Antradienis, 2024 m. gegužės 21 d.

Po Nau­jų­jų liks tik ke­tu­ri in­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų spe­cia­lis­tų eta­tai

Lap­kri­čio 19-ąją vy­ku­sio Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo, kul­tū­ros ir spor­to ko­mi­te­to po­sė­džio me­tu sky­riaus ve­dė­jas Gin­tau­tas Ri­mei­kis pri­sta­tė nau­jus in­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų spe­cia­lis­tų eta­tus ir nau­ją jų dar­bo ap­mo­kė­ji­mo mo­de­lį.

Kaip sa­kė G. Ri­mei­kis, ar­ti­miau­siu me­tu Plun­gės ra­jo­no švie­ti­mo įstai­go­se kei­sis ir la­biau bus su­griež­tin­ta IKT prie­žiū­ra. Nu­spręs­ta pa­nai­kin­ti kom­piu­te­rių prie­žiū­ros spe­cia­lis­tų pa­rei­gy­bes (da­bar fi­nan­suo­ja­mas iš mo­ky­mo lė­šų), nes nuo 2019-ųjų sau­sio 1 die­nos jos bus iš­lai­ko­mos iš Sa­vi­val­dy­bės sa­va­ran­kiš­kų­jų lė­šų.
Pa­sak G. Ri­mei­kio, nuo ki­tų me­tų Plun­gės „Ry­to“, Se­na­mies­čio ir „Sau­lės“ gim­na­zi­jos in­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų eta­tus iki 50 proc. fi­nan­suos įstai­gos iš mo­ky­mo lė­šų, skir­tų IKT, ki­tų ben­dro­jo ug­dy­mo bei iki­mo­kyk­li­nį ug­dy­mą vyk­dan­čių mo­kyk­lų – iki 30 proc. „Saulės“ gimnazija, „Ryto“ pagrindinė ir Senamiesčio mo­kyk­los yra lai­ko­mos eg­za­mi­nų cen­trais, ir jo­se yra ge­ro­kai dau­giau dar­bo, tad in­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų prie­žiū­ros spe­cia­lis­tai šio­se mo­kyk­lo­se pri­va­lo lik­ti.
Pa­tvir­ti­nus nau­ją mo­ky­mo lė­šų me­to­di­ką, kaip pa­sa­ko­jo G. Ri­mei­kis, švie­ti­mo įstai­goms ne­pa­kan­ka lė­šų tu­rimiems 7,75 kom­piu­te­rių prie­žiū­ros spe­cia­lis­tų eta­tams iš­lai­ky­ti, to­dėl nuo 2019-01-01 jie bus iš­lai­ko­mi iš sa­va­ran­kiš­kų­jų sa­vi­val­dy­bės funk­ci­jų lė­šų.
Pa­sak G. Ri­mei­kio, lik­tų ke­tu­ri in­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų spe­cia­lis­tų eta­tai: vie­nas spe­cia­lis­tas ap­tar­nau­tų Al­sė­džių pu­sė­je esan­čias švie­ti­mo įstai­gas, ki­tas – Pla­te­lių, o du in­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų spe­cia­lis­tai dirb­tų Plun­gė­je ir ap­tar­nau­tų li­ku­sias švie­ti­mo įstai­gas.
Po­sė­džio pir­mi­nin­kei Ju­di­tai Stan­ku­tei pa­klau­sus, kaip bus ap­mo­ka­mos IKT spe­cia­lis­tų va­ži­nė­ji­mo į mo­kyk­las iš­lai­dos, sky­riaus ve­dė­jas G. Ri­mei­kis at­sa­kė, kad di­dži­ą­ją da­lį dar­bų ga­li­ma at­lik­ti ir nuo­to­li­niu bū­du, tad ne­bū­ti­na, men­kiau­siai pro­ble­mai iš­ki­lus, va­žiuo­ti į vie­tą. At­va­žiuo­ti rei­kė­tų tik ret­kar­čiais, o tai ne­pa­rei­ka­lau­tų di­de­lių iš­lai­dų.
Po­sė­džio me­tu šiam klau­si­mui pri­tar­ta ben­dru su­ta­ri­mu.

Edi­ta LUKIENĖ

Komentarai
Kiti straipsniai