Antradienis, 2024 m. balandžio 16 d.

Kas yra lightroom presetai?

Šiais laikasi, kai didžioji dalis pasaulio žmonių naudojasi socialiniais tinklais, nenuostabu, kad atsiranda noras išsiskirti iš pilko kasdienio feedo.Būtent čia atsiranda lightroom presets. Tik šios programos dėka turime visokių nuotraukų, kurios džiugina kiekvieną iš mūsų, kas kartą atsidarius Instagram ar Facebook platformą.

 

 

Kas tas lightroom?

 

Tai yra programa, kurią sukūrė viena didžiausių bei labiausiai žinomų kompanijų “Adobe”.

Jos nuotraukų koregavimo įrankis “Photoshop” turbūt yra girdėtas kiekvienam bent šiek tiek besidominančiam. Tai programa, kurios pagalba galite pakoreaguoti nuotrauką, jos foną, ar padaryti nuotraukų koliažą. Tai yra be galo galinga programa, kuri reikalauja nemažai žinių bei praktikos, norint įvaldyti šį įrankį. Kalbant apie Lightroom – tai yra to paties Photoshop jaunesnysis brolis. Lightroom yra kur kas labiau supaprastintas, bei labiau naudojamas fotografų, kurie mėgsta lengvai redaguoti savo padarytas fotografijas. Čia daugiau dėmesio skiriama nuotraukų spalvoms bei nuotraukų gylio editinimui. Kitaip sakant, su šia programa, išmanant nuotraukų kompoziciją, spalvų gamą bei tendencijas, galima sukurti nuotraukas, į kurias bežiūrint atrodo, lyg patys ten būtume. Štai todėl vis daugiau žmonių naudoja lightroom programėlę tiek savo išmaniajam telefone tiek kompiuteryje.

 

Kas yra Lightroom Presetai?

 

Taigi, įjungus Lightroom programą ir įkėlus pirmąją nuotrauką, pamatysite daug nustatymų pasirinkimų, kuriais galite manipuliuoti nuotraukos apšvietimu, spalvų keitimu, su švelnumu ar kaip tik aštrinimu, ar kitais parametrais. Trumpai tariant, galite labai stipriai pakeisti nuotrauką. Atlikus pakeitimus, galite juos išsaugoti kaip “Presetą”. Taip yra sukuriami Lightroom Presetai. Juos naudoti yra labai paprasta: tiesiog atsidarote norimą nuotrauką, kurią ketinate redaguoti, susirandate savo sukurtą presetą ir vienu spragtelėjimu nuotraukos nustatymai bus pakeisti.

 

Pirkti ar pačiam pasidaryti presetą?

 

Kalbant apie presetų gaminimą, čia galima suprasti, kad tik profesionalus nuotraukų editorius gali sukurti aukšto lygio stilingų presetų. Kodėl? O gi atsakymas yra kur kas paprastesnis nei galvojate! Tam reikia daug laiko ir dar daugiau žinių. Kadangi profesionalai nuotraukas editina pasitelkdami ne tik nuotraukos kompoziciją, tačiau atsižvelgdami į trendines spalvas, naudojant spalvų maskavimą sukuriami tam tikri filtrai, kurių dėka nuotraukos atrodo lyg su lengvu naturaliu filtru, taip pagyvindami tam tikras nuotraukos detales. Dažnu atveju net ir fotografai perka presetus, ar jų didelius paketus. Tai yra normalu, kadangi visi norime sutaupyti laiko, o nusipirkus presetą ir vieno mygtuko paspaudimu atlikti nuotraukos korekciją atrodo išties puiku?

Tačiau kartais nenorim išleisti keletos eurų ant nuotraukų filtrų ir norime juos sukurti patys?

Dažnai nieko nesuprantančiam asmeniui apie fotografiją bei spalvų gamas tai bus labai sudėtinga misija, o kartais ir neįmanoma. Tačiau jeigu užsibrėžtas tikslas yra išmokti redaguoti nuotraukas, gaudykite patarimą: pradėti nuo spalvų supratimo ir spalvų rato, trumpai tariant, kokią spalvą gautumėt, sujungę žalią ir raudoną? Supratę spalvų gamas, bei pasidomėję, kaip fotografuojamos nuotraukos, kas yra ekspozicija bei kaip teisingai atsverti esamą objektą, tuomet galite pasiimti lightroom knygą, kurioje bus visas tutorialas, kaip naudotis programa!

 

Kur įsigyti kokybiškų presetų?

 

Šiai dienai presetų parduotuvių yra išties daug, tačiau išsirinkti profesonalius bei stilingus lightroom presets yra išties sudėtinga, kadangi viskas atrodo išties gražu iki tol, kol presetą pradedame naudoti savo nuotraukoms. Taip nutinka, kadangi ne visi yra profesionalai, ir ne visiems pavyksta padaryti kokybiškus lightroom presetus. Rekomenduojame prieš perkant presetus paskaityti atsiliepimus apie pačius presetus, bei jų teikiamą naudą. Taip pat, jeigu norite tikrai kokybiškų bei stilingų lightroom presets, siūlome: fashionistapresets.com . Tai yra laiko patvirtinta presetų parduotuvė, kurios kuriami presetai ne vieną džiugina jau ne pirmus metus.

 

 

Tikimės straipsnis buvo naudingas bei sėkmės kuriant savo svajonių filtrus!

Komentarai
Kiti straipsniai