Antradienis, 2024 m. balandžio 16 d.

Geriausi sodo nameliai: 4 žingsniai, padėsiantys išsirinkti

Nusprendus, jog atėjo laikas įsigyti nuosavą namą – nesvarbu, ar jis skirtas nuolatiniam gyvenimui, ar tik poilsiui – visuomet ieškome geriausio įmanomo varianto, kuris atitiktų tiek mūsų poreikius, tiek finansinius lūkesčius. Tačiau rinkoje egzistuojant daugybei pasiūlymų išsirinkti, kurie sodo nameliai galėtų geriausiai tikti mūsų poilsio erdvei, dažniausiai yra sudėtingiau nei galime įsivaizduoti. Todėl siekdami išsiaiškinti, kaip išsirinkti geriausią namelio variantą, pagalbos kreipėmės į ilgus metus medinių namų ir sodo namelių statybose besispecializuojančius Meistro Namų specialistus. Jų nuomone, išsirinkti vasarnamį bus gerokai lengviau, jei vadovausitės 4 esminiais patarimais:

 

  1. Apžiūrėkite kuo daugiau skirtingų modelių

 

Tik iš tiesų gerai įvertinę medinių namelių pasiūlą galėsite geriau įsivaizduoti, koks medinio namelio modelis galėtų geriausiai tikti jūsų poilsiui. Tačiau specialistai pabrėžia, kad atsižvelgiant į praktiką, būsimo medinio namelio vaizdą ne visuomet lengva visapusiškai įvertinti vizualizacijose, todėl, pasirinkus medinių namelių gamintoją/rangovą, vertėtų pasidomėti jau įgyvendintais jų projektais bei pačiu projektavimo procesu.

 

Įgyvendintų projektų nuotraukos

 

„Ilgus metus besispecializuodami medinių namų gamyboje žinome, koks svarbus galutiniam rezultatui yra glaudus bendradarbiavimas su namelio užsakovu nuo pat statybų pradžios“, – patirtimi dalijasi Meistro Namų specialistai. Jų teigimu, tai ne tik leidžia geriau išsiaiškinti kliento poreikius, bet ir pasiūlyti įdomesnių bei unikalesnių sprendimų, kurių dėka sodo nameliai taps iš tiesų išskirtiniais. „Skatiname klientus susikurti poilsio namelius, apie kuriuos jie visada svajojo, todėl siūlome ne tik jau paruoštus sodo namelių projektus, bet ir galimybę savo vasarnamį susikurti patiems.“

 

Profesionalų teigimu, nors ne retu atveju klientai linkę rinktis jau paruoštą namelio projektą galvodami, jog pagal individualius jų pageidavimus projektuojami sodo nameliai jų sklype geriausiu atveju bus pastatyti kitais metais. „Patikėję namelio projektavimą ir surinkimą Meistro namų komandai, savo sodo nameliu džiaugsitės jau po 6 savaičių“, – pabrėžia specialistai, akcentuodami, kad sodo namelio pagaminimo bei pastatymo laikas nepriklauso nuo to, ar įsigyjamas jau paruoštas projektas, ar statinys projektuojamas individualiai.

 

  1. Nuspręskite, kiek galite skirti namelio statyboms

 

Gerai apsvarstytas namelio statybų biudžetas yra ne mažiau svarbus nei pasirinktas namelio projektas, todėl, https://www.meistronamai.lt/ komandos teigimu, geriau įvertinę savo finansines galimybes nesunkiai susiaurinsite patinkančių namelių projektų ratą.

 

Vis dėlto, specialistų nuomone, nereikėtų galvoti, kad individualus vasarnamio projektas jums kainuos daugiau, nes projektuodami sodo namelį individualiai mokėsite tik už tai, ko jums reikia. Medinio namelio projektą gerai apsvarstę nuo pirmųjų jo statybos žingsnių, galėsite atmesti visus nereikalingus jo elementus, tokiu būdu sumažindami būsimas statybų išlaidas.

 

„Norime būti tikri, kad mūsų statomi sodo nameliai iš tiesų patenkins klientų lūkesčius,  todėl visiems savo klientams siūlome galimybę koreguoti jau paruoštus mūsų vasarnamių projektus“, – pasakoja įmonės atstovai. Jų teigimu, koreguodami vasarnamių projektus užsakovai gali ne tik sutaupyti, atsisakydami projekte suplanuotų, tačiau jiems nereikalingų erdvių, bet ir susikurti patalpas, kurios bus maksimaliai pritaikytos konkretiems jų poreikiams.

 

Specialistai priduria, jog norintiems lengviau susiorientuoti mobilių namelių kainose, vertėtų žinoti, jog dažniausiai sodo nameliai, nepaisant savo tipo, skirstomi į 5 kainų kategorijas, kurios svyruoja nuo 5 000 iki 20 000 eurų.

 

Galiausiai, prieš nuspręsdami, kokį namelio projektą rinktis, nepamirškite pasidomėti ir tuo, kas įskaičiuota į vasarnamio kainą. Meistro Namų teigimu, ne retu atveju klientui namelio projektas pasirodo per brangus, nes šis neįvertina, jog į kainą įskaičiuota gamybai naudojamų medžiagų, vasarnamio projektavimo (arba parengto projekto keitimo), patvarių durų ir langų, transportavimo bei vasarnamio pastatymo sklype kaina.

 

  1. Rinkitės ilgametę patirtį turintį rangovą

 

Nors specialistų patirtis mums dažniausiai rūpi dėl atliktų darbų kokybės bei statinių ilgaamžiškumo, ekspertų teigimu, ne mažiau svarbu, jog rangovas galėtų pasidalinti profesionaliais patarimais dar tuo metu, kai sodo nameliai yra tik projektuojami. Ilgametė jo patirtis padės ne tik  išvengti esminių, statybų kaštus padidinti galinčių klaidų, bet ir išsirinkti tinkamiausią projektą.

 

Verta paminėti ir tai, kad, nors kalbant apie sodo namelį dažniausiai yra įsivaizduojamas paprastas keturkampis medinukas, patyrę medinių namų gamintojai pasiūlys neapsiriboti šia idėja. Individualiai suprojektuoti surenkami namai gali būti gana modernūs, su dideliais panoraminiais langais bei erdviomis terasomis, kurios jūsų poilsį pavers dar malonesniu, o tai – kiekvieno profesionalaus namelių rangovo tikslas.

 

„Statinių kokybė ir kliento pasitenkinimas yra pagrindiniai mūsų prioritetai, todėl statybų procesams naudojame tik geriausias žaliavas ir pažangias technologijas, o su užsakovais glaudžiai bendradarbiaujame nuo pat projektų rengimo pradžios“, – akcentuoja Meistro Namų komanda.  Pašnekovai priduria, jog įmonė siūlo tiek iš anksto suprojektuotus, tiek individualius namų projektus, kurie konkrečiam sklypui pritaikomi atsižvelgdami į visas, užsakovui svarbias detales. Meistro Namų pasiūlą šiuo metu sudaro ir jau parengti, įvairaus dydžio, klientų poreikiams pritaikyti namai – nuo kelių iki kelių šimtų kvadratinių metrų ploto.

Komentarai
Kiti straipsniai