Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Tė­vas duk­rą „auk­lė­jo“ kumš­čiu trenk­da­mas į gal­vą ir tą­sy­da­mas už plau­kų

Sau­sio 21 die­ną Plun­gės apy­lin­kės teis­me iš­nag­ri­nė­ta duk­rą nu­skriau­du­sio tė­vo by­la. Smur­tau­to­jas – Plun­gės ra­jo­no gy­ven­to­jas Vi­li­mas Mi­ku­tis (gim. 1954 m.) ga­vo lais­vės ap­ri­bo­ji­mo baus­mę su tam tik­rais įpa­rei­go­ji­mais.

Pra­ėju­sių me­tų pa­bai­go­je, kai vi­si ruo­šė­si di­džio­sioms me­tų šven­tėms, sep­tin­tą de­šim­tį skai­čiuo­jan­tis V. Mi­ku­tis lai­ki­nai at­si­dū­rė areš­ti­nė­je. Vis­kas dėl to, jog bū­da­mas ne­blai­vus, smur­ta­vo prieš su­au­gu­sią duk­rą.
Kon­flik­tas tarp mi­nė­tų šei­mos na­rių ki­lo 2019 m. gruo­džio 24-osios va­ka­rą, apie 17 va­lan­dą, jų na­muo­se. Nu­sta­ty­ta, jog kal­ti­na­ma­sis V. Mi­ku­tis de­ši­nės ran­kos kumš­čiu vie­ną kar­tą tren­kė duk­rai į gal­vos sri­tį, o pas­kui su­grie­bė už plau­kų ir ėmė tam­py­ti. Nu­ken­tė­ju­sio­ji pa­ty­rė fi­zi­nį skaus­mą.
Dėl to­kio iš­puo­lio smur­tau­to­jui bu­vo iš­kvies­ta po­li­ci­ja, jis iš­vež­tas ir už­da­ry­tas į da­bok­lę. Su­lai­ky­tas iš­bu­vo nuo gruo­džio 24 iki 26 d.
Vy­riš­kio at­žvil­giu dėl fi­zi­nio skaus­mo su­kė­li­mo sa­vo šei­mos na­riui bu­vo pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas pa­gal BK 140 str. 2 da­lį. By­la iš­nag­ri­nė­ta ra­šy­ti­nio pro­ce­so tvar­ka.
Sa­vo kal­tę V. Mi­ku­tis pri­pa­ži­no ir gai­lė­jo­si. Tai – leng­vi­nan­ti ap­lin­ky­bė. Ta­čiau nu­sta­ty­ta ir sun­ki­nan­ti ap­lin­ky­bė – nu­si­kal­to bū­da­mas ne­blai­vus.
Teis­mas kon­sta­ta­vo, jog kal­ti­na­ma­sis pa­da­rė ne­sun­kų ty­či­nį nu­si­kal­ti­mą žmo­gaus svei­ka­tai. Vy­ras dir­ba, anks­čiau ne­teis­tas, tik se­niau bu­vo baus­tas ad­mi­nist­ra­ci­ne tvar­ka. Ci­vi­li­nio ieš­ki­nio duk­ra jam ne­reiš­kė.
Dėl smur­ta­vi­mo prieš šei­mos na­rį teis­mas V. Mi­ku­čiui sky­rė lais­vės ap­ri­bo­ji­mo baus­mę pus­me­čiui, ta­čiau su­ma­ži­no treč­da­liu, iki 4 mė­ne­sių. Taip pat jam pa­skir­tas įpa­rei­go­ji­mas vi­są baus­mės lai­ką ne­var­to­ti al­ko­ho­li­nių gė­ri­mų ir ki­tų psi­chi­ką vei­kian­čių me­džia­gų.
Jei V. Mi­ku­tis su to­kia baus­me ne­su­tiks, per 14 die­nų dar ga­lės pra­šy­ti teis­mo, kad by­los nag­ri­nė­ji­mas bū­tų su­reng­tas teis­me. Pas­kui bau­džia­ma­sis įsa­ky­mas bus ne­be­skun­džia­mas.

Mo­des­ta LIMONTAITĖ

Komentarai
Kiti straipsniai