Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

Į pa­ke­lės grio­vį „nu­žir­klia­vo“ kro­vi­ni­nis au­to­mo­bi­lis

Pir­ma­die­nį ga­na gau­siai snin­gant, pir­ma­sis snie­gas su­kė­lė rū­pes­čių ne vie­nam vai­ruo­to­jui. Ry­te dar sni­go, ke­liai ne vi­sur bu­vo nu­va­ly­ti. Apie 10.30 val. so­cia­li­nė­je erd­vė­je „Fa­ce­bo­ok“, Rei­do pus­la­py­je, pa­tal­pin­ta nuo­trau­ka, ku­rio­je – į pa­ke­lės grio­vį nu­va­žia­vęs kro­vi­ni­nis au­to­mo­bi­lis. Įvy­kis už­fik­suo­tas au­to­ma­gist­ra­lės Klaipėda–Vilnius 58 km, po via­du­ku Kvėdarna–Rietavas.

Kro­vi­ni­nį au­to­mo­bi­lį „DAF XF 105“ su prie­ka­ba vai­ra­vo 1959 m. gi­męs Lat­vi­jos pi­lie­tis. Vai­ruo­to­jas su prie­ka­ba, pri­krau­ta ru­lo­ni­nio po­pie­riaus, va­žia­vo iš Klai­pė­dos į Kau­ną. Dėl sli­džios ke­lio dan­gos vai­ruo­to­jas ne­su­val­dė kro­vi­ni­nio au­to­mo­bi­lio ir nu­va­žia­vo į pa­ke­lės grio­vį. At­vy­kus ug­nia­ge­siams, ant va­žiuo­ja­mo­sios ke­lio da­lies bu­vo iš­si­lie­jęs di­de­lis kie­kis naf­tos pro­duk­tų, ke­lio dan­ga sli­di. Iš­kvies­tas tech­ni­nės pa­gal­bos au­to­mo­bi­lis, ku­riuo vil­ki­kas bu­vo trau­kia­mas iš grio­vio. Ant ke­lio naf­tos pro­duk­tai bu­vo iš­si­lie­ję 50 m il­gio ir 3 m plo­čio ruo­že bei grio­vy­je 20 m il­gio ir 1,5 m plo­čio ruo­že. Ter­ša­lus ug­nia­ge­siai neut­ra­li­za­vo mo­to­ri­niu purkš­tu­vu, pa­nau­do­ję dis­per­ga­to­rių „Cot­ro­max“. Įvy­kio vie­to­je su­kas­tas ap­sau­gi­nis py­li­mas, kad ter­ša­lai ne­te­kė­tų į grun­ti­nius van­de­nis. Su­rink­ta 400 l iš­si­lie­ju­sio dy­ze­li­no ir že­mių mi­ši­nio, kel­kraš­tis nu­plau­tas van­de­niu. Įvy­kio vie­to­je ke­li­nin­kai bars­ty­tu­vu bars­tė ke­lią, taip pat ap­si­lan­kė ir ap­lin­kos ap­sau­gos dar­buo­to­jai.
Vil­ki­ko vai­ruo­to­jas bu­vo blai­vus, eis­mo įvy­kio me­tu jis ne­nu­ken­tė­jo – ap­ga­din­ta trans­por­to prie­mo­nė, ke­lio ati­tva­rai, ve­ža­mas kro­vi­nys.

Nuotraukoje: Pirmadienio rytą į pakelės griovį įvažiavo krovininis automobilis.

Komentarai
Kiti straipsniai