Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d.

Kaip išdžiovinti plaukus?

Bandote išpuoselėti plaukus, bet galiausiai jie vis susivelia ir susipainioja? Gali būti, kad darote kelias pagrindines džiovinimo klaidas, kurios neleidžia jums turėti svajonių plaukų. Juk plaukų džiovintuvas yra karščio įrankis, todėl netinkamai naudojamas gali pakenkti plaukams. Šiandien aptarsime viską, ką turite žinoti, kad galėtumėte džiovinti plaukus kaip profesionalai.

 

Dažniausios džiovinimo pučiant klaidos

Mes suprantame. Visi esame tai patyrę. Gali būti apmaudu, kai įdedate daug laiko ir pastangų, kad išdžiovintumėte savo nuostabius plaukus, o galiausiai jie tampa susivėlę ir susipainioję. Laimei, yra keletas dažniausiai daromų klaidų, kurių galima lengvai išvengti.

 

1. Jūsų plaukai yra per daug drėgni

 

Pradedant džiovinti plaukus, jie turi būti 65 % sausi. Prieš džiovindami plaukus rankšluosčiu arba džiovintuvu, pabandykite juos išdžiovinti ore. Taip sumažinsite garbanojimąsi ir karščio daromą žalą.

 

Prieš džiovindami plaukus, leiskite jiems šiek tiek išdžiūti – tai taip pat puikus būdas sutrumpinti džiovinimo laiką. Taigi, jei pastebėjote, kad nuo ilgo džiovinimo rankos skauda, gali būti, kad pradėjote džiovinti per drėgnus plaukus.

 

2. Plaukus džiovinate ne nuo šaknų iki galiukų

Džiovinti plaukus geriausia pradėti nuo šaknų iki galiukų. Daugelis žmonių linkę pradėti nuo galiukų ir džiovinti plaukus nuo jų į viršų, tačiau dėl tokio būdo plaukai bus susivėlę ir suplonėję. Taip pat reikėtų vengti apvynioti plaukus aplink šepetį ir apnuoginti juos tiesioginiu karščiu. Tai užtruks ilgiau, kol išdžius visi plaukai, ir ilgainiui gali pakenkti plaukams.

Turėtumėte pradėti nuo plaukų linijos priekio ir šepečiu pakelti plaukus nuo šaknų iki galiukų. Paskui plaukų šepetį sekite džiovintuvu, kartokite judesius nuo šaknų iki galiukų, kol atkarpa bus sausa.

 

3. Jūs neskirstote plaukų sekcijomis

 

Jei bandysite išdžiovinti visus plaukus vienu metu, greičiausiai susipainiosite plaukus arba jie baigsis mazgais. Norėdami išpuoselėti svajonių salono plaukus, suskirstykite juos į tris ar keturias dalis (priklausomai nuo to, kokio storio yra jūsų garbana). Jei dirbsite po vieną sekciją, pasieksite geresnių rezultatų.

 

4. Jūsų plaukų džiovintuvas įjungtas per karštu režimu

Nors džiovindami plaukus karščiausiu režimu darbą atliksite greičiau, tai nėra gerai jūsų plaukams. Naudojant per karštą nustatymą, tikėtina, kad dažnas naudojimas gali pakenkti jūsų plaukams. Turėtumėte reguliuoti karščio nustatymą ir oro srauto nustatymą, atsižvelgdami į savo plaukų tipą.

Ploniems ar ploniems plaukams idealiai tinka mažas arba vidutinis karščio ir oro srauto nustatymas. Storesniems plaukams galima naudoti šiek tiek daugiau karščio ir mažesnį oro srauto nustatymą. Nesvarbu, kokį karščio nustatymą naudosite, būtinai pabaigkite šukuoseną vėsaus oro gūsiu.

5. Naudojate netinkamą šepetį

Keista, bet daugelio naudojamas apvalus šepetys nėra geriausias pasirinkimas norint pasiekti glotnių ir blizgių rezultatų. Apvalus šepetys sukuria didelę įtampą plaukų sruogoms, o tai gali pakenkti, jei plaukai yra drėgni. Daugelis apvalių šepečių taip pat turi metalines šerdis, kurios nuo džiovintuvo įkaista ir gali dar labiau pažeisti plaukus.

Jei norite šilkinio glotnumo rezultatų, naudokite šepetį su dideliu paviršiaus plotu. Didelis šepetys suteiks plaukams erdvės džiūti, o plaukus iššukuos sklandžiai. Rinkitės tradicinį šerno šerių šepetį arba nailono šerių šepetį. Šis patarimas ypač naudingas, jei jūsų plaukai linkę slinkti.

 

6. Per greitai judate

Jei greitai džiovinate plaukus, gali būti, kad trumpinate jų gyvavimo trukmę. Jei prieš pereidami prie kitos dalies leisite plaukams šiek tiek atvėsti ant šepečio, visas jūsų sunkus darbas truks ilgiau. Leisdami plaukams šiek tiek sustingti, išlaikysite glotnią ir blizgančią šukuoseną šviežią iki dviejų dienų.

 

7. Nenaudojate antgalio

Prie jūsų plaukų džiovintuvo pridedami antgaliai nebuvo tik naujoviški priedai. Jie iš tikrųjų padeda pasiekti konkrečių džiovinimo efektų. Kai nenaudojate antgalio, karštą orą purškiate visur, užuot sukoncentravę oro srautą tiksliai ten, kur norite.

Taigi iš po vonios kriauklės iškrapštykite antgalius ir naudokite juos, kad pasiektumėte tobulai išdžiovintus plaukus. Tinkamas antgalis priklausys nuo jūsų plaukų tipo.

 

Komentarai
Kiti straipsniai