas ir dekoltė ar jūsų krūtinės oda taip pat nusipelnė ne ką mažesnio rūpesčio nei jūsų veido oda. Deja, bet šios labai dažnai nuvertinamos kūno vietos taip pat yra lengvai pažeidžiamos neigiamo saulės poveikio, todėl jose galime matyti ir akivaizdžius senėjimo požymius.

Kasdienės odos priežiūros rutinos patobulinimas

Taigi, kai jau sužinojote odos priežiūros pagrindus, turbūt taip pat ėmėte svarstyti ir apie tai, kaip galėtumėte savo kasdienės odos priežiūros rutiną patobulinti? Jei taip, skubame jums pagelbėti.

Odos valymas du kartus

Odos valiklio naudojimas yra būtina kasdienės odos priežiūros dalis, tačiau labai svarbu nepamiršti savo odą tokiu valikliu valyti ne vieną, tačiau du kartus per dieną. Tai padės nuo jūsų odos lengviau ir veiksmingiau pašalinti ant jos susikaupusius nešvarumus, makiažo likučius ir riebalų perteklių. Tokiu būdu jūs taip pat apsaugosite savo odą nuo jos porų užsikimšimo ir kitų dėl to galinčių kilti problemų.

Tonerio naudojimas

Jei į savo grožio priežiūrą įtrauksite ir tonerį, tai reikš, kad suteiksite sau puikią progą tinkamai subalansuoti nuvalytą odą. Toneris atstato odai būtinų medžiagų kiekį, kuris gali būti pašalintas prieš tai panaudojus odos valiklį.

Vitaminas C

Kai jūs būsite švariai nuvaliusios savo odą ir pasitelkusios tonerį, ateis metas vitamino C serumui. 2013 m. atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad Vitamino C kremai gali padėti apsaugoti oda nuo neigiamo saulės poveikio ir bėgant laikui suteikti odai šviesesnę bei labiau spindinčią išvaizdą. Geriausia vitamino C serumą naudoti ryte.

Retinolis

Taip pat galite pasitelkti ir retinolį. Jį turėtumėte naudoti nakčiai. Šios priemonės pagalba galėsite apsisaugoti nuo akcinės ir sulėtinti odos senėjimo procesus.

Teisingas odos drėkinimas

Taip, turbūt iki šiol manėte, kad odos drėkinimo procesas yra labai paprastas ir jame nėra nieko sudėtingo, tačiau iš tikrųjų egzistuoja būdas, kaip odą reikėtų drėkinti tinkamai. Savo naudojamą odos drėkiklį į veido ir kaklo odą jūs turėtumėte įmasažuoti iš apačios į viršų, judant nuo centrinės veido dalies.

Odos prausimas naudojant šaltą vandenį

Ar žinojote, kad karštas vanduo yra pernelyg intensyvus jūsų odai? Žinoma, gali būti labai malonu savo odą prausti šiltu ar netgi karštu vandeniu, tačiau drungno arba šalto vandens naudojimas yra tai, kas geriausia jūsų odai. Be to, jei prausiantis po dušu jūs naudojate karštą vandenį, venkite juo prausti ir savo veidą. Tačiau jei norite tai padaryti būnant po dušu, būtinai sumažinkite vandens temperatūrą.

Kasdienės mitybos koregavimas

Vitaminai, mineralai ir mitybos pakoregavimas gali turėti labai didelę tiesioginę įtaką ir jūsų odos būklei bei sveiktai. Daug specialistų sutinka, jog kai kuriems žmonėms angliavandenių ir pieno produktų vartojimas gali sukelti odos uždegimus. Todėl visuomet vertėtų skirti daugiau laiko ir pastangų tam, kad galėtumėte atrasti būtent tuos maisto produktus, kurie geriausiai tinka jūsų organizmui, kartu padedant geriau pasirūpinti ir savo oda.

Veido masažas

Reguliarus ir teisingai atliekamas veido masažas taip pat gali tapti labai veiksminga jūsų odos priežiūros rutinos dalimi. Tokiu būdu pagerėja kraujotaka ir atgaivinamas veidas, suteikiant jums žvalesnę išvaizdą.

Patarimai naudojančioms makiažo priemones

Akivaizdu, kad dauguma iš mūsų kasdien naudojame įvairias makiažo priemones, be kurių negalime įsivaizduoti savo kasdienės grožio priežiūros rutinos. Tačiau nepaisant to, kokia kokybiška kosmetika bebūtų naudojama, labai svarbu ją galiausiai tinkamai nuvalyti.

Deja, bet iki šiol pastebima, kad kai kurios moterys yra įsitikinusios, jog jei jos naudoja labai aukštos kokybės ir ypač brangias makiažo priemones, joms nereikia pernelyg jaudintis dėl jų reguliaraus ir kruopštaus nuvalymo. Tačiau toks požiūris yra labai neteisingas, kad priešingu atveju užsikemša odos poros, oda negali kvėpuoti ir gali kilti įvairios odos uždegiminės reakcijos, kartu sukeliant ir odos bėrimus. Todėl jei naudojamos makiažo priemonės, jas kiekvienos dienos pabaigoje būtina labai kruopščiai nuvalyti. Laimei, tam šiuolaikinėje kosmetikos priemonių rinkoje yra ne vienas produktas, kurio dėka galite lengvai pašalinti makiažo likučius.

Odos priežiūra pagal odos tipą

Jau sužinojote įvairių patarimų, kuriuos galima pasitelkti prižiūrint savo odą – nepaisant to, koks bebūtų jūsų odos tipas. Tačiau kiekvienas grožio priežiūros specialistas visuomet pataria išsiaiškinti, koks yra jūsų tikrasis odos tipas, kadangi tik tokiu būdu galima priimti teisingus sprendimus, kurių dėka pagerintumėte odos būklę ir jos sveikatą.

Pagrindiniai odos tipai:

  • Sauga oda;
  • Riebi oda;
  • Mišri oda;
  • Normali oda.

Riebios odos priežiūra

Riebi oda paprastai sukelia labai daug problemų ir neretai kelia didžiulį galvos skausmą. Todėl jei jūsų oda yra riebi, turime jums keletą naudingų patarimų:

  • Jokiu būdu nepersistenkite naudodamos įvairias veido kaukes ir kitus odą sausinančius produktus, kadangi priešingu atveju jūsų oda galiausiai gali pradėti gaminti dar daugiau riebalų.
  • Veido odą šveiskite vieną arba du kartus per savaitę.
  • Venkite naudoti drėkinantį kremą. Vietoje to, išbandykite lengvesnį gelį.
  • Naudokite poras siaurinančią matinę pudrą.
  • Niacinamido serumai gali padėti sumažinti riebalų perteklių.

Sausos odos priežiūra

Jei jūsų oda yra sausa, tuomet ją prižiūrėti taip pat gali būti nelengva, tačiau šių patarimų pagalba turėtumėte lengviau ją sudrėkinti:

  • Reguliariai drėkinkite savo odą naudodamos sausai odai pritaikytus odos drėkiklius.
  • Venkite karšto vandens.
  • Vartokite mažiau kofeino ir druskos. Priešingu atveju jūsų oda gali dar labiau išsausėti.
  • Visuomet su savimi turėkite lūpų balzamą, kadangi greičiausiai jūsų lūpos taip pat išsausėja.
  • Kartą per savaitę veido odą sudrėkinkite naudodamos veido kaukę, po kurios taip pat panaudotumėte ir savo turimą drėkiklį.

Mišrios odos priežiūra

Jei skirtingose jūsų veido vietose oda yra tiek riebi, tiek ir sausa, tuomet jūsų oda gali būti mišri:

  • Pirmiausia turėtumėte „susipažinti“ su savo oda. Ar jūsų veido T zona yra riebi, o žandai sausi? Kiekvienas atvejis gali būti skirtingas, todėl gali prireikti ir skirtingų produktų.
  • Rinkitės švelnius produktus, kurie nesudirgintų jūsų odos (juolab, kad skirtingoms veido sritims reikės skirtingų produktų). Orientuokitės į drėkinamuosius produktus, kurių sudėtyje nėra alkoholio.
  • Veido odą šveiskite labai švelniai. Nors kassavaitinis odos šveitimas gali būti puikus pasirinkimas riebiai odai, sausesnes odos sritis tai gali dar labiau išsausinti. Todėl šveisdamos savo odą turėtumėte būti labai atsargios ir atidžios.

Normalios odos priežiūra

Normali oda yra apibūdinama kaip ne riebi ir ne sausa:

  • Prieš miegą naudokite losjoną arba kremą, o ne gelinį drėkiklį.
  • Nepasiduokite kosmetikos produktų reklamoms ir nesistenkite išbandyti kiekvienos naujos odos priežiūros priemonės. Normali oda paprastai reikalauja mažiau priežiūros. Todėl jei pasitelksite per daug sprendimų, tai gali jūsų odą tik sudirginti.
  • Apsaugokite savo odą reguliariai naudodamos kremą nuo saulės, turintį bent 30 SPF.

Odos priežiūra, kai susiduriama su aknės problema

Jei jūsų oda yra pažeista aknės, ją prižiūrėti gali būti ypač sudėtinga. Todėl pateiksime jums kelis patarimus, kurių pagalba galėtumėte užtikrinti, jog jūsų odos būklė visuomet išliktų geriausia:

  • Žinokite, koks yra jūsų odos tipas ir pasirinkite teisingas odos priežiūros priemones, kurios būtų nutaikytos į konkrečias problemas, su kuriomis jūs susiduriate.
  • Reguliariai drėkinkite savo odą. Ir net jei jūs galite galvoti apie odos išsausinimą, tokiu būdu paverčiant ją mažiau riebia, toks sprendimas galėtų nulemti visiškai priešingą rezultatą, kuomet oda bandydama kompensuoti prarastus riebalus pastaruosius imtų gaminti dar sparčiau.
  • Jokiu būdu nespauskite spuogų, kadangi tai gali nulemti odos surandėjimą.
  • Sluoksniuokite naudojamus kosmetikos produktus. Po tonerio pasitelkite savo turimą su akne kovoti skirtą priemonę, o tuomet nepamirškite panaudoti ir odos drėkiklio.
  • Naudokite retinolį. Jo pagalba veiksmingai kovosite tiek su aknės, tiek ir su odos senėjimo problema.

Pabaigai

Taigi, kai jau žinote tiek daug patarimų, kurie yra skirti veiksmingai odos priežiūrai, turbūt spėjote suprasti, jog odos priežiūra ne visuomet turi būti tokia sudėtinga – ypač, jei jūs žinote, koks yra jūsų odos tipas ir su kokiomis problemomis jums tenka susidurti. Kita vertus, į odos priežiūrą taip pat niekuomet negalima žvelgti pro pirštus, kadangi kiekviena situacija yra individuali ir gali prireikti labai skirtingų sprendimų. Tačiau jei visuomet naudositės profesionalų patarimais, jums turėtų būti kur kas lengviau mėgautis gražia, lygia ir sveika oda.

 

Gali būti aktualios nano adatos

 

Komentarai
Kiti straipsniai