Antradienis, 2024 m. kovo 19 d.

„Tele2“ iniciatyva: ukrainiečiams perduota apie 1000 lietuvių paaukotų įrenginių

Apie 1000 – tiek naudotų įrenginių jau perduota į šalį atvykusiems ukrainiečiams. Vasario pabaigoje startavusiai mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ iniciatyvai lietuviai neliko abejingi – aukoja net ir naujus telefonus. Salonuose surinktus prietaisus įmonės darbuotojai kruopščiai atrenka, patikrina ir perduoda Ukrainos žmonėms padedančioms organizacijoms.

„Siekiame suteikti reikalingą įrangą savanoriams ir nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, todėl raginame žmones ir toliau prisidėti prie šios iniciatyvos. Didžiuojuosi „Tele2“ darbuotojais, kurie neskaičiuodami valandų tikrina bei rūšiuoja įrenginius. Ačiū visiems aukojantiems žmonėms – ši pagalba yra itin reikšminga“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Aukoja naudotus ir naujus įrenginius

Nuo iniciatyvos pradžios lietuviai aktyviai aukoja savo nebenaudojamus telefonus, atnešdami juos į „Tele2“ salonus įvairiuose Lietuvos miestuose. „Tele2“ darbuotojų teigimu, žmonės aukoja ne tik naudotus įrenginius, bet ir atneša visai naujų, ką tik įsigytų telefonų.

Per šį laiką daugiausiai paaukota mobiliųjų telefonų, jų įkroviklių, surinkta kiek mažiau planšečių. Iš viso atrinkti ir nuo karo bėgantiems ukrainiečiams perduota apie 1000 įrenginių.

Pirmiausia įranga yra perduodama Ukrainos žmonėms padedančioms organizacijoms. Jų savanoriai prietaisus išvežioja po ukrainiečių registracijos centrus visoje Lietuvoje. Savanorių teigimu, įrenginiai pirmiausia dalinami negirdintiems žmonėms, kadangi išmanieji yra vienintelė jų komunikavimo priemonė. Taip pat prietaisai teikiami moksleiviams, kad jie galėtų prisijungti prie nuotolinių pamokų.

Įrenginiai kruopščiai atrenkami

Apie 20 proc. atneštų įrenginių liko neperduoti organizacijoms, nes patikrinus paaiškėjo, kad yra nebetinkami naudoti.

Salonuose surinkti prietaisai turi būti kruopščiai patikrinti, surūšiuoti ir supakuoti su jiems tinkamu įkrovikliu. Visais šiais darbais pasirūpina „Tele2“ ofiso darbuotojai. Jie savanoriškai skiria savo laiką įrenginiams paruošti. Kasdien bent 5 žmonės po 2-3 valandas praleidžia peržiūrėdami ir komplektuodami prietaisus, kad ukrainiečius pasiektų tik tinkami įrenginiai.

„Tele2“ ir pagalbą teikiančios organizacijos ragina žmones ir toliau atiduoti nebenaudojamus, tačiau veikiančius, įrenginius. Savanoriai teigia, kad Ukrainos žmonėms šiuo metu reikalingiausi išmanieji, o ne mygtukiniai telefonai, kuriais vaikai galėtų prisijungti prie nuotolinių pamokų.

Prietaisus galite atnešti į bet kurį artimiausią „Tele2“ saloną, nepriklausomai nuo to, kurio šalies operatoriaus klientai esate.  Prieš aukodami įrenginį patikrinkite, ar jis yra veikiantis ir jame nėra likusios jūsų asmeninės informacijos. Jeigu nesate tikri, ar tai yra padaryta, atnešus prietaisą, operatoriaus darbuotojai padės tai atlikti.

Pagalba Ukrainos žmonėms

Iš surinktų naudotų mobiliųjų, 26 mygtukiniai telefonai perduoti visuomeninei organizacijai „Lukšų vyrai“, kuri vežė pagalbą į Ukrainą. Jiems „Tele2“ papildomai skyrė ir  60 naujų mygtukinių telefonų.

„Tele2“ suteikė 30 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių nuo karo bėgantiems Ukrainos žmonėms. Kortelės buvo perduotos pagalbą teikiančioms organizacijoms, kurios pasirūpina, kad jos operatyviai pasiektų į Lietuvą atvykusius ukrainiečius. Nuo SIM kortelės aktyvavimo dienos, jas gavę žmonės gali tris mėnesius nemokamai ir neribotai skambinti, rašyti SMS žinutes ir naudotis neribotu internetu Lietuvoje. Nuo balandžio 1 d. pasikeitus skambučių kainoms į Ukrainą, specialias „Pildyk“ SIM korteles gavę asmenys, papildomai gaus 60 minučių nemokamų pokalbių į šią šalį. Jas išnaudojus, minutė kainuos 0,05 Eur.

Sklandžiam maisto kortelių dalinimui ukrainiečiams Lietuvoje, „Tele2“ „Maisto bankui“ skyrė 60 planšetinių kompiuterių.

Komentarai
Kiti straipsniai