Pirmadienis, 2024 m. gegužės 13 d.

Šiuolaikinės logistikos įmonės – kokias paslaugas gali pasiūlyti?

Dažnai, kai pagalvojame apie logistikos verslą, prieš akis iškyla dideli sunkvežimiai, kurie gabena įvairiausius krovinius. Žinoma, tai yra viena pagrindinių idėjų, tačiau toli gražu ne vienintelė modernių logistikos bendrovių veiklos sritis. Beje, net kalbant apie patį krovinių gabenimą – čia taip pat yra daugybė skirtingų, inovatyvių sprendimų. Taigi, trumpai apie tai, kokias paslaugas verslams ir galbūt net logistikos rinkos kolegoms šiandien gali pasiūlyti modernios logistikos bendrovės?

 

Nuo prekių gabenimo iki sandėliavimo sprendimų ir…mokymų?

 

Kaip pavyzdį galime pateikti daugeliui žinomą logistikos įmonę, kuri verslams siūlo modernius logistikos bei prekių sandėliavimo sprendimus – Vlantana.eu Apsilankę interneto svetainėje galite pamatyti, kad šiandien įvairiems verslams siūlomos logistikos įmonių paslaugos gali būti labai įvairios. Pavyzdžiui:

 

  • kelių transporto nuoma;
  • intermodaliniai pervežimai;
  • sumanus 3PL sandėliavimas;
  • naudotos kelių įrangos pasiūla;
  • mokymai vairuotojams;
  • muitinės tarpininkavimo paslaugos;
  • papildomi privalumai – nuo degalinės iki transporto plovyklos paslaugų.

 

Tai gali būti tiek standartinių, tiek skubių pristatymų paslauga, tiek dedikuoto autoparko sprendimai. Reikia krovinius gabenti į kitas šalis (aktualios ir keltų, ir geležinkelių linijos)? Tuomet neretai svarstoma intermodalinių pervežimų paslauga. Tiesa, akivaizdu, kad šiandien logistikos bendrovės gali pasiūlyti ne tik su krovinių pervežimu susijusias paslaugas.

 

Šiandien modernūs logistikos verslai siūlo ir logistikos rinkoje aktualius mokymus ateities kolegoms, taip pat – galimybes įsigyti naudotus sunkvežimius bei priekabas. Pagalvota ir apie verslus, kuriems galbūt aktuali ne tik įvairiausių prekių logistika, bet ir sandėliavimas.

 

Pavyzdžiui, inovatyvi 3PL sandėliavimo paslauga išvystyta taip, kad galima nuomotis ne tik įprastus ar temperatūrinius sandėlius, bet ir pasinaudoti papildomomis paslaugomis – nuo prekių pakavimo iki šių likučio sandėlyje stebėjimo ar net muitinės tarpininkų paslaugų.

 

Kas svarbu, renkantis logistikos partnerius šiandien?

 

Pirmiausia, reikėtų įvertinti logistikos įmonės patirtį ir reputaciją sektoriuje, nes ilgametė sėkminga veikla bei teigiami klientų atsiliepimai yra patikimumo ir aukštos paslaugų kokybės rodikliai. Antra, būtina atkreipti dėmesį į teikiamų paslaugų spektrą ir jų pritaikymo prie individualių verslo poreikių galimybes, įskaitant sandėliavimą, muitinės tarpininkavimą ir tarptautinius pervežimus. Galiausiai, svarbu įvertinti logistikos partnerio lankstumą ir gebėjimą greitai prisitaikyti prie rinkos pokyčių bei verslo augimo, užtikrinant sklandų ir efektyvų prekių sandėliavimo, judėjimą.

 

Modernios logistikos įmonės šiandien gali ne tik pasirūpinti logistiniais sprendimais, bet ir pasiūlyti įvairias išeitis siekiant optimizuoti verslo procesus – nuo prekių sandėliavimo iki savarankiško autoparko valdymo ar muitinės paslaugų. Akivaizdu – renkantis logistikos partnerius, išties verta pasidomėti teikiamų paslaugų spektru kiek plačiau.

Komentarai
Kiti straipsniai