Antradienis, 2024 m. balandžio 16 d.

Tinkamos ir netinkamos Valentino dienos dovanos

Nors Valentino dienos dovanų pasirinkimas yra tikrai platus, visgi jas renkantis reikėtų atsižvelgti į vieną ypatingą niuansą. Tokia pati dovana kaip ir kitomis progomis čia gali būti ne į temą, jeigu neatitiks svarbiausio kriterijaus – ji turi dvelkti romantika.

Savaime suprantama, niekas negali nustatyti taisyklių, kokias dovanas privaloma rinktis, tuo labiau jei savo partnerio skonį žinote geriau nei bet kas kitas. Bet jeigu jūsų draugystė užsimezgė neseniai ir jo interesai jums dar tebėra paslaptis, jei neišmanote, ką čia tokio originalaus sugalvojus, galime jums pasiūlyti populiariausius klasikinius Valentino dienos dovanų variantus, išdėstydami jų privalumus ir trūkumus, kad dovanos pasirinkimas jums būtų kuo lengvesnis.

 

Smulkios prekės su Valentino dienos atributika

 

TINKA jaunesniems žmonėms, vaikinui ar merginai, norintiems išreikšti savo simpatijas patinkančiam žmogui, galbūt atkreipti jo dėmesį, jei dar nesate kartu. Parduotuvių lentynose gausu tokio pobūdžio dovanų. Širdelės, puodeliai, nuotraukų laikikliai, žaisliukai, balionai, kanceliarinės prekės – daugybė visokių mažmožių, kuriuos galima įteikti atskirai ar pridėti prie kitos dovanos.

NETINKA ilgalaikėms poroms, ypač žinant, jog partneris viliasi sulaukti kiek solidesnės dovanos, tuo labiau turint didesnes finansines galimybes. Be to, kai kurie žmonės labiau vertina praktines dovanas ir dar vienas pliušinis Valentino meškutis raudona širdele juos tiesiog gali nuvilti.

 

Saldainiai ir desertai

 

TINKA idealiai kaip priedas prie dovanos. Jei norite įteikti tik kažką simboliško, irgi labai tiks širdelės formos saldainių dėžutė, šokoladas ar kokie jūsų pačių iškepti saldumynai. Jei dar pasirūpinsite ir šventine pakuote – tokia miela dovanėlė tikrai nudžiugins mylimą žmogų. Jei tradiciniu šokoladu savo partnerį lepinate dažnai, galite paieškoti subtilesnio, labiau rafinuoto skonio saldumynų specializuotose parduotuvėse.

NETINKA dovanoti žmogui, kuris vengia vartoti saldumynus dėl svorio ar sveikatos problemų.

 

Alkoholiniai gėrimai

 

TINKA ypač kaip priedas romantiškai vakarienei su mylimu žmogumi. Vėlgi siūlome rinktis prabangesnio, tauresnio skonio gėrimą, be abejo, atsižvelgiant į jūsų partnerio pomėgius.

NETINKA nemėgstantiems alkoholinių gėrimų.

 

Apatinis trikotažas, erotinės prekės

 

TINKA tuo atveju, jei žmogus, kurį sveikinsite, yra jums labai artimas, nes tokia dovana turi aiškią erotinę užuominą. Be abejo, jei savo partnerį gerai pažįstate, žinote ir jo drabužių dydį. Kitaip pirkdami apatinį trikotažą rizikuojate išrinkti netinkamo dydžio drabužius. Kalbant apie kitas erotines prekes, nėra geresnės progos jas išbandyti kaip įsimylėjėlių diena!

NETINKA tada, jei jūsų pažintis trunka dar gana trumpą laiką. Gali būti, kad jūsų partnerio reakcija į dovaną nebus tokia, kokios tikėjotės: atvirai erotinė potekstė gali šokiruoti ar net įžeisti.

 

Juvelyrika, aksesuarai

 

TINKA. Tokios dovanos yra mėgstamos beveik visų vyrų ir moterų, ypač brangesnė juvelyrika. Turbūt nereikia priminti, kad renkantis papuošalą taip pat reikia žinoti, koks dydis tinka jūsų partneriui, be to, reikia kruopščiai apžiūrėti visas gaminio detales. Šiais laikais jau nėra populiaru pašalinti gaminio etiketę su kaina. Atvirkščiai – ji paliekama, kad esant reikalui būtų galima prekybos vietoje dovaną pasikeisti ar net grąžinti. Nors visada maloniau, kai dovana tinka iš karto.

NETINKA pigi ir prasto skonio bižuterija. Taip pat geriau nerizikuoti, jei papuošalai jūsų žmogui išvis ne prie širdies, jei nežinote jo(s) skonio arba jei tas skonis labai jau originalus.

 

Kosmetika, parfumerija

 

TINKA, nes įvairūs aromatai nuo seno yra naudojami aistrai sužadinti, taigi ir ši dovana turi erotinę potekstę. Panašiai veikia ir kūno kremai bei vonios  priemonės.

Kosmetikos prekių galite įsigyti čia.

NETINKA, nežinant, koks jo(s) skonis, kokius kvapus ji(s) mėgsta. Be to, tokia dovana taip pat gali įžeisti. Pavyzdžiui, kremai nuo raukšlių, nuo spuogų ar nuo celiulito turi labai aiškią užuominą į žmogaus išvaizdos problemas. Kažin ar visas moteris ir merginas jie pradžiugintų.

 

Buitinė technika ir elektronika

 

TINKA bet kokia proga daugumai žmonių, nes tai visada praverčia kasdieniame gyvenime. Nuolat naudodama jūsų dovanotą plaukų džiovintuvą, išmaniąją apyrankę, kavos aparatą ar robotą-siurblį, jūsų antroji pusė turės puikią progą pagalvoti apie jus ir iš naujo patirti malonias praėjusios šventės emocijas.

 

NETINKA tuomet, kai tokį prietaisą ji(s) jau turi. Todėl prieš rinkdami dovaną būtinai sužinokite, ko jam ar jai dar trūksta buityje.

 

Pramogos ir laisvalaikio dovanos

 

TINKA kaip dovana, suteikianti nepakartojamų emocijų. Apsilankymas restorane, masažo salone ar koncerte tikrai sukurtų šventės įspūdį, jeigu jūsų antroji pusė turi noro ir galimybių švęsti ne namuose. Jeigu ne, galbūt pramogų kuponą galima įsigyti ateičiai, o Valentino dienai pasirinkti kitą variantą. Jį taip pat reikėtų numatyti iš anksto.

NETINKA, kai jūsų parinkta pramoga nekelia didelio partnerio susidomėjimo. Pavyzdžiui, kinų restoranas netiks nemėgstantiems Azijos virtuvės, apžvalgos bokštas – bijantiems aukščio.

 

Gėlės

 

TINKA beveik visada. Kokia gi Valentino diena be jų? Raudonos rožės – klasikinis pasirinkimas šią dieną, bet jos tikrai nėra privalomos. Galima rinktis ir kažką kita. Galima padovanoti gėlių, jei jūsų santykiai dar tik užsimezgė ar paprasčiausiai parodyti dėmesį patinkančiai merginai, jei net ir nesate pora. Gėles visada galima įteikti kartu su dovana.

NETINKA nebent tokios rūšies gėlės, kurių jūsų partnerė nemėgsta ar yra joms alergiška. Žinoma, taip pasitaiko ne dažnai.

Tikimės, kad šie patarimai jums padės išrinkti tinkamiausią dovaną mylimam žmogui ir pasitikti Valentino dieną pakilia nuotaika.

 

Komentarai
Kiti straipsniai