Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Kaip tinkamai naudoti kvepalus?

Nesuklysime pasakę, kad kvepalai yra vieni pagrindinių mūsų stiliaus elementų. Nors jų negalime matyti, nuo mūsų sklindantis aromatas padeda suformuoti pageidaujamą įvaizdį ar pabrėžti tam tikras charakterio savybes. Visgi, norint pasiekti tokių rezultatų ir kaip įmanoma ilgiau mėgautis mėgstamu aromatu, labai svarbu kvepalus naudoti teisingai. Šį kartą aptarsime pagrindines taisykles – pasitikrinkite, ar jau žinojote kiekvieną iš jų.

Kvepalus purkškite ant pulsuojančių vietų

Pirmiausiai reikėtų pradėti nuo tikslingo kvepalų purškimo. Geriausių rezultatų galima tikėtis tuo atveju, jeigu pakvepinsite šilčiausias, šilumą išsaugojančias kūno zonas, kuriose įmanoma apčiuopti pulsą. Dažniausiai pasirenkami riešai, kaklas ar zona už ausų, tačiau taip pat galima pakvepinti vidines alkūnių puses, kelius, pilvą ar netgi kulkšnis. Žinoma, turėtumėte atsirinkti tik kelias iš šių zonų ir tuomet kvepalus purkšti iš viršaus į apačią.

Netrinkite papurkštų vietų

Nors toks patarimas gali būti ne kartą girdėtas, vis dar atsiranda žmonių, kurie papurškę kvepalus, juos įtrina į odą. Jei taip elgiatės ir Jūs, nereikėtų stebėtis, kad aromatas nėra toks, kokį manėte įsigiję. Dėl atsiradusios trinties, šiluma išblukina viršutines aromato natas – jos išgaruoja net nespėjusios atsiskleisti, tad automatiškai pakinta ir visa natų kompozicija. Jei papurškę kvepalų nieko daugiau nedarysite, mėgausitės kur kas malonesniu aromatu.

Kvepinkitės po maudynių

Pravartu žinoti, kad ant drėgnos odos aromatas gali išsilaikyti ilgiau, todėl rekomenduojama naudoti drėkinamąjį kremą, kuris papildomai atliks ir apsauginę funkciją, saugodamas odą nuo išsausėjimo. Kitas variantas – kvepalus purkšti išėjus iš dušo. Odą prieš tai reikėtų nusausinti, tačiau pernelyg ilgai nelaukti: jei ji vis vien bus įšilusi, mėgstamas aromatas ant jos turėtų išsilaikyti ilgiau. Galite paeksperimentuoti ir nuspręsti, kuris scenarijus Jums yra priimtinesnis.

Nepersistenkite

Jei Jums labai patinka naudojami kvepalai, tai nereiškia, kad tokią pačią nuomonę turi ir visi aplinkiniai – ruošdamiesi apsilankyti viešose vietose, nepriverskite jų užuosti vien tik nuo Jūsų sklindantį aromatą. Kadangi prie ilgiau naudojamo kvapo mes ilgainiui priprantame, jausti ribas gali būti pakankamai sudėtinga. Tačiau jeigu kvepinsite tik vieną ar kelias zonas ir kvepalus purkšite iš didesnio atstumo, Jums tikrai pavyks išlaikyti subtilų aromatą.

Tinkamai laikykite kvepalus

Net ir patys kokybiškiausi, pavyzdžiui, Calvin Klein kvepalai gali prarasti savo aromatą, jei jų flakonėlį laikysite netinkamoje vietoje. Kone dažniausiai pasitaikanti klaida yra kvepalų laikymas vonioje. Nors buteliukai yra pakankamai sandarūs, juos ilgainiui vis vien gali paveikti karštis ir drėgmė, tad verčiau nerizikuoti ir jiems paieškoti kitos vietos. Vėsi, tamsi, tiesioginių saulės spindulių nepasiekiama vieta bus idealiausias pasirinkimas, tad verta pagalvoti apie kvepalų laikymą prieškambario spintoje.

Atsižvelkite į jų koncentraciją

Nei vienas iš šių patarimų nepadės, jei Jūsų naudojamuose kvepaluose bus labai nedidelis procentas kvapiųjų medžiagų. Tokie kvepalai dažnai yra vadinami odekolonais – jie ant odos išsilaiko vos kelias valandas. Jei norite itin sodraus, ilgai išliekančio aromato, rinkitės „PP“ arba „EDP“ koncentracijos kvepalus, o jeigu labiau mėgstate lengvesnius, tačiau pakankamai ilgai išliekančius kvapus, atkreipkite dėmesį į „EDT“ koncentraciją.

Pasitelkite papildomas priemones

Norint mėgautis ilgiau išliekančiais aromatais, patariama juos sluoksniuoti. Tiesa, tai nereiškia, kad tarpusavyje turėtumėte sumaišyti skirtingas priemones – dažniausiai žymių kvepalų gamintojai siūlo tos pačios linijos kūno priežiūros priemones, pavyzdžiui, kūno kremus ar dušo želė. „Versace“ kompanija iš karto siūlo įsigyti bendrus jų rinkinius su kvepalais – juos apžiūrėti galėsite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/puslapis/versace-kvepalai.

Įsiminę visus šiuos patarimus, galėsite ilgai mėgautis mėgstamų kvepalų aromatais. Jų naudojimas tikrai nėra sudėtingas, tad su šia užduotimi Jums neabejotinai pavyks susitvarkyti.

Komentarai
Kiti straipsniai