Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d.

Metalinė stogo skarda: ar tikrai ji tokia gera, kaip visi kalba?

Prieš pradedant nagrinėti kai kurias priežastis, kodėl metalinis stogas gali būti geriausias pasirinkimas, turėtumėte aiškiai suprasti, kas jums patinka, kas nepatinka, žinoti namų stogų specifikacijas. Tai ne tik padės pasirinkti medžiagą stogui,bet ir nuspręsti dėl galutinio plokštės stiliaus ir dizaino. Kaip išsirinkti stogo dangą? Ar tikrai geriausias pasirinkimas yra skardinė stogo danga?

Kokį biudžetą galite skirti naujai stogo dangai?

 

Kuomet pradedate naujo stogo ir jo dangos pasirinkimų, pirmasis žingsnis, kurį turite padaryti yra išanalizuoti, kokį biudžetą galite skirti stogo dangai. Kiekviena stogo danga skirtinga ir turi nevienodus tarnavimo laikotarpius, dėl to svarbu suprasti, kad sumokėjus daugiau, stogas tarnaus ilgiau. Išsamiai pažvelkite į savo finansus ir tai, kiek pinigų galite ir norite išleisti stogui. Jei vienu metu galite išleisti didesnę pinigų sumą suprasdami, kad stogo nereikės keisti 40 ir daugiau metų, metalinis stogas gali būti geriausias jūsų pasirinkimas. Metalinė stogo skarda yra vienas iš populiariausių pasirinkimų daugelyje šalių, o Lietuvoje daugumą rinkos stogų sudaro skardiniai stogai, kurie yra ne tik patvarūs ir ilgaamžiai, bet ir gali tapti namo apdailos detale.

Jei norite investuoti į kokybišką stogą, rinkitės skardinį

 

Jei nenorite stogo keisti ilgą laiką, verta investuoti į skardinę stogo dangą. Metalinis stogas yra brangesnis,, tačiau iš tikrųjų jis tampa ekonomiškesniu sprendimu ilgainiui, nes jo nereikės keisti mažiausiai 40 ar daugiau metų. Taigi, jei planuojate gyventi namuose ar pastate, kuriuose šiuo metu gyvenate, metalinio stogo pirkimas užtikrins, kad turėsite kokybišką dangą virš galvos. Kadangi metalinės stogo dangos tarnauja ilgiau ir trumpuoju laikotarpiu turi didesnę vienkartinę kainą, pastato ar namo su metaliniu stogu turto vertė padidėja (paprastai nuo 1 iki 6 % didesnė). Tai taip pat gali prisidėti prie to, kaip lengva perparduoti konstrukciją, ypač jei stogas yra geros būklės ir jo nereikėtų keisti naujiems savininkams. Tai gali būti naudinga, jei planuojate parduoti savo namą ar pastatą ir norite gauti didesnę sumą už savo turtą.

Saugokite save ir savo turtą  nuo gaisro

 

Nuotėkis ar gaisras, kilęs nuo namo stogo, gali sukelti nelaimę daugiau, nei kas nors galėtų įsivaizduoti. Štai kodėl taip svarbu žinoti, kaip veikia įvairios stogo dangos medžiagos ir ar jos yra atsparios ugniai, kad būtų atsparios galimiems pavojams. Nepaisant šališkumo, metalinis stogas yra vienas iš saugiausių variantų. Dauguma metalinių stogo dangų yra A klasės ugniai atsparios ir nedegios, todėl jos yra atspariausios užsidegimui ( tai turėtų patvirtinti vietiniai statybos kodeksai). Daugeliui metalinių stogo dangų medžiagų suteiktas 4 klasės UL 2218 įvertinimas, o tai reiškia, kad per audrą, kai kruša yra iki dviejų cm., krušos smūgis nepradurs ir nesuplėšys metalo. Garsios metalo įmonės papildomai išbando savo plokštes, siekdamos toliau įvertinti jų saugą ir veikimą, įskaitant vėjo pakėlimo testus, vandens prasiskverbimo bandymus, oro įsiskverbimo bandymus ir kt. Kokybiškus ir patikrintus stogus galite rasti rinkos lyderių „Vidaros“ elektroninėje parduotuvėje.

 

Metalinė stogo danga iš tikrųjų sveria mažiau nei tradicinė čerpinė  stogo danga arba betoninės čerpės ir laikui bėgant mažiau apkrauna namo konstrukciją. Visi šie bandymai ir faktai apibendrina tai, kad metalinė stogo danga yra geriausias pasirinkimas tiek kainos, tiek saugumo atžvilgiu.

 

 

Komentarai
Kiti straipsniai