Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

2021 metų interjero dizaino tendencijos

Tendencijos keičiasi kiekvienais metais. Todėl norint neatsilikti nuo šių dienų aktualijų, reikia sekti interjero dizaino naujienas – kas populiaru, o kas jau nebe. Tačiau žinoti kiekvieną naują dalyką interjero dizaino srityje gali būti neįmanoma, tuo labiau, jei nesate šios srities specialistas. Tad pateikiame 3 aktualiausias tendencijas, kurios Jums padės susidaryti bendrą vaizdą, kas šiais metais yra populiaru.

 

1. Maksimalistinis požiūris

 

Maksimalizmas kambaryje sukuria skirtingų spalvų ir baldų mišinį. Vadovaudamiesi šia tendencija, siekite ne tobulybės, o suasmeninimo. Tai yra, pridėkite kambaryje elementų, kurie apibūdina Jus ir papasakotų istoriją. Pavyzdžiui, jeigu mėgstate auginti gėles, paverskite savo kambarį augalų karalyste. Tačiau verta paminėti, jog per daug taip pat yra blogai. Trumpai tariant, pagrindinė šios maksimalizmo tendencijos mintis – kambario užpildymas tuo, ką mėgstate.

 

2. Daugiafunkcionalumo siekimas kieme

 

Dėl pandemijos, mūsų namai turi ne vieną funkciją. Anksčiau po darbų grįždavome namo ir galėdavome pailsėti. Dabar – kur kas dažniau dirbama ir atsipalaiduojama vienoje erdvėje. Kadangi žmonės daugiau laiko stengiasi praleisti lauke, tai turėjo įtakos ir 2021 metų interjero dizaino tendencijoms. Atsirado daugiafunkcionalumo siekimo kieme mada. Žmonės įrenginėja daržus, baseinus, sodina gėles ar medžius, susikuria sau oazę. Taip pat, kai kurie įkuria ir lauko virtuves. Taip kiemas tampa vieta, kur galima ne tik pakvėpuoti grynu oru, bet ir atsipalaiduoti nuo darbo, susiburti su draugais, priartėti prie gamtos.

 

3. Ramios spalvos

 

Kadangi šiomis dienomis pasaulis dažnai būna niūresnis nei įprastai, žmonėms norisi namuose naudoti tokias spalvas, kurios sukeltų taikos, komforto ir atsipalaidavimo jausmus. Kiekvienam juos gali reprezentuoti skirtingos spalvos. Jeigu perdažyti sienų nenorite, galite pastatyti kambaryje, kad ir vieną gaminį, pasižymintį tokia spalva, kuri atskleistų šiuos pozityvius jausmus. Valgomojo stalai internetu yra vieni iš baldų, kuriems būdinga spalvų įvairovė.

 

Taigi, jeigu norite, kad Jūsų namų interjeras atitiktų šios dienos aktualijas, pasinaudokite išvardintomis tendencijomis. Tiesa, tikrai nebūtina „aklai“ jomis vadovautis – viskas priklauso nuo asmeninio skonio, norų ir tikslų.

Komentarai
Kiti straipsniai