Ketvirtadienis, 2024 m. gegužės 16 d.

„Gy­ve­nu kaip ben­zi­no ko­lo­nė­lėj“

Penktadienį į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si plun­giš­kė pri­sis­ta­čiu­si iš­kart iš­sa­kė sa­vo pro­ble­mas: „Esu Re­gi­na Bui­vy­die­nė, gy­ve­nu Rie­ta­vo g. 4, Plun­gė­je. Prie pat ma­no na­mo, ku­ris yra vos už ke­lių met­rų nuo gat­vės, at­va­žia­vę į mies­tą žmo­nės sta­to­si ma­ši­nas. Juk tu­rė­tų bū­ti ne ma­žiau kaip 15 met­rų at­stu­mas tarp gy­ve­na­mo­jo na­mo ir sta­to­mų ma­ši­nų. Iš jų var­va te­pa­lai, o aš tu­riu kvė­puo­ti tų iš­var­vė­ju­sių naf­tos pro­duk­tų smar­ve. Gal ga­lė­tų val­džia at­kreip­ti į tai dė­me­sį ir pa­sta­ty­ti prie ma­no na­mo žen­klą, drau­džian­tį sta­ty­ti trans­por­to prie­mo­nes“, – py­ko į ra­ge­lį plun­giš­kė ir pri­dū­rė, kad gy­ve­na kaip ben­zi­no ko­lo­nė­lė­je.

Be to, kaip sa­kė R. Bui­vy­die­nė, ji skam­bi­no pa­gal­bos nu­me­riu 112, bet pa­gal­bos ne­su­lau­kė. Prie na­mo nė­ra žen­klo, drau­džian­čio sta­ty­ti ma­ši­nas. Tik ki­tą die­ną, pa­sak skam­bi­nu­sio­sios, te­pa­lų dė­mės, iš­si­lie­ju­sios ir vai­vo­rykš­tės spal­vo­mis nu­da­žiu­sios gat­vę prie jos bu­to lan­gų, bu­vo iš­va­ly­tos.
Ta­čiau kas iš­va­lė prie po­nios R. Bui­vy­die­nės na­mo ant gat­vės iš­var­vė­ju­sias dė­mes, li­ko ne­aiš­ku. Ji tei­gė, kad po nak­ties jos tie­siog din­go. Vis dėl­to mo­te­ris no­rė­tų, kad čia bū­tų pa­sta­ty­tas žen­klas, drau­džian­tis sto­vė­ti trans­por­to prie­mo­nėms, ir ta­da vis­kas iš­si­spręs­tų.
Kaip pa­dė­ti šiai ne­pa­si­ten­ki­ni­mą iš­reiš­ku­siai plun­giš­kei, gy­ve­nan­čiai Rie­ta­vo g. 4, sun­ku pa­sa­ky­ti. Plun­gės se­niū­nas Gin­ta­ras Do­mar­kas, at­sa­ky­da­mas į šį re­dak­ci­jos už­duo­tą klau­si­mą, ra­miai pa­aiš­ki­no su­si­klos­čiu­sią si­tu­a­ci­ją ir sa­kė, kad vi­si esa­me žmo­nės, vi­si kaž­ko no­ri­me ar ne­no­ri­me. Ta­čiau, gy­ven­da­mi tarp žmo­nių, tu­ri­me tai­ky­tis prie dau­ge­lio da­ly­kų, nors ir ne­la­bai mums pa­tin­kan­čių. Šių mo­ters pro­ble­mų ne­iš­spręs nei pa­gal­ba 112, nei se­niū­nas, nei me­ras. Be to, to­je pa­čio­je gat­vė­je gy­ve­nan­tys žmo­nės tu­ri tei­sę prie sa­vo na­mo pa­si­sta­ty­ti nuo­sa­vas ma­ši­nas. „Gal tie­siog iš­si­lie­ju­sius te­pa­lus iš­va­lė są­mo­nin­gas R. Bui­vy­die­nės kai­my­nas, sta­tan­tis ten sa­vo ma­ši­ną, ir dau­giau tai ne­pa­si­kar­tos“, – sa­kė se­niū­nas, bet pri­dū­rė, kad mo­te­riai gal rei­kė­tų kreip­tis su pra­šy­mu pa­sta­ty­ti prie jos na­mo drau­džia­mą­jį žen­klą į Sau­gaus eis­mo ko­mi­si­ją, va­do­vau­ja­mą Plun­gės ta­ry­bos na­rio Ro­ber­to En­dri­ko. Ta­da Ko­mi­si­ja ap­tar­tų klau­si­mą ir nu­spręs­tų, ką da­ry­ti. Gal po spren­di­mo kas nors pa­aiš­kė­tų, ir le­dai pa­ju­dė­tų mo­ters nau­dai. Bet, pa­sak se­niū­no, jei prie kiek­vie­no na­mo pa­gal žmo­nių pa­gei­da­vi­mus pra­dė­tu­me sta­ty­ti drau­džia­muo­sius žen­klus, kas ta­da bū­tų…

Edi­ta LUKIENĖ

Nuotraukoje: Prie Rietavo g. 4 namo iš mašinų išvarvėjusių tepalų smarvė gadina sveikatą pirmajame aukšte gyvenančiai moteriai.

Komentarai
Kiti straipsniai