Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 18 d.

Ekspertų atsakymai apie oro kondicionierius: tai įranga, kuri pagerins Jūsų gyvenimo kokybę

Niekam net nekyla klausimas – ar namuose yra būtinos oro šildymo įrangos, kurios gali padėti patogiai ir sveikai išgyventi žiemos šalčius. Tai atrodo savaime suprantama. Kyla klausimas – kodėl vis dar daug klaustukų kelia oro kondicionieriai, kurie reikalingi daugiau nei 3 mėnesius per metus? Juolab, gali būti naudojami ir kaip oro šildytuvai. Tuomet jų funkcionalumas – visus metus, 12 mėnesių, tad žinoma, kad įsigyti – verta. Tai yra ilgaamžė investicija, kuri pagerins Jūsų gyvenimo kokybę.

 

Svarbiausia yra netikėti mitais, kurie sklando internete. Renkantis tartis su specialistais, kurie pagal Jūsų asmeninius poreikius bei būsto parametrus nurodys – kokie oro kondicionieriai Jums labiausiai tinka.

 

Ar visada geriau yra naujas oro kondicionierius?

 

Dažniausiai – taip, kadangi naujas dažniausiai reiškia – novatoriškas, taip pat reikalaujantis mažai elektros energijos, galiausiai, ne tik vėsinantis, tačiau taip pat ir šildantis, taigi, funkcionalus. Susipažinti su įvairiais oro kondicionieriais galite čia: https://www.specdarbai.lt/produkto-kategorija/oro-kondicionieriai/.

 

Kiek kainuoja oro kondicionieriai?

 

Oro kondicionierių kainos yra labai įvairios. Nuo tokių, kurie kainuoja labai pigiai, iki tokių, kurių kainos yra kur kas didesnės, tad kiekvienas gali rasti tokią įrangą, kuri patenkina poreikius ne tik techniniais parametrais, tačiau taip pat ir biudžetu. Nepamirškite, kad puiki galimybė sutaupyti – sekti akcijas, kurias greičiausiai galite pamatyti internete.

 

Kurio gamintojo oro kondicionieriai yra patys geriausi?

 

Visada verta rinktis tų gamintojų įrangą, kurie yra vertinami, pripažįstami kaip geriausi, dažniausiai džiuginantys inovatyvumu bei kokybe, kuri patenkins net ir paties išrankiausio kliento poreikius. Tai yra Airwell oro kondicionieriai, Daikin, Cooper&Hunter, HTW ir t.t.

 

Ar oro kondicionierius taip pat turi ir šildymo funkciją?

 

Taip, kaip jau minėjome, šiuo metu galima įsigyti oro kondicionierius, kure ne tik vėsina, tačiau taip pat ir šildo. Tai yra šilumos siurbliai oras-oras, kurie puikiai tarnauja ir senos statybos, erdviuose namuose. Tik reikia rinktis tinkamo galingumo įrangą, o dėl to geriausia yra tartis su specialistais, kurie ja prekiauja.

 

Ar oro kondicionieriai prisideda prie peršalimo ligų vasaros metu?

 

Jeigu oro kondicionieriaus montavimo vieta bus tinkama, taip pat, jeigu nustatyta oro temperatūra patalpose nebus radikaliai žemesnė nei tokia, kuri yra lauke (dažniausiai siūloma palaikyti  5 laipsnių skirtumą) – nei peršalimo, nei kitos ligos tikrai nekils dėl to, kad įrenginys yra naudojamas. Svarbiausia – tinkama įranga, gera jos montavimo vieta ir tinkamai nustatyta oro temperatūra. Tai pagerins Jūsų gyvenimą, o ne pablogins.

 

Montuojami ar mobilūs oro kondicionieriai?

 

Kiekvienas renkasi tokius oro kondicionierius, kurie jam labiausiai tinka. Tiksliau, kurie geriausiai dera jo namuose. Dėl to reikia tartis su specialistais. Jeigu jums reikalingas tik laikinas oro vėsintuvas (nes galbūt nuomojate būstą) – tuomet geras pasirinkimas yra mobilūs oro kondicionieriai. Tačiau iš esmės stacionarūs visada yra galingesni.

 

Kokios yra oro kondicionieriaus energijos suvartojimo sąnaudos?

 

Žinoma, jos kinta priklausomai nuo Jūsų turimos įrangos. Tačiau vidutiniškai siekia apie 0,20 iki 0,80 EUR už 1 m per mėnesį. Kuo namas yra sandaresnis – tuo mažiau energijos bus suvartojama, kadangi įrangai nereikės dirbti labai našiai. Tai galioja ir renkantis šilumos siurblius arba kitą šildymo alternatyvą. Pirmiausia reikia pasirūpinti namo sandarumu, o tik paskui galvoti apie būsto mikroklimato įrangas ir jų energijos kaštus.

Komentarai
Kiti straipsniai