Trečiadienis, 2024 m. gegužės 15 d.

3 svarbiausi vonios aksesuarai

Kiekvienas įsirenginėdamas savo vonios kambarį svajoja apie tai, kaip ši patalpa taps viena svarbiausių ramybės ir atsipalaidavimo erdvių. Čia itin svarbus ne tik jaukumas, bet taip pat ir funkcionalumas, kuriam sukurti reikalingi vonios aksesuarai, kitos papildomos detalės. Jų pagalba dažniausiai naudojamų būtinųjų priemonių naudojimas tampa komfortiškas, patogus ir funkcionalus.

Paprastai tiek išplanavimas, tiek santechninės įrangos, taip pat ir papildomų detalių pasirinkimas priklauso nuo kiekvienos šeimos individualių poreikių. Tačiau dažniausiai egzistuoja trys svarbiausios vonios aksesuarų grupės, be kurių neapsieina praktiškai nė viena šeima. Neretai jie tampa ir pačiu pagrindiniu vonios kambario dizaino akcentu.

  1. WC šepečiai ir popieriaus laikikliai. Jie gali būti įvairių modelių ir spalvų, montuojami prie sienos arba laisvai pastatomi ant grindų. Šie vonios kambario aksesuarai yra būtini ne visais atvejais – tik tuomet, kai vonios patalpoje yra įrengtas ir tualetas. Ne paslaptis, kad toks pasirinkimas – gana dažnas tiek bute, tiek individualiame name ar kotedže.
  2. Muilo dozatoriai, muilinės. Jie taip pat yra įvairių tipų, montavimo ypatumų ir medžiagų, jie gali būti montuojami prie sienos, į stalviršį arba laisvai pastatomi ant kriauklės ar spintelės. Šie atributai yra neišvengiami kiekviename vonios kambaryje, kurie, derinami su kitomis stiliaus detalėmis bei aksesuarais, gali sukurti įsimintiną tandemą.
  3. Rankšluosčių laikikliai, kabliukai. Tai dar viena detalė, be kurios vonios kambarys nelabai įsivaizduojamas. Šių aksesuarų stilius, dizainas ir spalva labai dažnai atkartoja maišytuvų spalvą, stilių bei dizainą, taipogi yra derinami su kitomis detalėmis ir priedais.

Paprastai visi šie ir kiti priedai derinami su vonioje esančiais aksesuarais, kiek tai įmanoma, dažniausiai pageidaujami vienos kolekcijos gaminiai.  Kaip jau minėjome, tai nėra vieninteliai, tačiau patys būtiniausi priedai. Be šių taip pat aktualios įvairios lentynėlės, kosmetiniai veidrodėliai, šiukšliadėžės bei skalbinių krepšiai, čia rasite daugiau informacijos.

Visų jų pasirinkimą įtakoja individualūs poreikiai, vonios kambario dydis bei kiti sprendimai. Atsižvelgiant į vonios baldus, vonia ar dušo kabina įrengta, vieni ar kiti sprendimai gali būti kardinaliai skirtingi.

Komentarai
Kiti straipsniai