Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Šv. Velykos 2023-aisiais: kaip pasiruošti šiai pavasario šventei?

Šv. Velykos – tai graži, spalvinga pavasario šventė, kurios metu susirenka šeima, artimieji ir draugai. Švenčiant prie stalo dalinamasi išgyvenimais, teigiamomis emocijomis ir gardžiais patiekalais. Norint išvengti nerimo ir be streso sukurti šventinę nuotaiką namuose, patariama ruoštis iš anksto. Šiame straipsnyje pateiksime naudingus patarimus, leisiančius be streso pasiruošti 2023-ųjų Velykoms.

 

Ieškokite patiekalų receptų

 

Iš anksto žinodami, kokius patiekalus ketinate gaminti per Velykas, turėsite galimybę pigiau įsigyti maisto produktų. Pasirūpinkite ne tik kiaušinių marginimu, bet ir pagrindiniu patiekalu, desertu bei užkandžiais. Ieškokite įkvėpimo internete, išsisaugokite patikusius patiekalus ir susidarykite reikalingų maisto produktų sąrašą. Žinoma, norint palengvinti pasiruošimą, galima paprašyti draugų ar artimųjų pagalbos.

 

Peržvelkite turimus daiktus

 

Siekiant sumažinti nemalonias emocijas ir nerimą prieš Velykas, patariama nedelsti ir iš anksto susidaryti ne tik reikalingų maisto produktų, bet ir indų, įrankių ar dekoracijų sąrašus. Tam, kad išvengtumėte skubėjimo, patariame peržiūrėti daiktus, esančius namuose. Įvertinkite, ar namuose yra:

 

  • dažų ar kitų priemonių kiaušiniams marginti;
  • puodų, keptuvių patiekalams gaminti bei indų stalui padengti;
  • spalvingų dekoracijų.

 

Margučiai – pagrindinis stalo akcentas. Tad nuspręskite, kaip ketinate marginti kiaušinius ir įsigykite reikiamų priemonių. Puodai, keptuvės ar kita buitinė technika reikalinga gardiems patiekalams gaminti. Dėl to atsižvelkite į patikusius receptus ir įvertinkite ar turite pakankamai virtuvės reikmenų patiekalams pagaminti. Jeigu kažko trūksta, sudarykite sąrašą ir pradėkite pirkti reikiamą techniką, indus.

 

Pasirūpinkite dekoracijomis

 

Per Velykas stalas puošiamas ne tik gardžiais patiekalais, bet ir spalvingomis dekoracijomis. Ieškant dekoro elementų 2023-aisiais, patariama rinktis:

 

  • gėlių raštus;
  • žemiškas, pastelines spalvas;
  • natūralius gamtos elementus.

 

Ant stalo galite patiesti vientisos, neutralios spalvos lininę staltiesę, o gėlių raštų servetėles sulankstykite. Patariama rinktis melsvas, gelsvas, žalsvas ar rausvas dekoracijas. Tai gali būti kiaušinių laikikliai, torto padėklas, žvakės ar jų laikikliai. Kadangi 2023-aisiais įsitvirtina natūralūs elementai, patariama stalą papuošti lauko gėlėmis ar beržo šakelėmis, o ant jų pakabinti velykines dekoracijas.

 

Kone visi su nekantrumu laukia pavasario, saulėtų dienų ir pirmųjų pumpurų. Norisi džiaugtis ne tik gausiomis vaišėmis, bet ir malonia aplinka, bundančia gamta. Atsižvelgę į aukščiau pateiktus patarimus, išvengsite nerimo, streso, todėl galėsite atsipalaiduoti ir mėgautis maloniu pasiruošimu bei laiku su šeima. Jeigu pritrūkote kokybiškų virtuvės reikmenų, pavyzdžiui, puodų, šiuos galite įsigyti paspaudę ant šios nuorodos: https://zana.lt/puodai.

Komentarai
Kiti straipsniai