Sekmadienis, 2024 m. balandžio 28 d.

Da­ly­va­vo že­mai­tiš­kų skai­ty­mų re­gio­ni­nia­me tu­re

Gied­rą, šal­tą pas­ku­ti­nę ka­len­do­ri­nio ru­dens die­ną Skuo­do Bar­tu­vos pro­gim­na­zi­jo­je vy­ko re­gio­ni­nis že­mai­tiš­kai skai­tan­čių žmo­nių kon­kur­sas-šven­tė, skir­ta Si­mo­no Dau­kan­to 225-osioms gi­mi­mo me­ti­nėms pa­mi­nė­ti.

Že­mai­tiš­ko žo­džio šven­tė­je da­ly­va­vo skai­to­vai iš Pa­lan­gos, Skuo­do, Plun­gės, Kre­tin­gos, Klai­pė­dos ra­jo­nų ir Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės. Rie­ta­viš­kiai įro­dė, kad my­li ir ger­bia gimtąjį žo­dį. Pir­mą­ją vie­tą su­au­gu­sių­jų gru­pė­je lai­mė­jo Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės skai­to­vė iš Tve­rų Da­nu­tė Kir­šie­nė. 5–8 kla­sių gru­pė­je Me­din­gė­nų mo­kyk­los moks­lei­vė Eri­ka Ged­mi­nai­tė už­ėmė II vie­tą. Tarp 9–12 kla­sių mo­ki­nių Rie­ta­vo Lau­ry­no Ivins­kio gim­na­zi­jos moks­lei­vis Dei­vi­das Radž­vi­las pel­nė 3 laips­nio di­plo­mą. O ma­ža­sis skai­to­vas iš Me­din­gė­nų Ma­tas Rum­bu­tis par­si­ve­žė di­plo­mą ir do­va­ną už au­ten­tiš­ku­mą. Skai­to­vų de­le­ga­ci­ją į Skuo­dą ly­dė­jo Ire­nė­jaus Ogins­kio vie­šo­sios bib­lio­te­kos di­rek­to­rė Ri­ta Di­čiū­nie­nė.
Ge­rai nu­si­tei­kę Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės skai­to­vai grįž­da­mi ža­dė­jo ki­tų me­tų že­mai­tiš­kų skai­ty­mų kon­kur­sui ruoš­tis dar rim­čiau.

Nuotraukoje: Žemaitiškų skaitymų konkurso antrajame ture D. Radžvilas pelnė 3 laipsnio diplomą.

Komentarai
Kiti straipsniai