Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d.

JUOKO BANGOS PLUNGĖJE

    Liepos 9 d., antradienį, 19 val. Plungės kultūros centre vyks  humoro festivalis  „JUOKIS pajūryje – 2019“.  Naujas programas rodys kolektyvai iš Dzūkijos, Aukštaitijos ir Žemaitijos.

   Dzūkiško humoro atveš tolimiausi svečiai – žiūrovų pamėgtoji  MTV iš Varėnos r. Matuizų (vadovė Irena Čeplikienė). Programoje “Saulutė šviečia – pašokti kviečia“ trys ugningos moterys atidarys šokių mokyklą. Joje apsilankys ir du žavūs jaunuoliai… Dzūkai  taikliai pašiepia norinčius kuo greičiau praturtėti, bet kokia kaina surasti savo laimę. Šis kolektyvas  išsiskiria raiškia vaidyba, gyvu dainavimu ir uždegančiais šokiais.

    Aukštaitijai   atstovaus garsioji SPRANDŽINA  iš Radviliškio r. Šeduvos   (vadovė Izolina Stanulienė). Scenoje pažirs „ Meilės kibirkštys“. Jie  juoksis iš pastangų suderinti širdies ir piniginės reikalus, pašieps  netikusius žmonių tarpusavio santykius.  Šeduviškiai  visada žavi temų aktualumu,  šaržuota vaidyba, smagiomis dainomis ir improvizacijomis.

      Žemaičių garbę gins du kolektyvai. . KANAPIS iš Telšių r. Nevarėnų (vadovas Albinas Šmukšta) programoje „Klauskite “Kanapio“ atsakinės į žiūrovų klausimus, dalins patarimus nusiminusiems ir nusivylusiems. Trys šaunūs vyrai propaguoja švelnų humorą, kviesdami į viską žvelgti linksmiau. SMAGURIAI iš Akmenės r. Ventos (vadovas Alvydas Vaičiakauskas) parodys, koks būna “Pavasaris miške“. Artistai scenoje pavirs žvėrimis ir žvėreliais, kuriuos kamuos žmogiškos ydos ir silpnybės. Ventiškiai džiugins žaismingomis aktualijomis, žinomų dainų parodijomis, gyvu muzikavimu

       Koncertą paįvairins humoristas  Vaclovas Vičius  iš Vilniaus. Jis paskaitys ironiškų  eilėraščių ir epigramų. Žiūrovai galės įsigyti neseniai V. Vičiaus išleistą knygutę

„Parduodama“.

     Kviečiame pamiršti kasdienius rūpesčius ir pasinerti į gaivaus juoko bangas.

Komentarai
Kiti straipsniai