Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d.

Kaip saugiai ir efektyviai sustiprinti organizmą?

Efektyviausia priemonė, apsauganti nuo visokių virusų, infekcinių ir kitokių ligų – stiprus imunitetas. Juo tikrai verta pasirūpinti. Tik čia jau gali prasidėti šiokia tokia sumaištis, nes informacijos apie sveiką gyvenseną bei organizmo stiprinimą nemažai ir joje lengva susipainioti. Biohakeris, sveikos gyvensenos entuziastas ir žinovas, maisto papildų inovatorius Lietuvoje bei prekinių ženklų BIYOMA ir GERA KARMA įkūrėjas Andrejus Petruša tvirtina, kad viskas žymiai paprasčiau, nei gali pasirodyti. Tereikia į savo kasdienybę integruoti keletą sveikatai palankių elementų bei pakoreguoti įpročius.

Į geresnę savijautą – po truputį, bet užtikrintai

Dažnai žmogus, nusprendęs gyventi sveikiau, užsimoja per plačiai ir puola sveikatintis: keičia mitybą, pradeda mankštintis, užsirašo į sporto klubą, ima vartoti papildus ir t. t. Visa tai pagirtina. Tačiau kaip dažnai toks užsidegimas išblėsta po mėnesio ar dviejų ir viskas grįžta į senas vėžes? Senus įpročius keisti naujais geriau pamažu, neskubant ir savęs neperspaudžiant. Apžvelkime sritis, kuriose jau dabar galite imtis mažų, daug investicijų nereikalaujančių, tačiau veiksmingų pokyčių.

Mityba

Sveika mityba – vienas pagrindinių veiksnių, užtikrinančių gerą sveikatą. Tačiau kas tai yra? Teorijų šioje srityje rasite įvairių ir jums tikrai nereikia tapti stropiu kažkurios iš jų šalininku. Tiesiog ramiai peržvelkite savo valgiaraštį ir pagalvokite, ką jame galima būtų pakoreguoti:

  • pusfabrikačius pakeisti grynais, kuo mažiau apdorotais produktais;

  • rinktis kuo įvairesnį maistą;

  • pirktines sultis ir gaiviuosius gėrimus keisti vandeniu;

  • pašalinti iš mitybos cukrų ir saldumynus (bent jau didesnę dalį);

  • valgyti kuo daugiau daržovių, vaisių;

  • išbandyti naujus, sveikesnius receptus bei atsirinkti iš jų sau patinkančius;

  • atkreipti dėmesį į tai, kokių produktų užvalgius dingsta energija, ar atsiranda kitokie nemalonūs pojūčiai bei stebėti savijautą, kai tų produktų atsisakoma.

Ar verta vartoti papildus?

Jei žmogus valgo įvairų ir geros kokybės maistą, tai teoriškai jo organizmas turėtų gauti visų reikalingų medžiagų. Tokiu atveju jokie papildai tikrai nereikalingi. Deja, Andrejus Petruša pastebi, jog šiuo metu mes labai retai galime pasirūpinti, kad mūsų mityba iš tiesų būtų įvairi ir pilnavertė. Eilinis, skubantis miesto žmogus (net ir bandantis maitintis sveikiau) maistą dažniausiai perka prekybos centruose ir negali būti visiškai tikras dėl vartojamų produktų kokybės.

Su papildais – panašiai, kaip su batais. Jei nusipirksite nekokybiškus, net jei ir nebrangius, jiems suplyšus liksite ir basi, ir su veltui pratuštėjusia pinigine. Tuo tarpu, įsigiję brangesnius, vaikščiosite su jais ilgiau, o ir sutaupysite. Taigi, pagalvokite, ar tikrai paskubomis užlėkę į vaistinę ir įsigiję vitaminų už kelis eurus, nes jiems dabar akcija, darote savo organizmui kažką gero. „Tikrai geriau nevartoti papildų, nei vartoti abejotinos kokybės, – sako Andrejus P. Imuniteto stiprinimui jis rekomenduoja išbandyti unikalios sudėties ir PREMIUM kokybės BIYOMA maisto papildą su karvių priešpieniu (jame aptinkamas itin didelis kiekis su įvairiomis infekcijomis kovojančių antikūnų) ir probiotikais IMMUNITY COMPLEX N60.

Fizinis aktyvumas

Tai antras žingsnis po mitybos sutvarkymo. Labai dažnai žmonėms sunku pradėti mankštintis, ar net elementariai prisiversti išeiti pasivaikščioti vien todėl, kad trūksta energijos, o jos atsiranda įvedus tvarką savo valgiaraštyje. Čia taip pat neverta savęs perlaužti ir per mėnesį persikvalifikuoti į aktyvų sporto entuziastą. Jei iki šiol gyvenote pasyviai, pradžiai užteks ir kasdienių jūsų fizinio pasirengimo lygį atitinkančių mankštelių ar pasivaikščiojimų. Vėliau krūvį galima didinti.

Streso valdymas

Posakį, kad visos ligos prasideda nuo nervų, girdėjome visi – tik ne visi žinome, kur tuos nelemtus nervus padėti. Tiesą pasakius, pradėjus sveikiau maitintis, aprūpinus organizmą visomis jam reikalingomis medžiagomis bei reguliariai mankštinantis ar užsiimant kitokiomis aktyviomis veiklomis, nervingumas dažnai pats kažkur išgaruoja. Padėti suvaldyti stresą gali ir papildai, tačiau šiuo atveju jie taip pat turėtų būti kokybiški bei efektyvūs, atitinkantys aukščiausius standartus (pavyzdžiui BIYOMA „Smart Complex“ N60) iš www.gerakarma.com). Taip pat labai gerai apriboti negatyvios informacijos srautą savo gyvenime – nežiūrėti kriminalinių žinių, nesivelti į tuščius ginčus. Verčiau užsiimti geras emocijas ar atsipalaidavimą skatinančiomis veiklomis.

Komentarai
Kiti straipsniai