Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d.

KAS ĮDOMAUS MANIKIŪRO IR PEDIKIŪRO PASAULYJE?

Moterys, o kartais ir vyrai be manikiūro – specialios rankų priežiūros, nagų valymo ir lakavimo neįsivaizduoja savo kasdienybės, nes rankas jos laiko savo vizitinės kortelės pakaitalu. Nemaža dalis jų naudoja ir pedikiūrą, kuris skirtas kojų nagams prižiūrėti. Taip yra todėl, kad gražiai atrodantys rankų ir kojų nagai yra tapę svarbiu bendro įvaizdžio akcentu.

Kuo pasižymi klasikinis ir karštasis manikiūrai?

Dažniausiai yra pasirenkamas klasikinis manikiūras, nes jis yra nesudėtingai pritaikomas ir gana efektyvus, nes jo dėka galima atnaujinti net smarkiai apleistus nagus. Baigiant šį manikiūrą nagai būna nupoliruojami ir nulakuojami bei sustiprinamas jų paviršius.

O karštąjį manikiūrą galima laikyti klasikinio manikiūro variacija, turinčia gydomųjų savybių. Jis atliekamas į šiltą vonelę įpilant losjono, kuriame gausu nagus maitinančių ir stiprinančių medžiagų. Šis manikiūras labiausiai reikalingas tiems asmenims, kurių oda išsausėjusi.

Kuo skiriasi europietiškas manikiūras nuo prancūziško?

Europietiškas manikiūras yra giriamas už išskirtinį nekenksmingumą, nes jo metu nagų odelė būna uždengiama specialia priemone, kurią sudaro vaisių ir pieno rūgštys. Nuo jų odelė suminkštėja, todėl ją lengvai galima nustumti. Šios rūšies manikiūro pabaigoje nagai ne tik nulakuojami, bet ir padengiami ypatingu nagus stiprinančiu aliejumi.

Tuo tarpu prancūziško manikiūro metu nagų paviršiai padengiami skaidria medžiaga, o jų galiukai nudažomi baltu laku. Kad nagų linijos išliktų lygios, dažniausiai būna naudojami specialūs trafaretai. Paskui, kai baltas lakas nudžiūvo, trafaretas nuimamas, o visas nagų paviršius nudažomas švelnių atspalvių laku.

Kokios yra pagrindinės pedikiūro rūšys?

Pagrindinės pedikiūro rūšys yra trys – greitasis, klasikinis ir ilgalaikis.  Greitojo pedikiūro metu kojų pirštų nagams suteikiama forma, sutvarkomos odelės ir nulakuojami nagai. Klasikinio pedikiūro metu pasirūpinama gera visos pėdos, pradedant kulnais ir baigiant pirštų galiukais, išvaizda. Kai nagai nulakuojami geliu – tai yra ilgalaikis pedikiūras. Klasikinį pedikiūrą siūloma atlikti bent kartą per tris mėnesius.

Kokių priemonių reikia manikiūrui?

Pagrindinės gero manikiūro priemonės yra šios – tai gelio lakai, nagų aksesuarai, nagų priežiūros skysčiai, nagų dailės priemonės, nagų frezos, nagų priauginimo priemonės, ultravioletinės LED lempos nagams ir kt. Visas šias priemones patogiausia įsigyti internetu.

 

Komentarai
Kiti straipsniai