Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

KĄ TURĖTUME ŽINOTI APIE ELEKTRINIUS KATILUS?

Patalpų šildymas yra aktualus klausimas daugeliui žmonių. Šiandien trumpai pakalbėsime apie vieną sparčiausiai populiarėjančių šildymo šaltinių, t. y., elektrinius katilus.

Elektrinis katilas – pagalbinis šilumos šaltinis

Šildant namus ar kitas patalpas, susiduriama su įvairiais iššūkiais. Būna atveju, kad lauko temperatūra tokia žema, kad pagrindinis šilumos šaltinis nebepajėgia užtikrinti komfortiškų sąlygų patalpose. Tokiu atveju praverčia pagalbiniu šilumos šaltiniu labai dažnai vadinamas elektrinis katilas. Elektrą į šiluminę energiją verčiantis katilas yra tinkamas tiek radiatoriniam, tiek grindiniam šildymui.

Elektrinis katilas – epizodinis šilumos šaltinis

Patalpose, kuriuose nėra būtinas nuolatinis šildymas, elektrinis katilas taip pat tinka idealiai. Atvykus, pavyzdžiui, į vasarnamį, kuriame nuolat negyvenama, toks katilas labai greitai padeda sukurti komfortabilias sąlygas. Elektrinis katilas tinka ir garažuose, kuriuose nereguliariai dirbama. Toks šildymo šaltinis ne tik efektyvus, bet ir finansiškai naudingas.

Elektrinis katilas – pagrindinis šilumos šaltinis

Elektrinis katilas gali tarnauti ir kaip pagrindinis šilumos šaltinis pastatuose, kuriuose nėra klasikinių šilumos katilų ir dūmtraukių. Tinkamos galios ir kitų techninių parametrų elektrinis katilas veikia tyliai ir yra pajėgus įšildyti patalpas ir palaikyti reikiamą patalpų temperatūrą, užtikrinant komfortabilias gyvenimo arba darbo sąlygas.

Elektrinis katilas yra tinkamas netiesioginio vandens šildytuvo pajungimui

Įvairių modelių elektriniai katilai gali pasitarnauti ne tik patalpų, bet ir vandens šildymui. Tokie katilai yra valdomi, panaudojant kambario termostatą, kurio pagalba yra galima suprogramuoti skirtingus veikimo režimus, priklausančius nuo tokių kintamųjų, kaip savaitės diena arba paros laikas.

Elektrinis katilas gali apšildyti įvairaus dydžio patalpas

Skirtingi elektriniai katilai yra skirti skirtingų dydžių patalpų šildymui. Pavyzdžiui, ieškantiems elektrinio katilo, galinčio efektyviai apšildyti 30–50 kv. m. patalpas, vertėtų rinktis elektrinį katilą Kospel EKCO.L2m. Šis 4 kW galios įrenginys, pasižymi 3 bar maksimaliu darbiniu slėgiu, 220 V įtampa, o maksimali šio elektrinio katilo suvartojama srovė yra 10 A. 60–100 kv. m. dydžio patalpoms apšildyti tiks to paties gamintojo elektrinis šildytuvas Kospel EKCO.L2m. Dar erdvesnių patalų (iki 250 kv. m. ploto) šildymui vertėtų rinktis elektrinio šaldytuvo modelį Kospel EKCO.LN2m 21kW. Pažymėtina, kad efektyviam patalpų šildymui ekspertai rekomenduoja ne tik Kospel elektrinius katilus, bet ir slovakų gamintojo PROTHERM gaminius.

Komentarai
Kiti straipsniai