Antradienis, 2024 m. gegužės 14 d.

Prie baž­ny­čios per­va­žia­vo žmo­gui ko­ją ir pa­bė­go

Po­li­ci­ja aiš­ki­na­si, kas sau­sio 14-osios po­pie­tę Plun­gė­je, au­to­mo­bi­lių aikš­te­lė­je prie baž­ny­čios, per­va­žia­vo ne­blai­viam pi­lie­čiui ko­ją ir iš įvy­kio vie­tos pa­si­ša­li­no. Pra­šo­ma ir vi­suo­me­nės pa­gal­bos.

Kaip pra­ne­šė Klai­pė­dos ap­skri­ties vy­riau­sia­sis po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas, ne­lai­mė įvy­ko ant­ra­die­nį, apie 15.20 va­lan­dą. Ži­no­ma tik tiek, jog Vy­tau­to gat­vė­je, au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lė­je, prie pat Plun­gės Šv. Jo­no Krikš­ty­to­jo baž­ny­čios tvo­ros, ne­nu­sta­ty­tos mar­kės au­to­mo­bi­lis 1970 m. gi­mu­siam pės­čia­jam per­va­žia­vo ko­ją ir pa­si­ša­li­no iš įvy­kio vie­tos.
Nu­ken­tė­jęs vy­ras dėl kai­rės ko­jos blauz­di­kau­lio lū­ži­mo bu­vo iš­vež­tas į li­go­ni­nę, pa­gul­dy­tas į trau­ma­to­lo­gi­jos sky­rių.
Nors dar ne­bu­vo su­te­mę, ta­čiau pus­am­žis plun­giš­kis ne­įsi­dė­mė­jo nei au­to­mo­bi­lio mar­kės, nei spal­vos. Ga­li bū­ti, jog įta­kos tu­rė­jo ne vien iš­gąs­tis ir skaus­mas, bet ir sun­kus gir­tu­mo laips­nis – nu­ken­tė­ju­sia­jam nu­sta­ty­tas 2,85 pro­mi­lės gir­tu­mas.
Ma­no­ma, jog per aikš­te­lę ėju­siam pės­čia­jam ko­ja bu­vo per­va­žiuo­ta ga­li­niu ra­tu. Be­je, vai­ruo­to­jas prieš pa­si­ša­lin­da­mas pa­ža­dė­jo iš­kvies­ti pa­gal­bą.
Dėl šio įvy­kio Plun­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas pa­gal Bau­džia­mo­jo ko­dek­so 281 str. 1 da­lį. As­me­nys, ką nors ži­nan­tys apie mi­nė­tą eis­mo įvy­kį, pra­šo­mi pa­skam­bin­ti pa­rei­gū­nei L. Ta­ma­liū­nai­tei  tel. 8 614 57 756 ar­ba ty­rė­jai L. Ar­ma­lie­nei tel. 8 612 59 058.

Nuotraukoje: Šioje aikštelėje antradienio popietę pusamžiui vyrui nenustatytos markės automobilis pervažiavo koją.

Komentarai
Kiti straipsniai