Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d.

Kokie yra čiužinių tipai ir kaip išsirinkti tinkamą?

Gerai išsimiegoti būtina norint išlikti laimingiems ir sveikiems. Tačiau nusipirkus naują čiužinį, prieš tai neatlikus tyrimų, gali atsirasti bemiegių naktų ir skausmingų rytų, kuriuos sukelia miegas ant nepalaikomo pagrindo. O čiužiniai gali kainuoti nuo kelių šimtų iki tūkstančių, todėl prieš pirkdami norėsite įsitikinti, ar jūsų pasirinktas yra vertas investicijų.  Nesvarbu, ar miegate šonu, ar kenčiate nuo lėtinių nugaros skausmų, skaitykite toliau, kad sužinotumėte, koks pasirinkimas jums tinkamiausias.

Čiužinių tipai, kaip išsirinkti?

 

Kiekvienas turi rinktis pagal savo miego poziciją ir norimą patogumą, kietumą ir medžiagą:

 

  • Atviri spyruokliniai čiužiniai: taip pat žinomi kaip atviros arba ištisinės ritės čiužiniai. Juose yra vienas ilgas metalinės vielos gabalas, susuktas į daugybę spyruoklių. Taip pat yra papildomas kraštinis strypas arba viela, kuri palaiko formą ir suteikia struktūrą. Tai puikus kainos ir kokybės santykio pasirinkimas, nors šonai yra siuvami mašina, o ne rankomis, tačiau jie yra lengvesni nei kiti modeliai, todėl juos lengva pasukti. Jie taip pat yra mažiau prilaikomi nei kiti čiužiniai, todėl labiausiai tinka svečių miegamiesiems arba vaikų lovoms, kur jie retkarčiais naudojami arba vis tiek juos reikės reguliariai keisti.

 

  • Kišeninis spyruoklinis čiužinys: šio tipo čiužiniai yra prabangesni, nes yra pagaminti iš atskirų, mažų spyruoklių, patalpintų jų kišenėje. Tai reiškia, kad kiekviena spyruoklė juda savarankiškai, suteikdama daugiau atramos nei atviri spyruokliniai čiužiniai. Priklausomai nuo jūsų pageidavimų, galite įsigyti minkštų, vidutinių arba kietų variantų. Jie pralaidesni orui nei čiužiniai iš atminties putplasčio ar latekso (taigi idealu, jei naktį visada per karšta). Tačiau juos sunku sukti ir juos galima užpildyti natūraliomis medžiagomis, tokiomis kaip ėriukų vilna, kuri gali sukelti alergiją. Tai geras pasirinkimas, jei ieškote lovos dviems žmonėms, nes atskiros spyruoklės patenkins skirtingus jūsų poreikius ir svorį, o taip pat sumažins riziką, kad vidury nakties rietėsite link partnerio.

 

  • Atminties putplasčio čiužinys: šie modernesni čiužiniai yra pagaminti iš atminties putplasčio, kuris yra formuojama medžiaga, kuri taip pat reaguoja į temperatūrą ir svorį bei pasižymi hipoalerginėmis savybėmis. Tai reiškia, kad jis prisitaikys prie jūsų kūno formos, sugers jūsų svorį ir sumažins spaudimą sąnariams. Ne visiems patinka tokio tipo čiužinio grimztantys judesiai ir jis gali būti gana šiltas, tačiau idealiai tinka tiems, kuriems reikia palaikymo ar kamuoja bloga nugara, nes miegant ant šono išlaikys laikyseną ir horizontaliai išlygins stuburą.

 

  • Lateksinis čiužinys: kaip rodo pavadinimas, šie čiužiniai yra užpildyti latekso putomis, kurios yra ypač kvėpuojanti medžiaga, todėl neperkaisite vidury nakties. Jis taip pat yra labai patvarus ir turėtų tarnauti daugelį metų. Ir tai yra geras pasirinkimas tiems, kurie turi alergiją ar astma. Tačiau iš pradžių jie gali jaustis gana tvirti, todėl labiau tinka tiems, kurie nori tvirtesnės lovos. Paprastai sunkius lateksinius čiužinius gali būti sunku pasukti, o pigesniuose čiužiniuose laikui bėgant gali atsirasti gumbų ir įlenkimų.

 

Galima rinktis ir kelis čiužinio tipus viename. Tokie hibridiniai čiužiniai, pagaminti iš medžiagų, kurios paprastai apima atminties putas, lateksą ir kišenines spyruokles, derinio yra sukurti taip, kad miegojimas būtų subalansuotas. Jie dažnai būna su kišeniniu spyruokliniu pagrindu ir atminties putplasčio viršutiniu sluoksniu, suteikiančiu komfortą ir atramą – mažina skausmus, reaguodami į jūsų kūno formas. Visus čiužinius rasite sedekminkstai.lt.

Komentarai
Kiti straipsniai