Trečiadienis, 2024 m. gegužės 15 d.

Jau­nų­jų dai­no­rė­lių kon­kur­sas „Au­gu su dai­na“

Penk­ta­die­nį Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės kul­tū­ros cen­tre vy­ko III Rie­ta­vo kraš­to vai­kų ir moks­lei­vių dai­ni­nin­kų kon­kur­sas „Au­gu su dai­na“. Ja­me pa­si­ro­dė ir vo­ka­li­nius ge­bė­ji­mus de­monst­ra­vo 19 so­lis­tų bei ko­lek­ty­vų, su­skirs­ty­tų į ke­tu­rias gru­pes.

Dai­no­rė­lius ver­ti­no ko­mi­si­ja, ku­rios pir­mi­nin­kė bu­vo Plun­gės My­ko­lo Ogins­kio me­no mo­kyk­los di­rek­to­rė Ri­ta Ur­nie­žie­nė. Ki­ti ko­mi­si­jos na­riai: Lie­tu­vos mu­zi­kos ir te­at­ro aka­de­mi­jos dai­na­vi­mo ka­ted­ros dės­ty­to­ja Auš­ra Liut­ku­tė, Klai­pė­dos Juo­zo Ka­ro­so mu­zi­kos mo­kyk­los dai­na­vi­mo vyr. mo­ky­to­ja Jo­lan­ta Va­si­liaus­kie­nė ir Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo, kul­tū­ros ir spor­to sky­riaus vyr. spe­cia­lis­tė Jo­lan­ta Gre­vie­nė.
Kon­kur­so da­ly­vius svei­ki­no lai­ki­nai di­rek­to­riaus pa­rei­gas ei­nan­tis Rie­ta­vo My­ko­lo Kle­o­po Ogins­kio me­no mo­kyk­los di­rek­to­rius Ne­ri­jus Ja­sins­kas. „Džiau­gia­mės jau­nai­siais ar­tis­tais, tai di­džiu­lė šven­tė jums, taip pat – ge­ras ad­re­na­li­no pliūps­nis mo­ky­to­jams. Lin­kiu gra­žiai pa­si­ro­dy­ti, o ko­mi­si­jai – tu­ri­nin­go dar­bo“, – lin­kė­jo di­rek­to­rius. J. Gre­vie­nė sa­kė nu­ste­bu­si, kad šie­met kon­kur­se pa­no­ro da­ly­vau­ti toks gau­sus bū­rys jau­nų­jų at­li­kė­jų. Dė­ko­jo mo­ky­to­jams, ku­rie ska­ti­na vai­kus ei­ti į sce­ną ir da­lin­tis sa­vo ta­len­tu. Šio kon­kur­so su­ma­ny­to­ja ir pra­di­nin­kė, bu­vu­si Rie­ta­vo me­no mo­kyk­los di­rek­to­rė R. Ur­nie­žie­nė taip pat pa­si­džiau­gė, kad kaž­ka­da pa­sė­tas grū­das au­ga, dai­ni­nin­kai stip­rė­ja. Ji lin­kė­jo at­ei­ty­je pa­si­kvies­ti ir da­ly­vių iš ki­tų ra­jo­nų. Tai kon­kur­są iš­si­plės­tų į di­džiu­lę gra­žią šven­tę.
Iš­klau­sius da­ly­vių pa­si­ro­dy­mus, vie­niems įteik­tos pa­dė­kos, ki­tiems skir­tos pri­zi­nės vie­tos. Iš Rie­ta­vo lop­še­lio-dar­že­lio vai­kų pir­mo­ji vie­ta ati­te­ko Ro­ber­tai Jo­cy­tei, dvi ant­rą­sias da­li­jo­si El­zė Pu­džiu­ve­ly­tė ir Tau­ras Bru­žins­kis. Iš Rie­ta­vo Lau­ry­no Ivins­kio gim­na­zi­jos dai­no­rė­lių dvi pir­mo­sios vie­tos skir­tos Au­gus­tei Pau­laus­kai­tei ir Gus­tei Turs­ky­tei, ant­ro­ji vie­ta – Vil­tei Go­lum­bec­kai­tei, o tre­čio­ji – vo­ka­li­niam mer­gi­nų an­sam­bliui. Rie­ta­vo My­ko­lo Kle­o­po Ogins­kio me­no mo­kyk­los mo­ki­nėms En­ri­kai Jaz­daus­ky­tei ir Ari­je­lei Zu­bie­liaus­kai­tei skir­tos pir­mo­sios vie­tos, ant­ro­sios – Vil­tei Alek­sy­nai­tei, vo­ka­li­niam mer­gai­čių an­sam­bliui (8–9 m.), vo­ka­li­niam mer­gai­čių an­sam­bliui (9–11 m.), tre­čio­sios – Ka­mi­lei Ži­liū­tei ir Ma­ri­jui Ka­jui Sto­niui. Tve­rų gim­na­zi­jos mer­gi­nų du­e­tui ati­te­ko tre­čio­ji vie­ta.

Da­lia BARCYTĖ

Nuotraukoje: Merginų duetas iš Tverų gimnazijos.

Komentarai
Kiti straipsniai