Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Amžinas klausimas gyvūnų augintojams: kaip katės mus myli?

Kiekvienas kačių augintojas anksčiau ar vėliau susiduria su ta pačia dilema. „Ar katės mus myli?“ ir, jeigu taip, tuomet kaip šios išreiškia savo jausmus, negalėdamos kalbėti? Juk, iš pažiūros, šeimininkams tai padaryti yra gerokai paprasčiau. Įprastai, mylimą augintinį apkabiname, glostome, nuolat su juo žaidžiame. Be to, ypatingą šeimininkų priežiūrą įrodo ir įvairūs skanėstai katėms, kuriais kasdien lepiname keturkojo pilvuką. Tačiau, skubame pasidalinti džiugia žinia – per ilgus tyrinėjimus, mokslininkai priėjo išvados, jog katės išties myli savo šeimininkus bei parodo tai pačiais įvairiausiais būdais.

Murkimas – vienas iš indikatorių

Kačių meilė gali pasireikšti itin įvairiais būdais. Tačiau, vienas iš populiariausių ir lengviausiai pastebimų – tai meilus murkimas. Be abejo, keturkojų kalboje pastarasis gali reikšti nemažai dalykų. Kita vertus, daugeliu atvejų kačiukui glaustantis ir murkiant, taip parodomas pastarojo džiaugsmas būnant šalia savo šeimininkų. Kaip galite parodyti meilę atgal? Be abejo, kokybiškai rūpindamiesi savo augintiniu. Įvairios kačių prekės puikiai praturtina keturkojo kasdienybę – skanėstai, žaislai ar minkštas guoliukas – bei paskatina dar labiau Jums dėkoti už rūpestį. Mumbo.lt prekės katėms tikrai palengvins Jūsų pasirinkimą, todėl neatidėliokite ir parodykite meilę savo keturkojui jau dabar.

Uodegos padėtis

Kadangi gyvūnai negali kalbėti, jų siunčiamus ženklus tenka pastebėti kitais būdais. Vienas iš kačių komunikacijos metodų – tai uodegos padėtis. Įprastai, jeigu ši nuleista, tai gali rodyti augintinio nervingumą, stresą bei nerimą. Tokiu atveju, derėtų susirūpinti, kas tiksliai neramina Jūsų pūkuotą draugą. Kita vertus, jeigu katė uodegą laiko iškeltą – tai rodo, jog ši jaučiasi saugi bei laiminga. O kaip dar geriau parodyti meilę, negu pasitikint savo žmonėmis?

Pilvuko demonstravimas

Jeigu katė atsigula šalia pilvuku į viršų – galite būti ramūs, ši išties Jus myli. Dauguma gyvūnų taip daro tik tuomet, kai kuo nors labai stipriai pasitiki, mat pastarųjų pasaulyje toks gestas yra tartum pažeidžiamumo demonstravimas. Taigi, tai yra vienas iš teigiamų katės jausmų indikatorių, kurį išties nesunku pastebėti.

Sekiojimas iš paskos

Įprastai, katės sekioja tik savo šeimininkus. Todėl, jeigu jau kurį laiką pastebite, jog keturkojis nenuilstamai tipena iš paskos, norėdamas pamatyti ką darysite toliau, galite džiaugtis, mat tai reiškia, jog pastarasis išties Jus myli. Panašus principas galioja ir tuomet, jei katė nusprendžia miegoti visai šalia, net jeigu ir nebūtinai toje pačioje lovoje.

Sėdėjimas ant kojų

Sėdėdamos ant žmogaus katės tartum parodo, jog šis asmuo priklauso būtent joms. Taipogi, tai gali būti vienas iš saugumo indikatorių, tačiau abu šie aspektai rodo didelę keturkojo meilę savo šeimininkui. Todėl, kai kitą kartą augintinis įsitaisys ant kojų, nesistenkite jo nuvaryti – verčiau pasidžiaukite šiuo puikiu, meilę įrodančiu momentu.

Kaip galiu sustiprinti ryšį su savo kate?

Net, jeigu mylima katė nerodo daugybės šiame tekste aprašytų ženklų, nusiminti nereikėtų. Egzistuoja daugybė būdų, kaip galite sustiprinti ryšį su savo keturkoju. Kokybiški bei įdomūs žaislai katėms yra vienas iš dažniausiai pasirenkamų variantų. Juk, jeigu nuolat ignoruosite savo augintinį ar būsite pernelyg užsiėmę, ryšį sukurti bus gerokai sudėtingiau. Mumbo.lt siūlo daugybė skirtingų žaislų, todėl belieka išsirinkti Jums ir Jūsų katei priimtiniausią variantą. Tačiau, ryšį gali sustiprinti ir kitos veiklos – keturkojo maitinimas, lepinimas, glostymas bei apskritai visapusis rūpinimasis šio kasdienybe. Todėl, skirkite savo augintiniui papildomo laiko jau šiandien ir pamatysite, kaip pastarasis jau netrukus parodys Jums dėkingumą.

Komentarai
Kiti straipsniai