Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 25 d.

Kokie parametrai svarbūs renkantis naują televizorių?

Nusprendusieji įsigyti naują televizorių paprastai žino, kokį maždaug biudžetą gali šiam pirkiniui skirti. Neretai atrodo, jei žinai konkrečią sumą, bus nesudėtinga išfiltruoti pagal tai alternatyvas ir pasirinkti. Bet ne visuomet numatoma tai, kad net ir nustačius konkrečią sumą pasirinkimų laukas bus neįtikėtinai platus! O taip nutiks, jei pirksite internetu, kur televizorių spektras didžiulis. Todėl svarbu žinoti, kokie šių prietaisų parametrai svarbūs.

 

Dydis

Dažnai pirkėjai nori kuo didesnio televizoriaus už numatytą biudžetą. Tačiau tai tikrai nėra prioritetinis kriterijus, juo labiau kad labai didelis ekranas, pavyzdžiui, mažoje erdvėje ne tik atrodys perspaustai, tačiau ir neužtikrins komfortiško žiūrėjimo. Tad svarstant, kokios įstrižainės televizorių rinktis, geriausia vadovautis tokia taisykle, jog įstrižainė turėtų būti maždaug dvigubai mažesnė nei atstumas tarp žiūrovo akių ir ekrano.

 

Ekrano tipas

Daugiausia pamatysite televizorius, turinčius vieną iš ekrano tipų: LCD, OLED bei MiniLED. Ieškantiems aukščiausios kokybės geriausias pasirinkimas bus OLED televizoriai.

 

Rezoliucija

Pastarasis parametras susijęs su tuo, kokios kokybės vaizdą Jūs matysite televizoriaus ekrane. Galite rasti variantų su HD, Full HD rezoliucija. Dar prieš kurį laiką tai būtų buvę labai sveikintini pasirinkimai. Tačiau technologijos itin sparčiai tobulėja, todėl jei norite nepriekaištingos, aukšto lygio vaizdo kokybės, Jūsų dėmesio turėtų sulaukti televizoriai su 4K UHD ar 8K UHD rezoliucija.

 

Jungtys

Šiuolaikiniai žiūrovai ne visada pasitenkina vien įprastu televizoriaus žiūrėjimu – neretas nori pajungti kolonėles, kompiuterį ar kitus išorinius įrenginius. Todėl rinkdamiesi televizorių būtinai įvertinkite, kokias jungtis jis turi ir palyginkite, ar tai atitiks Jūsų poreikius. Bene visiems svarbios yra USB ir HDMI jungtys.

Komentarai
Kiti straipsniai