Pirmadienis, 2024 m. gegužės 13 d.

Kodėl vis daugiau žmonių renkasi savaiminio įdegio kremą?

Pagrindinė bet kokių savaiminio įdegio priemonių užduotis – suteikti odai gražų ir tolygų atspalvį, tarsi būtumėte savaitę praleidę saulėtame paplūdimyje. Ne paslaptis, kad trumpi šortai ar balti marškinėliai ant įdegusio kūno atrodo neįtikėtinai viliojančiai. Be to, įdegis vizualiai išlygina odos tekstūrą ir užmaskuoja netobulumus.

 

Savaiminis įdegis tampa vis populiaresnis, nes leidžia pasiekti norimą odos atspalvį be ultravioletinių spindulių poveikio, kurie skatina odos fotosenėjimą. Šios kosmetikos dėka galite reguliuoti ir įdegio intensyvumą. Iš plataus savaiminio įdegio priemonių asortimento galite išsirinkti jums labiausiai patinkančias – nuo ​​klasikinių kremų iki greitai įsigeriančių putų ir gelių. Savaiminio įdegio priemonės – puikus būdas išgauti norimą odos atspalvį be soliariumų ir kaitinimosi saulėje.

Kaip veikia dirbtinio įdegio produktai?

Visų savaiminio įdegio produktų pagrindas yra dihidroksiacetonas (DHA) – ekstraktas iš cukranendrių. Tai yra visiškai saugi, organinės kilmės, netoksiška medžiaga. Patekęs ant odos, dihidroksiacetonas sąveikauja su jos paviršiuje esančių raginio sluoksnio ląstelių baltymais, sukeldamas jų spalvos pokyčius. Kuo didesnis jo procentas yra produkte, tuo ryškesnis bus odos atspalvis. O svarbiausia, kad įdegio efektas gaunamas visiškai saugiai, nes DHA nepažeidžia odos ir veikia tik viršutinį, raginį sluoksnį. Vidutiniškai oda pradeda tamsėti praėjus 4 – 5 valandoms po savaiminio įdegio panaudojimo, o atspalvis gali išsilaikyti iki penkių ar net septynių dienų ir visiškai išnykti maždaug po 10 dienų. Newcrush galite įsigyti skirtingų savaiminio įdegio priemonių, pagal savo asmeninius poreikius.

Naudojimo rekomendacijos

Savaiminį įdegį reikėtų rinktis atsižvelgiant į odos tipą. Taip pat galite rasti produktų, skirtų tiek šviesesnei, tiek tamsiai odai. Prieš naudojant savaiminio įdegio priemones, pirmiausia reikia paruošti odą. Dieną prieš naudojimą odą reikia kruopščiai nušveisti šveitikliu, kad pašalinti negyvas odos ląsteles. Ant nuvalytos odos savaiminis įdegis tepasi lengviau ir pasidengia tolygiau. Procedūrą rekomenduojama atlikti ryte arba po pietų. Nenaudokite savaiminio įdegio priemonių prieš miegą. Produktas visiškai įsigeria per 2–3 valandas, o jei per šį laikotarpį eisite miegoti, rizikuojate, kad ant odos, drabužių ar patalynės atsiras dėmės.

 

Savaiminį įdegį geriausia tepti ant sausos, švarios odos. Likus pusvalandžiui iki procedūros, odą galite sudrėkinti kūno kremu, kurį naudojate kasdienei priežiūrai. Įdegio priemones tepkite švelniais sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų. Tokiose vietose kaip keliai ar alkūnės naudokite minimalų priemonės kiekį, kad šiose vietose įdegis atrodytų natūraliai. Netepkite pažastų srities. O perėjimui tarp skirtingų kūno dalių, pavyzdžiui, tarp veido ir kaklo, reikėtų skirti ypatingą dėmesį, kad įdegis būtų tolygus ir neliktų dryžių ar kontrastingų atspalvių. Apsirengti po procedūros rekomenduojama ne greičiau nei po 2-3 valandų, kadangi po priemonių naudojimo ant drabužių gali likti dėmių, o praustis reikėtų ne greičiau nei po 5-8 valandų, priklausomai nuo naudotų priemonių tipo.

Kiek laiko išlieka efektas?

Vidutiniškai 3 – 10 dienų. Tačiau tai vėlgi priklauso nuo individualių odos atsinaujinimo savybių ir išorinių mechaninių poveikių. Sausos odos savininkų raginis sluoksnis yra plonesnis, o tai reiškia, kad atspalvis nusiplaus greičiau nei esant normaliai ar riebiai odai.

 

Be to, kiek ilgai išlieka įdegis, priklauso ir nuo kitų priežiūros priemonių naudojimo. Kuo agresyvesnis valymas, tuo mažiau išsilaiko savaiminio įdegio priemonė. Jei norite ilgiau išlaikyti efektą, nenaudokite giliai valančių prausiklių ir šveitiklių.

Kaip paskirstyti savaiminio įdegio priemonę?

Produkto paskirstymui patogu naudoti specialią kumštinę pirštinę. Ją galima įsigyti atskirai arba kaip komplektą su savaiminio įdegio priemone. Pirštinė ne tik padeda tolygiau užtepti priemonę, bet ir apsaugo delnus nuo dėmių. Taip pat tiks įprastos medicininės pirštinės. Tačiau yra viena priemonės tekstūra, kuriai būtina naudoti pirštinę – putos, kadangi jų tikriausiai nepavyktų tolygiai užtepti rankomis.

Kad efektas išliktų ilgiau

Kad įdegis išliktų ilgiau, reguliariai drėkinkite odą ir nenaudokite stiprių valiklių. Kuo atsakingesnė bus odos priežiūra, tuo ilgiau išliks tolygus ir gražus įdegis. Svarbu atkreipti dėmesį, kad savaiminis įdegis neapsaugo nuo ultravioletinių spindulių, todėl būnant lauke, būtina naudoti apsauginius kremus nuo saulės su pakankamu SPF lygiu. Tai padės išvengti galimo odos pažeidimo ir nudegimų.

Komentarai
Kiti straipsniai