Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d.

„JUOKIS – 2022“ PLUNGĖJE

Balandžio 24 d., sekmadienį, 14 val.  Plungės kultūros centre vyks 27-oji humoro grupių šventė  „JUOKIS – 2022“.  Naujas programas rodys šeši geriausi Žemaitijos humoro kolektyvai. Panašios šventės dar  bus surengtos gegužės 1 d. Prienuose, kur rinksis dzūkai ir suvalkiečiai, o  gegužės 22 d. į Radviliškį suvažiuos  aukštaičiai.

Renginys tradicinis. Dėl karo Ukrainoje ketinta jį perkelti į ramesnius laikus.  Bet kolektyvai nutarė, kad būtent dabar, kai priešai bando mus įbauginti, privalome nepasiduoti liūdesiui ir nerimui. Mums visiems reikia daugiau teigiamų emocijų, geranorišku humoru žadinti linksmesnę mintį ir viltį. Pagaliau, po dviejų pandemijos sutrikdytų metų – tiesiog  susitikti ir pasidžiaugti vieni kitais.

Plungėje  į sceną išeis per 30 artistų – talentingų šio žanro puoselėtojų.

     KANAPIS iš Telšių r. Nevarėnų (vadovas Albinas Šmukšta) programoje „Klauskite „Kanapio“ atsakinės į žiūrovų klausimus, dalins patarimus nusiminusiems ir nusivylusiems. Net trys grupės atvyks iš Klaipėdos rajono. GRYČIA iš Klaipėdos r. Žadeikių (vadovė Eugenija Selskienė) skelbs „Senas naujienas“. SKARDIS iš Judrėnų primins, kad „Be čiepa – nė  krust !“ O šventėje debiutuojantis jaunatviškas NETIKRAS TEATRAS iš Veiviržėnų

(vadovas Karolis Pronskus) pakvies į „ Klasiokų susitikimą“. Dar vienas debiutuojantis kolektyvas, KRIUKIS iš Skuodo r. Šačių (vadovė Jūratė Bagočienė) rodys „Tris nemylimas“- žinomos Žemaitės komedijos šiuolaikinę versiją. VIEDARAS iš Pagėgių r. Natkiškių (vadovė Rasa Armonienė) pristatys „Galimybes be galimybių“

    Smagių istorijų pažerti žada KVIETKA (Danguolė Pauliuvienė) iš Skuodo r. Šatraminių.  Koncertą paįvairins humoristas  Vaclovas Vičius  iš Vilniaus, kuris dovanos ironiškų epigramų puokštę.( Žiūrovai galės įsigyti ir jo išleistą knygutę „Parduodama“).

Atvykstantys kolektyvai – labai skirtingi. Vieni  pašiepia amžinas žmonių ydas ir silpnybes, netikusius tarpusavio santykius, kiti labiau signalizuoja apie dabarties socialines problemas. Humoro amplitudė labai plati: nuo švelnios ironijos iki skaudaus sarkazmo.

Šventės rengėjai tikisi , kad žiūrovai gausiu apsilankymu ir karštais plojimais paliudys, jog dainos žodžiai „Kas bus, kas nebus, bet žemaitis nepražus“ yra tikra tiesa.

Atvelykį švęskime kartu su JUOKIO kolektyvais!

Tuo labiau, kad bilieto kaina – tik 6 eurai.  Iki šviesaus ir viltingo pasimatymo!

 

Komentarai
Kiti straipsniai