Penktadienis, 2024 m. balandžio 26 d.

Skaitmeninės televizijos privalumai lyginant su kitais tipais

Skaitmeninė televizija, daugeliu atveju laimi prieš analoginę ir su tuo sutinka visi, kuriems teko palyginti du skirtingus televizijų tipus. Augantys visuomenės poreikiai tuo pačiu skatina ir technologijų puoselėtojus ieškoti naujų būdų galinčių perteikti geresnės kokybės vaizdą ir geresnio dažnio garsus, padėti vartotojams žiūrėti norimas laidas ir filmus tuo metu, kai jiems labiausiai tinka.

Skaitmeninė televizija transliuojama keliais skirtingais būdais, tačiau šiuo metu dažniausiai pasirenkama palydovinė, išmanioji arba kabelinė.

Geresnė raiška filmams, kaip kino teatre

Lyginant skirtingų televizijų tipus daugiausia dėmesio reikia skirti analoginei ir skaitmeninei, kadangi būtent šios yra dažniausiai pasirenkamos. Didžiausias skirtumas tarp šių dviejų, iškeliantis skaitmeninės TV privalumus – didelė raiška, kuri suteikia galimybę matyti ypač aukštos kokybės vaizdą. Lyginant su analogine, skaitmeninę sudaro net kelis kartus daugiau taškų, kurie garantuoja ir aukštesnę raišką. Analoginis vaizdas dažniausiai matomas 640×480 taškų, o HD vaizdas, kuriuo jau daugelis mėgaujasi savo namuose – 1920×1080 taškai. Skirtumas akivaizdus, tad skiriantis skaičiams tuo pačiu galima matyti ir labai skirtingos raiškos kokybę, kuri varijuoja nuo įprasto televizoriaus iki jautimosi, kad filmus žiūrite ne savo svetainėje, tačiau kino teatre.

Suprantama, kad kuo aukštesnė raišką, tuo spalvos yra natūralesnės, net ir žmogaus veido raukšlės atrodo arčiau, o mažiausios smulkmenos gali padėti kur kas geriau įsijausti į filmą, tad žiūrint filmus ir laidas raiška yra labai svarbi.

Garsas, kuris lemia žiūrėjimo kokybę

Greta puikios kokybės vaizdo taip pat verta paminėti ir aukštos raiškos garsą, kuris padeda filmus namuose žiūrėti tarsi kino teatre. Papildomai naudinga rinktis televizorius, kurie turi daugiau garso reguliavimo funkcijų. Beveik visose naujesnėse įrangose yra įdiegta funkcija reguliuojanti garsą priklausomai nuo to – ko tuo metu klausote: muzikos, laidų, filmų ar panašiai. Tokiu atveju pasirenkama ir tinkamiausia garso kokybė, kuri prisitaiko prie žmogaus poreikių.

Žiūrėkite filmus Jums patogiu laiku

Skaitmeninė televizija, kaip jau minėjome, gali būti perduodama internetu (tiek laidu, tiek ir oru) ir tokiu atveju skaitmeninė TV yra vadinama išmaniąja. O ši televizija turi tikrai labai daug privalumų, kadangi jos funkcionalumas dažnai pranoksta net ir išrankiausio žiūrėtojo poreikius. Štai pagal poreikius galite įrašyti norimas laidas, galima jas persukti, vienu metu galima žiūrėti kelis kanalus, skaityti naujienų portalus, žiūrėti orus bei atlikti daugelį kitų funkcijų, kurios patenkina šiuolaikinio žmogaus poreikius. Matėte laidą, kuri Jums patiko prieš kelias savaites ir norėtumėte ją pasižiūrėti ar kartą? Su išmaniąja TV viskas labai paprasta. Tai kardinaliai pakeičia įprastos televizijos funkcijas, kurios skirtos tiesioginiam laidų bei filmų žiūrėjimui. Išmanioji TV leis žiūrėti tuo metu, kai jums labiausiai tinka.

Internetas + televizija

Išmaniosios televizijos planai šiuo metu labai įvairūs ir paslaugos Jums gali kainuoti vis kelis eurus per mėnesį. Sutaupyti geriausia renkantis internetu + televizijos paslaugas, kurias šiuo metu siūlo daugelis telekomunikacijų paslaugas teikiančių specialistų. Pavyzdžiui, SPLIUS, kuri už santykinai mažą kainą siūlo daugiau nei 100 kanalų ir greitą internetą. Arba – TELIA, kuri siūlo 4K vaizdo kokybę, naršymo internete funkciją bei video nuomos galimybes. Palydovinės televizijos atstovas – TVPLAYHOME (buvęs VIASAT), kuris garantuoja aukščiausios kokybės filmus bei pigų internetą renkantis tarp kelių skirtingų planų: TV+internetas, platininis paketas, auksinis paketas arba TV + Viaplay.

Kadangi planų bei galimybių pasirinkimas labai platus – pasimesti informacijos jūroje, kuri skaitmeninė TV Jums labiausiai tinka ir ar verta ja naudotis kartu su interneto paslaugomis – gali būti gana sudėtinga. Pagalbininkai – myPlan, kurie visiškai nemokamai išspręs šį klausimą ir padės ne tik naršyti, tačiau ir filmus žiūrėti aukščiausia raiška Jums patogiausiu metu.

Komentarai
Kiti straipsniai