Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

Plungės rajone sulaikytas narkotinių medžiagų platinimu įtariamas asmuo

Plungės rajono PK pareigūnai, tęsdami pernai pradėto, Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorų kontroliuojamo ikiteisminio tyrimo procesinius veiksmus, 2022-08-23 Plungės rajone sulaikė 1988 m. gimusį vyrą. Per kratą jo namuose rasta ir paimta mažiausiai 1,5 kg augalinės kilmės, žalsvos spalvos, kaip įtariama, narkotinių medžiagų. Vyro namuose pareigūnai taip pat rado galimai ir kitos rūšies narkotinių medžiagų, įrangos, skirtos narkotinėms medžiagoms pakuoti, sverti bei vartoti, ir galimai iš nusikalstamos veikos gautų grynųjų pinigų – 3075 eurus. Netoli anksčiau už panašaus pobūdžio nusikalstamą veiką jau teisto įtariamojo namų esančiame miške pareigūnai rado ir paėmė 28 vnt. galimai narkotinių augalų stiebų. 1988 m. gimusiam vyrui įtarimai pareikšti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (pagal LR BK 260 str. 1d.).

Ikiteisminį tyrimą Plungės rajono pareigūnai pradėjo 2021-12-15, kai Plungės mieste buvo sulaikytas anksčiau teistas 2000 m. gimęs, galimai narkotinių medžiagų turėjęs jaunuolis. Vėliau buvo sulaikytas ir dar vienas įtariamasis – 1993 m. gimusiam, anksčiau neteistam vyrui įtarimai pareikšti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (pagal LR BK 260 str. 1 d.).

 Visiems trims įtariamiesiems yra skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Pasak ikiteisminį tyrimą tęsiančių Plungės rajono PK pareigūnų, įtariamųjų gali būti ir daugiau.

 Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorai. Tyrimą atlieka Plungės rajono PK pareigūnai.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų (pagal LR BK 260 str. 1d.). Už neteisėtą didelio kiekio aguonų ar kanapių auginimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų (pagal LR BK 265 str. 1 d.).

 

Andromeda Grauslienė
Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja

asociatyvi nuotr.
Komentarai
Kiti straipsniai