Šeštadienis, 2024 m. balandžio 27 d.

Į ka­na­lą įkri­tu­si pen­si­nio am­žiaus mo­te­ris ne­iš­gy­ve­no

Ypa­tin­gai šil­ta ba­lan­džio 7-oji bu­vo pas­ku­ti­nė gy­ve­ni­mo die­na plun­giš­kei S. N. (gim. 1946 m.), ku­ri įkri­to į van­dens ka­na­lą. Ne­lai­mė nu­ti­ko mies­te, Lent­pjū­vės gat­vė­je.

Plun­gės prieš­gais­ri­nė gel­bė­ji­mo tar­ny­ba (PGT) ant­ra­die­nio po­pie­tę bu­vo in­for­muo­ta, jog skęs­ta į ka­na­lą įkri­tu­si mo­te­ris. Pra­ne­ši­mas gau­tas 14.30 va­lan­dą, į nu­ro­dy­tą vie­tą iš­kart iš­sku­bė­jo gel­bė­to­jai ir me­di­kai.
Kaip vė­liau sa­kė Plun­gės PGT vir­ši­nin­kas My­ko­las Pronc­kus, ne­lai­mės vie­ta yra ne­to­li Lent­pjū­vės gat­vės 2-ojo na­mo. Ten, už dau­gia­bu­čių, žmo­nės yra pa­si­da­rę dar­žus ir net šilt­na­mius, ne­to­li yra pra­pla­tin­tas van­dens ka­na­las, tad grei­čiau­siai mo­te­ris ėjo par­si­neš­ti van­dens sa­vo au­ga­lė­liams.
Kiek lai­ko plun­giš­kė iš­bu­vo van­de­ny­je ir ko­dėl ne­pa­jė­gė pa­ti iš­si­kaps­ty­ti, ne­ži­nia, ta­čiau ka­na­le ji ga­lė­jo pra­mirk­ti ir va­lan­dą, ir dvi, kol ją pa­ma­tė pra­ei­vis.
Gy­ven­to­jai su­sku­bo ne­lai­mė­lę iš­trauk­ti, pir­miau­sia ją gai­vi­no at­lė­kę pa­rei­gū­nai, pas­kui šį dar­bą pe­rė­mė ug­nia­ge­siai-gel­bė­to­jai, bet pa­stan­gos bu­vo bergž­džios. At­vy­kę grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos me­di­kai kon­sta­ta­vo mo­ters mir­tį.
M. Pronc­kaus ži­nio­mis, plun­giš­kė gy­ve­no ten pat, vie­na­me iš dau­gia­bu­čių.

Li­na MOTUŽIENĖ

Komentarai
Kiti straipsniai